Terrorattack med lastbil mot julmarknad i Berlin – minst 12 döda och 50 skadade

ISLAM. En lastbil körde på måndagskvällen in i julmarknaden på Breitscheidplatz i Berlin. Det skriver Berliner Morgenpost. Flera personer är skadade och minst 16 ska vara döda. Enligt internationella medier uppger tysk polis att det handlar om en medveten attack.

Enligt vittnesuppgifter i CNN är det troligt att det handlar om en medveten attack av den typ som genomfördes i Nice i somras. Det är ett område som är svårt att nå med bil, och många julhandlande Berlinbor och turister trängs på den populära julmarknaden.

Enligt internationella medier uppger tysk polis att det handlar om en medveten attack. Vem som äger lastbilen är inte känt. Lastbilen ska ha haft polska registreringsskyltar. Chauffören ska inte finnas kvar på platsen, tidningen Bilds chefredaktör Julian Reichelt. Ett stort antal brandmän och poliser har ryckt ut till platsen för att hjälpa offren.

Föraren av lastbilen är gripen och han påstås vara en ”flykting” som kom till Tyskland i början på året. En person har hittats död i förarhytten och han tros var lastbilens ursprunglige förare från Polen. Antalet döda varierar i olika medier.

73 thoughts on “Terrorattack med lastbil mot julmarknad i Berlin – minst 12 döda och 50 skadade

  1. EN ISLAMBEFRIAD VÄRLD, ÄR EN GUDOMLIG VÄRLD, I NÄSTAN TOTAL FRED, OCH UTAN VÅLDTÄKTER.

    ETT PARADIS HELT ENKELT!!! Men inte muslimernas sjuka våta drömfantasi. Utan ETT VERKLIGT PARADIS!!!

  2. Nu tysk polis är osäker om det är den 23 år gammal kille från Palestina han nekar till dådet. Men det stämmer att Polsk lastbilschaufför blev mördad 🙁

  3. Lyssnade på SRP1 under morgonen. Vad gäller gärningsmannen och hans eventuella motiv tassar man runt orsaken som en het gröt. Försiktigt, försiktigt ringas ordet terror, ordet islam in men allt bedöms än så länge som osäkert. Hur det nu kan vara det? Eller hör det till polsk tradition att köra in lastbilar i folkmassor, särskilt juletid? Nej, knappast, polackerna är ett religiöst folk.
    Terrordådet har islams alla förtecken men om detta hyssjas det för ”man får inte ö k a främlingsfientligheten”!

    • I polsk Tv säger de sanningen, lastbilen körde en ung Palestinsk kille 23 år gammal som körde och dödad folkmassan och skjutit ihjäl Polsk choffer , Svensk media säger inte mycket som vanligt, jag hörde uttalet i tv lastbils ägare och Polsk media meddelar live från Tyskland stakars familjer som blev drabbade och sörjer.

  4. Bilen hade en polsk ägare och hans kusin körde lasten till Berlin.
    Där kontaktade han Ägaren och berättade att han var rädd för de som skulle lasta av, Det fans ingen som kunde tyska. Polska föraren hittades mördad inne i lastbilen, som kördes av en Pakistansk asylsökande.

  5. Kurt, de polska städerna Gdańsk och Szczecin ska inte överlämnas till Tyskland. Vem är du? En övervintrad Hitleranhängare?

  6. Nu vaknar väl godhetsapostlarna på Facebook och kan börja färga sina profilbilder gul/röd/svarta och skriva ”Ich bin ein Berliner” och gilla, gilla, gilla varandras värdegrundsposerande … och lite om ”allas lika värden” och ”inget med islam att göra”.

  7. Och naturligtvis kommer inte hatmedia i Sverigeistan, precis som i Nice och på andra platser där fredens religion har visat sitt kärleksbudskap, att visa några bilder på dom mördade och lemlästade tyska barnen och övriga offer! Annat var det när en treåring dränktes av sin far i Medelhavet, för att denne skulle till bidragsparadiset Costa Gratis och laga sina tänder på skattebetalarnas bekostnad! Då ni!

    http://heavy.com/news/2016/07/nice-france-french-terror-attack-who-are-victims-list-names-photos-pictures-profiles-list-ages-americans/

    • Det tog SVT mer än ett halvt dygn att hinta om att GM var ”asylsökande”. ”Muslim” och ”moské” verkar inte finnas i ”journalisternas” ordförråd.

      • Dom kommer alltid sist, väntar tills alla redan vet. Konstigt att svt aldrig lär sig att dom inte har ensamrätt på sanningen längre!

  8. Förbundskansler Angela Merkels talesperson skriver på Twitter: ”Vi sörjer de döda och hoppas att de skadade kan hjälpas”.

    Man vill ju bara kräkas över hyckleriet! Först dra hit packet, tvinga på oss mångkultur som detta dåd och sen sörja, jo jag tackar!

  9. ”Terrorforskaren” Ranstorp på SVT: – Tyskland är ganska likt Sverige. Det finns mycket extremism av olika sorter: högerextremism men också religiös extremism.

    Jo tjena! Den högerextrema terrorn i Sverige och övriga Europa, som plågar oss med sina självmordsbombare och attentat är ju svår!

    • De så kallade nazisterna och fascisterna är närmare sammanknutna med socialister och kommunister och borde för saklighetens skull kallas vänsterextrema. Verkliga ”högerextrema” är libertianerna som Ron Paul och Lars Bern och har aldrig varit våldsbenägna.

  10. Och tänk sen när IS utvecklar denna lastbilsmissilteknik… med soldater i lasten eller en försåtsminerad trailer som öppnas av räddningstjänsten. Skrämmande.

    Och mordvapnet var svenskt… ! Det står SKÅNE med stora bokstäver på alla bilder. Vapenexport 2016 ?

  11. va vällan 12 döda?..såvida om inte Svetsan, Merkel
    å några till Hjärndöda va på besök å köpte Polkagrisar
    (nää uscha mej, de va en riktigt plump kommentar, flåt)

  12. Förslag:
    Utlys undantagstillstånd i hela EU mot islam samt andra ”vanliga” grovt kriminella! Ge därutöver tillstånd för den etniskt rena & hederliga ursprungsbefolkningen att i hemmet ha vapen för sitt självförsvar. Schweiz lär ju ha det så, och Österrike är på väg? – Men går det att genomföra i Sverige som har avskaffat värnplikten? Vi har ju bara oss själva att ty till numera då lagstiftningen är ett skämt, polis inte klarar av kriminaliteten och ”Hemvärnet” lyser med sin frånvaro…
    / Frivillig blott 72-årig reservist

    • ”Luntan”!
      Mitt förslag till självförsvat gäller nu i högsta grad:
      Vi måste samlas i den lokala kyrkan till ”fredagsbön”!
      Det är helt lagligt att gå till kyrkan.
      (Vi kan t.ex. be någon högre makt att förlåta våra skulder)
      Där slipper vi muslimer och kan organisera vårt lokala försvar.
      Tidpunkten har nått oss när vi måste försvara oss!
      Alla muslimer är muslimer!
      Koranen finns inte i ”light version”.
      Alla som röstade för att sälja ut vårt fosterland kanske förstår vilken dumhet de gjorde?
      Vi är utsatta för en, delvis dold, invasion.
      För att skydda det vi har kvar måste vi ta egna grepp!
      Polisen fick en (1) milliard extra bidrag.
      Invandrarverket fick hundra (100) milliardet i extra bidrag.
      Vi kan alltså inte räkna med skydd från polisen!
      Jag är rädd!

      (Om vi får igång våra ”fredagsböner” ska jag söka inträde i kyrkan igen) Jag vill vara med att finansiera våra egna ”stridsledningscentraler” som en motvikt mot moskeerna.
      Tänk efter och sprid tanken!

  13. Precis som i fallet i Nice, har detta inget med islam att göra; det står nämligen inget om lastbilar i koranen!

  14. En konsekvens av en ansvarslös massinvandring i Tyskland (Merkel) och i Sverige (Stefan/Socialdemokraterna), till Tyskland har kommit över en million araber/muslimer och till Sverige 100,000 tals UTAN PASS OCH ID!!!!

    • ”The suspected driver is arrested hiding in the nearby zoo.”

      En händelse som ser ut som en tanke.

  15. ”Islam ska ta över världen, inte delar av den, utan hela, och om så behövs, med våld”
    Ur koranen.
    Är någon förvånad?
    Muslim uppfyller bara koranens budskap.
    Utvecklingen går snabbt framåt, snart används alla vapnen i Sverige!
    Vill vi ha det så?
    Vill vi ha muslimer i Sverige?
    Alla muslimer är muslimer och ska följa koranen!
    Alla muslimer kan konvertera – men vågar inte.
    Muslim som konverterar ska dödas av muslim.
    Vågar du ha muslimer intill dig?
    Muslims lag är koranen/sharia.
    Känner du dig trygg?
    Ska vi kanske börja med ”fredagsbön” i lokal kyrka?
    Ska vi kanske diskutera hur vi ska bygga vårt lokala försvar?
    Ska vi kanske agera innan det är för sent?
    Polisen fick en hundradel (1/100) av vad invandrarverket fick i extra anslag!
    Våra skyddsänglar, poliserna, kan inte skydda/hjälpa oss!
    Vi måste själva ta hand om det!
    Tänk efter och sprid tanken!
    Vi är i ensidigt krig!
    Vi är invaderade!
    Jag är rädd!

  16. Ja ja ..då blir det ännu en sak som måste göras i åkeri branschen . Låsta dörrar plus beväpning i hytten. Pga dessa två fatta nado tidigare sittande och nuvarande regering.Kanske till och med inga lastbilar i närheten av stora folksamlingar .

  17. Chefen till Deutsche Welles rumänska avdelning, Robert Schwarz, sänder live från Berlin till TVR och säger att frau Angela MerkHELL är konsternerad. Kanske p g a att det finns några muslimer bland offren (casualties of war) vilket hon inte önskat sig.

  18. Lastbil förare i sista samtal med sin chef som är en kusin till honom – jag var hungrig och köpte mig en kebab och ser inga Tyska här bara Araber. Personligen hörde de ord som firmaägare har sagt på telefon i polsk Tv rapport.

  19. Just nu går mina tankar till polsk choffer och hans familj, de har säkert skadat honom men det för vi veta förmodligen imorgon, hans telefon är död sedan kl 16:00 i EM, han är den bästa chofer som firman ha och han jobbar där i 15 år .

  20. Det verkar vara ett terrordåd. Föraren släckte strålkastarna innan den körde in i marknaden och det fanns inga bromsspår. Det finns likheter med Nice-terrorn.

  21. Då börjar det dra ihop sig. Ser fram emot allt babbel i tv, radio och tidningar imorgon, från mången posör.-Det här har ingenting med islam att göra. Och skänk en tanke till Åhléns också, hur många procent kommer deras omsättning att minska med när sådant här sker, mitt i julhandeln.

  22. Vad gör en lastbil på Kudamm? Där finns bara exklusiva butiker och som nu, en julmarknad. Jag bara undrar…Närmar sig eller…

  23. Just nu följer jag polsk tv rapport Islamiska Staten tog på sig dådet, en död man är hittat i kabinen ( Lastbilen) Polsk firma som äger lastbilen har pratat med chofferen vid middag han har parkerat bilen vid en företag och skulle bli lösat imorgon bitti.

  24. Eva elmsäter” det kan mkt väl vara ett högerextremt dåd,vi har haft många sådana på sista tiden i europa”. ?

  25. Kanske en islamist som kapade bilen och den som var död i hytten kanske var den polske föraren,bara en tidsfråga innan det händer i det mest naiva landet i Världen nämnligen Sverige

    • Den polske förarens fru har tydligen sökt honom i ett antal timmar och inte fått kontakt med honom. Diskussioner om att bilen blivit kapad och den riktige föraren dödad.

  26. Eftersom det hände i Tyskland kommer vi aldrig att få reda på vem som körde eller syftet med auktionen.

  27. Inget förvånar mig när alkohol och bilkörning kombineras, kopplingen till Nice är dock svår att bortse ifrån, tycker jag i alla fall. Man ser ju i och för sig inte förloppet i videon. Bra att de verkar ha gripit den ene, då lär vi snart bli varse.

    • Fast det hände i Tyskland? De har massor med lagar och säkerhetstjänster som kan hitta på vad som helst och sätta den som påstår något annat i fängelse.

  28. Inte då, Scanialastbilen lessnade på att rulla dag och natt, ville inte längre vara med, blev koko och gick bananas…rullade bananas.
    Vänta bara, Scanias konstruktörer får snart skulden för alltsammans.
    Scanias fel(ironi hos oss vanliga, dödliga. Hos en politiker: Kan det lika gärna vara sant…)

  29. Berlin har åtminstone resurser, poliser, specialpoliser, militär, ambulanser, sjukvårdspersonal. När kommer skiten till oss, skall outbildade ta hand om det som våra politiker orsakat? Reinfeldt experten på julgransbränder kan väl rycka ut. Ring honom
    när jihadisterna i sverige drar igång

    • Glöm inte att alla flyktingar som kommit till Sverige har erfarenheter av krig och skadade. Flyktingarna kan säkert hjälpa till(ironi).

    • Titta vad som händer på Autobahn, och hur många skrot lastbilar polisen ta hand om med Polsk reg. skyltar och alkohol påverkade förare.
      Vidare bör Polen lämna Danzig och Stettin tillbaks till Tyskland.

  30. Enlig ZDF klockan 21:45, 9 döda bekräftad, Lastbilen Polsk, Föraren ha tagits av polisen den andra personen i förarhytten dog av de skador an ådrog sig. Detta är de senaste nyheterna. Polisen fortfarande osäkert i fall det är ett terrordåd eller en olycka.

  31. En kula i huvudet på chauffören blir mitt julklappstips. Nä, det är på tok för humant. Hur många avskyvärda islamistdåd om året bör vi tåla? 1, 2, 25, 100, 2000? Det är så jävla vidrigt!

  32. Lyssnar just på tysk tv
    Inte säkert att det är en terroristattack men…
    Tysklands skärpta inställning till islamism och invandring gör att de borde drabbas av något i den stilen.

  33. Det här är det som händer när samhällsförstörarna får hållas! Vår europeiska regeringar vill oss inte väl. Omval, ut ur EU, stäng gränsen och skicka ut alla som inte har flyktingstatus! Detta kommer bara att fortsätta, massaker på vägar, torg, i kyrkor, i köpcentra och överallt där vi samlas. Det får fanimig vara nog nu!!

  34. Enligt motgift så har det rapporterats om att det var två gängingsmän, en som gripits och en som dött. Att en gripits levande gör ju att det inte är helt säkert att det är ett muslimskt terrordåd ännu. Men det kommer ju bli mycket tydligt allteftersom mer fakta kommer fram.

  35. Mycket talar för att detta bara är början! När står Sverige på tur?? En tidsfråga?? Ta in fler!! Tycker PK-gökarna, Tokvänstern, Feministjuntan samt Censur- och Propagandamedia……

    • Sverige står knappast på tur. Islamisterna har det för bra här, försörjning av staten, gratis bostad och en massa jungfrur till förfogande utan att man behöver dö. Trots problem med ramadan och fasta på grund av landets nordliga läge är väl en vistelse så nära paradiset de kan komma.
      Man sågar inte den gren som föder en.

      • Vi kan inte fortsätta att föda såna här bara för att blidka dem. Många gamla som byggt upp landet dör eller plågas för att så stora resurser slösas bort på tokinvandringen, som MÅSTE stoppas och sedan begränsas kraftigt och kontrolleras både avseende mängd och kvalitet. Därför bl a står vi på tur!!

Kommentera