Fem afghaner döms för grov gruppvåldtäkt av minderårig pojke. Ingen utvisning och löjligt låga straff

INVANDRARVÅLD. Fem pojkar i övre tonåren fälls för grov våldtäkt på en minderårig pojke i Uppsala.

Fyra av dem får sluten ungdomsvård i 1 år och 3 månader, en av dem får två månader kortare straff. Rätten ogillar åklagarens yrkande om utvisning i samtliga fall.

Våldtäkten ägde rum i slutet av oktober i ett skogsparti i Uppsala.

– Pettersson noterar att i utlandet tycker media till skillnad från i Sverige att etniciteten är viktig och skriver att det handlar om afghaner.

TIDIGARE 2016-12-06. Fem ”flyktingbarn” åtalas för gruppvåldtäkt av minderårig pojke

Det vi skrev om igår om en misstänkt bögvåldtäkt visade sig stämma. Idag lämnas åtal in mot fem tonåringar, misstänkta för att ha gruppvåldtagit en pojke i en skogsdunge. De ska slagit, bitit och hotat honom med kniv, enligt stämningsansökan.
– De viktigaste bevisen är deras egna uppgifter och filmer från händelsen från deras mobiltelefoner, säger åklagare Johan Strömbäck.

Tonåringarna, som uppger att de är 16 till 17 år gamla, åtalas för grov våldtäkt mot barn. En av dem misstänks även för övergrepp i rättssak samt barnpornografibrott. En 16-åring åtalas även för grov misshandel.  Han misstänks ha knivhuggit och skallat en man i Farsta i början av september.

Offret är en pojke under 15 år. Enligt åtalet skedde övergreppet i en skogsdunge i Uppsala kommun kvällen/natten mellan den 24 oktober och 25 oktober 2016.

Offret ska först blivit slaget i huvudet och kroppen. Därefter ska de misstänkta tagit tag i målsäganden, hållit för hans mun och burit in honom i ett skogsparti där samtliga fem misstänkta ska ha förgripit sig på honom. Pojken ska även bitits i ryggen.

Under hela övergreppet ska de misstänkta ha hotat offret med kniv. En av tonåringarna ska sagt att offret skulle ”skadas och dödas med kniven”, står det i åtalet.

Enligt åtalet har övergreppet varit planerat och pågått i minst en timme. – De förnekar brott, säger åklagare Johan Strömbäck. Åklagarens tyngsta bevis är filmer från de misstänktas mobiltelefoner, då de filmat övergreppet.

Därefter misstänks en av de åtalade ha hotat att lägga ut filmen på Facebook eller andra sociala medier om pojken berättar för polisen om övergreppet.

Men han gjorde det ändå – och de fem greps och anhölls.
– I tre telefoner har vi hittat material som är intressant för utredningen. Några av gärningsmäns ansikten syns, säger Johan Strömbäck. Åklagaren yrkar på utvisning för samtliga åtalade.

-Pettersson undrar om grabbarna ska få resa till Afghanistan och garderar med Marocko men misstänker att Tingsrätten i flathetens land ogillar åklagarens begäran om utvisning för att statsministern säger att de är lönsamma på lite sikt…

Uppdaterat: Alla de misstänkta gärningsmännen är afghaner. De har tolkbehov på dari och persiska, vilket tyder på att en del av dem eller alla är uppvuxna i Iran och alltså inte flytt undan något krig.

31 thoughts on “Fem afghaner döms för grov gruppvåldtäkt av minderårig pojke. Ingen utvisning och löjligt låga straff

  1. Jag håller fullständigt med åklagarens yrkande, alltså utvisning för alla de 5 afghaner, omständigheterna är så hoppas allvarligt så det går inte att ta hänsyn till i fall de skulle råka illa ut efter utvisningen.
    PS: jag skulle tacka åklagaren för att inte låter de här slippa högsta straffet ( utvisning )

  2. När den lilla livräddningsbåten S/Y Sverige är full så är det ju ingen idé att samla upp en massa skit och fylla den ytterligare med då sjunker den bara snabbare.

    I nödläge brukar man göra tvärt om; Man gör sig av med allt onödigt.
    Men våra duktiga idioter i regeringen har väl aldrig läst ordet sjösäkerhet.

    Muslimer, som borrar hål i båten ska i sjön först!
    Alla muslimer är muslimer?
    Muslimer hör inte hemma i ett civiliserat land, som Sverige!
    Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?

    • Verkar som våra domare inte är konsekventa vad gäller utvisning till Afghanistan – ibland döms utvisning, ibland som i detta fall bedöms det som ”för farligt” att skicka dem tillbaka. Men även om de döms till utvisning så verkställs den inte. Under de senaste åren lär det finnas runt 50,000 i landet som har nekats asyl och ca 25,000 som har gått underjord innan utvisningen ägt rum. Varför måste rötäggen avtjäna straff innan de utvisas till sina hemländer? Det kostar svenska samhället miljoner att ha dem på anstalt. De pengar borde istället gå till att ta hand om de som sköter sig (eller våra egna). Hoppas att tingsrättens dom överklagas. Rättegångskostnader skulle kunna finansieras av ”crowd-funding” – det finns säkert manga svenskar som skulle gärna lägga en slant i en fond för att driva åtalet vidare. Alternativt, fatta ett avtal med Putin för att förvara våra oönskade i arbetsläger i Sibirien. Det vore lätttjänta pengar för honom.

  3. Sveriges skämt till regering är beredd att offra hur många
    barn, unga flickor, kvinnor, åldringar som helst för att få lysa
    i Världen över att ha tagit emot flest välfärdssnyltare?

  4. Lag på plats om tvångsåtgärser 1 juli flr art vidta tvångsåtgärser i syfte att bestämma identitet däribland ålder gör att en mängd personer kommer att bli ertappade med att ha uppgett falska uppgifter. Kvalificerar till att förpassa dem ut ur vårt land. Ta hjälp av Putin och Trump och europeiskt samarbete kring avvisningar. Merkel som nu möter verkligheten under valår i Tyskland måste sluta försköna?

    Det mest otroliga med hela deras tilltag är hur de tror att de ska få plats och passa in i ett samhälle när de presenterar sig så här.varför skulle någon som inte får betalt för det välkomna dem? Tyckte små grisarna om vargen? Nä det var vargen som dreglade över grisarna, de arbetsamma och gladlynta små vännerna?

    Utse Reinfeldt till ambassadör i Saudiarabien?

  5. Fruktansvärt brott – och har inte asylsökande afghaner som fått avslag börjat skickas tillbaka i vissa fall?? Handlar det om deras (uppgivna) låga ålder att de slipper utvisas efter ”straffet”? Helt klart att i framtiden kommer förövare att utvisas för brott i takt med att populistiska= icke-hycklande partier tar över.

    • Att inte dessa kräk skickas ut ur landet är en skam.Det skulle vara för farligt för dom i Afganistan.Men deras offer är det inte farligt för.Om ett år är dom ute och då är det farligt för allmänheten igen.Men det skiter rättsväsendet och politikerna i.Och då kunde dom börja asylprocessen igen.Ingen politiker kan väl tro att dessa fem blir nyttig för Sverige nån gång.Dom kommer aldrig i hela sitt liv att få något jobb när arbetsgivarna vill ha utdrag ur brottsregistret.Kan inte myndigheterna inse detta och skicka iväg dom bums.

      • Vad gäller den svenska politiskt-korrektheten om multikulturell invandringen, så måste man fråga sig om svenskar skall tolerera främmande traditioner (kalla inte det kultur för det är inget annat än barbari) som blodsfejder, klanfejder, sektfejder, hedersrelaterat mord, barn- och tvångsäktenskap, ingifte i släkten, månggifte, bacha bazi (läs gärna den fulla engelska Wikipedia artikeln) och kvinnlig könsstympning hos afrikanska flickor – dessa kommer att öka i svenska samhället pga influx av invandrare som vill behålla sin ”kultur”, eller om svenskarna skall sätta ner foten när det har passerat gränsen för vad som kan tolereras. Vårt samhälle har kämpat sig fram under snart 100 år till nuvarande friheter och rättigheter. Nu med ökningen av dessa främmande, ibland perversa traditioner, skulle våra hårdvunna friheter kunna inskränkas ( t.ex segregerade bad i simhallen) för att inte vara ”anstötande” för dem som har kommit hit för en fristad från kriget. Varför skall värdlandet Sverige anpassa sig till dem och inte tvärtom?

  6. Från Birros blogg;

    ”Alltså…

    Vi har fem unga män och för att slippa ”hårdare” straff (det finns inga hårda straff i Sverige) så kan de ljuga om sin ålder.

    Varför? Därför att det så sent som för några veckor sedan beslutades att det inte är tillåtet att medicinskt testa dömda brottslingars ålder…

    Det är alltså inte bara tillåtet att ljuga om sin ålder för att minska sin påföljd. Det är numera också sanktionerat av svenska staten.

    Vi vill ju inte såra någon våldtäktsmans känslor eller hur?”

    Alltså…

    Vi har fem unga män och för att slippa ”hårdare” straff (det finns inga hårda straff i Sverige) så kan de ljuga om sin ålder.

    Varför? Därför att det så sent som för några veckor sedan beslutades att det inte är tillåtet att medicinskt testa dömda brottslingars ålder…

    Det är alltså inte bara tillåtet att ljuga om sin ålder för att minska sin påföljd. Det är numera också sanktionerat av svenska staten.

    Vi vill ju inte såra någon våldtäktsmans känslor eller hur?

    http://kimmoa.se/rn/visa?UID=12278279Allts%C3%A5…%20Vi%20har%20fem%20unga%20m%C3%A4n%20och%20f%C3%B6r%20att%20slippa%20%22h%C3%A5rdare%22%20straff%20(det%20finns%20inga%20h%C3%A5rda%20straff%20i%20Sverige)%20s%C3%A5%20kan%20de%20ljuga%20om%20sin%20%C3%A5lder.%20Varf%C3%B6r?%20D%C3%A4rf%C3%B6r%20att%20det%20s%C3%A5%20sent%20som%20f%C3%B6r%20n%C3%A5gra%20veckor%20sedan%20beslutades%20att%20det%20inte%20%C3%A4r%20till%C3%A5tet%20att%20medicinskt%20testa%20d%C3%B6mda%20brottslingars%20%C3%A5lder…%20Det%20%C3%A4r%20allts%C3%A5%20inte%20bara%20till%C3%A5tet%20att%20ljuga%20om%20sin%20%C3%A5lder%20f%C3%B6r%20att%20minska%20sin%20p%C3%A5f%C3%B6ljd.%20Det%20%C3%A4r%20numera%20ocks%C3%A5%20sanktionerat%20av%20svenska%20staten.%20Vi%20vill%20ju%20inte%20s%C3%A5ra%20n%C3%A5gon%20v%C3%A5ldt%C3%A4ktsmans%20k%C3%A4nslor%20eller%20hur?

  7. Den stackars pojkens förstörda hälsa och liv bär Ruinfeldt och Löfven med anhang skulden till,dessa sadistiska psykopatisksa landsomstörtare och folkförrädare som öppnat och alltjämt håller helvetets portar öppna rakt in i Sverige.Tror fan det att all världens pedofiler,avskum och grova kriminella kommer hit när de får frikort till pedofili och gruppvåldtäkter och allt annat djävulskt ondskefullt de gör mot våra barn,bestarna och våldsverkarna behöver bara hävda att de är barn så slipper de hårda straff,Sverige är ett skammens land som värnar mer om förövare än om brottsoffer ,särskilt barn,Sverige är ett extremt barnfientligt land,med ett fallet rättssystem som belönar grova brottslingar som förstör barns liv.De satans bestarna skall buntas ihop ,kastreras och tvångsföras till Afghanistan och där ta konsekvenserna av de hemska brott de begått, riktigt fängelse eller ännu hårdare straff ,de skall inte komma undan.

  8. Stoppa daltet!!! Ålderstest, livstids utvisning, Swexit och STÄNG gränsen!!!
    Erforderliga kirurgiska ingrepp utförs i ursprungslandet!

      • Tack, detsamma! Andreas.Ålderstesterna tycker jag dessutom i fortsättningen ska vara ”omvända” dvs om personen bedöms vara17-22 så ska det fastställas till 22, det ska aldrig löna sig att agera som bedragare i Svea Rike!!!!

        GOTT NYTT ÅR!!!

  9. Det första som borde ha gjorts är en grundlig undersökning om åldern. Jag skulle inte bli förvånad ifall det visar sig att de alla är betydligt äldre, och i så fall ska de också dömas så hårt som de förtjänar!

    Och självklart utvisning! Varför ska ”berikare” som beter sig så illa få stanna i Sverige?

    Straffen är rena skämtet, ett snabbt googlande ger att fängelse upp till 4 år är vanligt för liknande brott. Fast, det kanske är bara svenskar som ska straffas hårt, inte de utländska ”ingenjörerna”…

  10. När får vi se privata initiativ som drar ekonomisk nytta av alla dessa dömda ?
    Den som driver företag inom nischen ”dömda afghaner” har en aldrig sinande ström av kassakor att ta hand om?
    Har inte Bert funderat över denna växande marknad? Fattiga länder runt om i världen kunde förbättra sin ekonomi genom att ta emot och förvara dessa personer som måste sitta i förvar tills de ska tillbaka hem? Big bussines?

    • Vi har ju alla advokater som tjänar fett på att försvara dessa stackars ”barn”…
      Med kärringen Ramberg i täten…

  11. Ja, alla muslimer är ju muslimer.
    Dom betraktade väl grabben som en tjej och då kunde de göra så.
    Koranen säger ju att kvinnan är som en åker och en åker ska brukas.
    Vi behöver inte muslimer i vårt land!
    Muslimer passar inte i vårt lamd!
    Jag är rädd!

  12. Utvisning kommer ändå inte att ske eftersom afghanerna riskerar dödsstraff för homosex i hemlandet. Jag har blivit cyniker och börjar tro att de har satt bögeriet i system bara för att få stanna i landet.

  13. Ingen utvisning, tingsfelet slår till igen alltså.

    Sluten ungdomsvård döms ut för gärningsmän under 18 år. Hur vet tingsfelet att afghanerns är under 18 år.
    För att afghanerna själva uppger det, vilket skämt. Det är uppenbart att likhet inför lagen är en bluff. Skulle en svensk, eller vilken västerlänning som helst för den delen, kunna stå inför tingsfelet och få bli bedömd som under 18 år bara för att vederbörande uppger det? Inte en chans.

  14. Det här har blivit vardag i Sverige, inget märkvärdigt mao.

    Hade det varit upp till mig hade jag tillåtit kastrering av dessa muhammedanska afghaner. Därefter första och bästa flyg för att dumpa musselmanerna i Afghanistan.

  15. 3500 kr och en tvål till offret?

    Vårt rättssystem har varit ruttet länge och numera är det fritt fall.

    • Vårt rättsväsende är inte konstruerat för att hantera halv-förvildade gatubarn tyvärr.

    • ”De fem döms också att gemensamt betala skadestånd med sammanlagt 225 000 kronor till brottsoffret som är under 15 år” -Aftonbladet

      Lite mer än 3500 iallafall. men borde det inte vara 2-3 miljoner och om ”pojkarna” saknar inkomst så får föräldrarna betala. Efter avtjänat straff skall de ut ur landet. Eller avtjäna straffet i sitt hemland.

      • Som jag skrev tidigare.Dom kommer aldrig i hela livet att få något jobb så detta skadestånd får svenska skattebetalare betala.Dessa har säkert inte heller föräldrar som kan betala.Hade dom vettiga föräldrar så hade dom inte hållit på med dessa avskyvärda saker.

Kommentera