Jag upphör aldrig att förvånas…..

Detta är ingen dagsnyhet men har gått mig förbi. Enskede Gymnasium har skämt ut sig riktigt. Denna typ av tilltag får mig att må dåligt.  Seif  Aldaffai sökte upp skolans kör och bad att få bli Lucia efter Åhlenskampanjen.     – Vi hade inte bestämt att vi skulle hitta just en kille men det kändes som ett bra tillfälle, det ska finnas en chans för alla att vara Lucia. Det känns jättebra att Seif var så otroligt seriös, han tog sitt uppdrag på största allvar. Han sa att han hade drömt om det här, säger musikläraren Linnea Stensdotter som ledde luciatåget.  För mig är detta ett hån mot våra traditioner, inget annat.

Amatörfilm från youtube, Klicka på länken nedan till SVT och se bättre och med intervju

SVT

51 thoughts on “Jag upphör aldrig att förvånas…..

  1. Vilken satans dekadens !Nästa år,då kanske vi får se en gibbon som bär ljuskronan hos Enskede Gårds gymnasium .

    • Vilka traditioner då? De första svenska Luckorna i Lund var faktiskt män. Det finns foton på de båda från 1870-talet, i full Luciamundering. Den första Luckan i Västmanland var en mytisk figur som kallades för Lussegubben. Ta reda på fakta istället för att gnälla. Vi har många konstiga traditioner kring juletid i Sverige, och de flesta av dem härstammar från Tyskland.

  2. Lucia är ett kristet helgon, det är mycket kränkande mot världens kristna minoritetsgrupper och Sveriges kristna att denna man från en förmodande religion och kultur som mördar, förföljer kristna i hela världen speciellt där denna utlänning kommer från, vi vänder på steken skulle de släppa in kristna för att fira jul, Jesus födelse i en muslimsk moskè?
    Vad tror ni?

  3. Han har ”drömt om” att bli Lucia men har inte bemödat sig med att lära sig texten till sången. Så kortvarig var den drömmen.
    Annars är det väl höjden av hyckleri att ha en manlig Lucia.
    Lucia var en kvinna som blev torterad och ihjälplågad av sin manlige uppvaktare och när man ser en företrädare med ursprung ur länder som i huvudsak består av kvinnoförtryckare är det ju helt upponer.
    Jag tvivlar på att denna skägg-lucia inte hade några andra intentioner än att få uppmärksam het för sin egen person.

  4. Ok,då löper vi linan ut och bestämmer härmed att predikan i stora moskeen i Stockholm kommande fredag ska hållas av……Kakan Hermansson.

  5. Hans längtan att få vara Lucia kom plötsligt? Det kan ju inte vara så att han försökt bli det i sitt hemland? Vad jag vet så firas inte Lucia i många länder, bara i Norden.

  6. Såg jag rätt???? Var det en skäggig 13-årig Muslim som föreställde ett kvinnligt Italienskt helgon? Muslimer hatar ju kvinnor.

  7. Javisst är det ett hån mot våra traditioner, en blatte som Lucia, Lucia var ett kristet helgon men det kanske inte dessa gymnasieelever vet för det kan ju inte ens de fyra räknesätten numera fast de går på gymnasium, säger något om IQ nivån som ligger under särskolenivå.

  8. Att man från skolans ledning entusiasmerar dylika depraverade divertissement, säger allt om det förfall som nästlat sig in och kommit att utgöra norm inom den pedagogiska världen. Skam vidlåder detta så kallade gymnasium som medverkar till att parodiera denna stämningsfyllda kulturtradition och förvandla den till burleskt smuts. Detta är resultatet av kjolregementets allestädesnärvaro och den förnedrande politik de inte generar sig inför att torgföra. Var kommer alla sinnesförvirrade fruntimmer ifrån?
    Andreas.

    • Då kanske du förstår vilket helvete våra svenska barn tvingas genomlida varje dag. Min son vill inte ens längre berätta allt för mig. Han är rädd att jag ska agera. Mitt andra barn berättar om saker så att jag skakar inombords. Media gör allt för att stoppa vår vetskap om våra europeiska grannar. Såg nyss en film från en förort till Rom och vart chockad. Hela Europa kommer att brinna. Det kan vara vår enda räddning.

      • Katarina
        Det är för bedrövligt att svenska barn ska behöva ha det illa för att politikerna och de som röstar på eländet har bestämt så.
        Kanske inte så stor tröst men det kan kännas skönt att inte vara ensam i sin oro.
        https://www.youtube.com/watch?v=AsMgKP-ZWSQ
        Om du inte har så mycket tid över gå in vid 23,11 och börja lyssna…..vi vet men att vårt grannland vet så väl, det borde ge ”svittsarn” och ”hiet” ( skånskt ord för en grupp med skitfolk) kalla kårar.
        Tyvärr så tror jag att de är alltför giriga, maktgalna, korkade, korrumperade och okunniga för att inte säga ynkryggar ………de kommer att bita sig fast så länge som det är möjligt………..de ska ut !

      • Tack, Katarina!
        Dina debattinlägg är konsekvent förnuftsburna och välformulerade.
        Jag kan mycket väl göra mig en föreställning om de komplikationer dagens skolpolitik förorsakar, och skillnaden mellan tiden då min son växte upp och den kulturfascistiska policy som nu genomsyrar pedagogiken, är milsvid.
        Den politiskt initierade och intelligenta föräldern reagerar givetvis med både vrede och förfäran, uttalad eller återhållen, medan övriga tycks acceptera den alarmerande kvalitetsförsämringen, vilken hotar det uppväxande släktets politiskt neutrala utbildning och förmåga till självständigt och kritiskt tänkande.
        Det som nu sker inom läroanstalternas väggar är ren propagandaverksamhet som syftar till en indoktrinering som inte står Nazityskland efter avseende intensitet och förnekande av oppositionella.
        NWO-agendan rullar vidare – ännu ett tag…
        Andreas.

  9. Det hade väl varit ok om killen varit 5 år gammal -på dagis får väl alla vara lucia.
    Detta tilltag däremot gör både Sverige och Luciafirandet till internationell driftkucku.
    Gissar att killen slagit vad med polarna och de skrattar gott åt ”de dumma svenskarna”.

  10. Luciafirande – Jippo

    Sorgligt är det enda ord jag kan finna för det här Luciafirande. Om han själv bad om att få bli Lucia så borde han ha lärt sig sången utantill. Eller vad är det för papper han går och läser. Som sagt vad- Jag tycker det är är för sorgligt.

    • Kanske utdrag ur koranen, hur man ska avrätta alla otrogna………….?
      Alternativt kalifatet är snart uppnått,eller……………………

  11. Herregud, de nästlar sig in och gör narr av oss. Men de onda är så upptagna och bländade av sin egen traditionslöshet och ”fördomsfrihet” att de inte förstår. Mot dumhet och infantilism kämpar gudarna förgäves!

  12. Henkulturens största propandgist är onekligen SVT men så
    har ju den kulturen vissa likheter med Maos kulturrevolution
    i Kina. Likheten består närmast i att gamla sedvänjor avskaffas.

    I detta fall vill man avskaffa det 250-åriga Lucia-tåget för att
    det inte anses passa in enligt henkulturens värdegrund.

    Kan SVT och SR anses vara oberoende när de i så mångt
    och mycket propagerar för henkulturens värdegrund som
    bygger på socialistiska idéer?

  13. Ser ut som en omvänd västerländsk pk bazi bachi.Låt den unga svarta pojken dansa/förnedrad för medelålders vita batikhäxor så dom blir våta i fittorna.

    (Ursäkta språket)

      • @Mia

        Du tycker vi ska skratta medan vi går under som kultur och som folk?? De tar ett steg i sänder. Varje litet steg kan tyckas vara en bagatell men många små steg blir till slut en väldigt lång resa! En resa som leder till utplåning av oss själva. Skratta om du vill. Själv sliter jag mitt hår i förtvivlan och vreden kokar i mig… Skrattar bäst som skrattar sist!

      • Sant Ullabella!!!

        Och Mia, skrattar du åt Rondellhunden lika hjärtligt då? Eller Dan Parks negerskämt. Fine, i så fall!!!

  14. Det är ren och skär hädelse. Även i en sekulariserad stat behövs en lag mot blasfemi så att domstolarna kan tillämpa den.

  15. JA jisses! Varför inte en svart läderbög i koppel och med en gagball? då hade det väl varit ändå varit fulländat med tokeriet.

  16. Det som förvånar mig är att de i luciatåget ställer upp, märkligt.
    Han kunde väl fått trona där själv med ljus på huvudet och sjungit alldeles solo, texten hade han på pappret i händerna, jag ser inte ens något komiskt i det hela, bara tragiskt.

Kommentera