Salafistiskt centrum i Borlänge

I januari basunerade Borlänge kommun ut att ett nytt islamiskt centrum ska byggas.

Kommunstyrelsens ordförande, Jan Bohman (S), tyckte att Hagalund var en bra plats för moskén då den aktuella tomten ligger centralt och överensstämmer med regionens översiktsplan.

Här är tomten, som inte ligger långt från kommunhuset, en förskola och ungdomens hus.

skarmklipp

Fast nu visar det sig att det islamiska centret ska drivas av muslimer med starka kopplingar till salafismen.

Mohamed Omar avslöjar att den blivande moskéns talesperson heter Hussein Hamad och är en förgrundsgestalt i den salafistiska miljön i Sverige.

Redan 2012 kunde Per Gudmundson berätta om besvärande kopplingar mellan Hamad och extrema rörelser med kopplingar till terrorism. 2015 förekom Hamad i nyheterna när den islamiska ungdomsföreningen i Borlänge ifrågasattes efter uteblivna redovisningar av den dryga miljon föreningen fick för ett projekt att motverka islamofobi. Rebecca Weidmo Uvell namngav Hamad bland många andra efter den uppmärksammade skandalen med Miljöpartiet och islamister. På sidan nyans:muslim där Hamad är ansvarig utgivare, står bl.a. följande att läsa: ”I kölvattnet av den senaste tidens harmlösa slakt av verksamma muslimska politiker…//…Därför gäckar Mehmet Kaplans närvaro det vita majoritetssamhället, det vita medvetandet fylls av ångest vid varje interaktion med muslimen och vill avlägsna ”objektet” som triggar igång denna ångest”. Ett tydligt ställningstagande för de islamister inom Miljöpartiet som synades i media och av andra.

Hussein Hamad har också ett nära samarbete med Gävle moskés omdiskuterade imam, Abo Raad, som leder en moské som grundats av en terroristfinansiär. Gefle Dagblads granskning av moskén visade på en kuslig koppling till odemokratiska krafter, islamism och extremism.

Jag skriver inte mer än så, utan uppmanar er att läsa Muhamed Omars granskning av de som nu ska leda en salafistisk moské i Borlänge.

Det goda samhället

Tänkt avsluta med en film från Tyskland som visar hur det stora inflödet av muslimer också medför allt fler extremister som inte vill rätta sig efter de lagar och regler som gäller.

Fast även i Sverige finns salafister som slipper granskas på samma vis som invandringskritiker, något som Expressen tog upp för snart två år sedan. Jag undrar om Jan Bohman (S) vet vad han släppt in i värmen?

21 thoughts on “Salafistiskt centrum i Borlänge

  1. Exakt VAD är det som får dessa socialakrobatiska politiker att så villigt agera till förmån för mänsklighetens största fiende? Har någon intresserat sig för vad de i regel mycket hyggliga Borlängeborna anser om detta ohälsosamma intrång i deras hembygd? Hur kan någon enda vettig och normalanständig människa anse det som en självklarhet att vi i Sverige, Skandinavien, Europa överhuvudtaget skall medverka till att uppföra sambandscentraler för samhällsfientlig verksamhet?

    Man kan sannerligen fråga sig hur pass väl eller dåligt insatta dessa arma ortsbor egentligen är då det gäller att informera sig om det faktiska politiska förhållandet i Sverige. Misstanken handlar om att det förmodligen är mycket dåligt ställt med den saken.
    Andreas.

  2. Hur långt och hur länge ska det groteska spektaklet gå ? Det kryllar av islamiska parasitbrottslingar, sjuka terrorister i landet. Jag kan inte förlåta Borlängeborna att de tillåtit afrikanska horderna skända staden. Hoppas bara att barbarerna inte nått Stora Tuna där helgonet Jussi Björling föddes och ligger begravd. För mig är Borlänge en helgedom.
    Den enda sång som hörs i Borlänge nu är ockupanternas ’kränkta’ kör, deras klagomål och hotelser från minareten.

    I en intervju i Svenska Dagbladet 2007 säger Luciano Pavarotti: ”När jag ska öva in en ny opera så lyssnar jag först på hur Jussi Björling gjorde den. Han röst var unik, och det är hans väg jag vill vandra. Jag skulle mer än något annat önska att människor jämförde mig med Jussi Björling. Det är så jag strävar efter att sjunga”. Källa: Wikipedia

    Tänker tillägga att den enda sång som hörs i Borlänge nu, tyvärr, är ockupanternas ’kränkta’ kör, deras klagomål och hotelser från minareten.

    • Tack för den bra länken!!! Bara sanningar och bekräftelser för mig!! Men vad hjälper det att vara vaken när 80% av Sveriges befolkning sover och drar timmerstockar styrda och låsta av hoten från propagandaapparatens ständigt utropade mantra; ”klagar ni så är ni ’främligsfientliga och rasister’, och därmed värdelösa”.

      De styrande i Sverige (tillsammans med censurmedia) gapar och klagar ständigt över andra länders fängslande av oliktänkande med åsikter som inte anses passa i deras hemländer. MEN NU HAR VI MINST EN POLITISK FÅNGE i ett svenskt fängelse, ja, han sitter där enbart för att han uttryckt en ”opassande” ÅSIKT !!!!!! Denna dom grundar sig på att han uttryckt sig positivt om viss information om Adolf Hitler, jag håller INTE med honom, men enl yttrande- och åsiktsfriheten har man rätt att tycka vad man vill!!!

  3. ÄR DET VERKLIGEN MÖJLIGT ATT STEFAN L TROR ATT VI SVENSKAR BARA SKA FINNAR OSS I DET SOM HAN ÄR ORSAKEN TILL OCH NU GÖR ALLT FÖR ATT VISA HUR BRA DETTA ÄR FÖR SVERIGE. Men som igentligentligen är ett desperat försök att dölja vilken enorm stor skada han gjort mot Sverige. Och som kommer vara 30-40 år framöver, och han endast han är den som ska bära ansvaret och absolut ingen annan. Och om han bara försöker att lägga bördan på någon annan så ska jag jävla i mig personligen åka upp till Stockholm och om jag kan så ska jag ger honom en jävla omgång stryk för det kan ingen säga att han inte gjort sig förkänt av. FÖR NU FÅR DET BANNE MIG VARA SLUT PÅ LEKSTUGAN I STOCKHOLM.

    • Nisse
      …… som undrar hur i helvete Borlänges befolkning kan tillåta detta vansinne.
      Därför att i helvete Borlänges befolkning och snart Sveriges övriga befolkning är medgörliga, mjuka, veka, lydiga, eftergivna, undfallande, lätt att styra, lättledda, spaka, beskedliga, tillmötesgående, fogliga, sediga.
      Er tur att komplettera listan med fler synonymer eller adjektiv som beskriver dagens vikingar ….. under islamisk ockupation.

      • Delvis beror det på att man börjat straffa Svenskar så otroligt hårt för ingenting, nyligen dömdes en Svensk som politisk fånge till fängelse för att han uttryckt stöd för Adolf Hitler, jag håller INTE med honom!!! men vi ska ha yttrandefrihet och därmed rätt att stödja vem vi vil!!!! Men i dagens läge har vi alltså politiska fångar i Sverige, fatta vad det innebär !!!!

  4. Vad har Svenska städer eller kommuner med moskeer för status beträffande ekonomi och våld. Vilka är mest utsatta för våld i såna områden. Jag förutsätter att kommuner även är med och betalar bidrag till moskeerna, vilket borde vara förbjudet och olagligt. Jag vill gärna ha statistik på hur moskebyggen och dess befolkning påverkat olika kommuner ekonomiskt och psykosocialt och att man sedan tar konsekvenser av statistiken och utför diverse nödvändiga politiska åtgärder. Det finns ingen som kollat upp sambanden vad jag vet, tittar man på utländska städer, så är stor procent av mosketäta städer i nöd, fattigdom och våldsamma konflikter eller krig. Det är en oroväckande symbol för en olycklig framtid.

    • Visst, ”ruben”!
      Men säkerligen har inte hela Borlänges befolkning röstat för SD.
      D.v.s. de får skylla sig själva.
      ”Som man bäddar får man ligga”.
      Grattis än en gång, Borlänge till kanske, Sveriges största moské,
      eller snarare, stridsledningscentral för muslimerna.
      Fler än jag borde vara rädda!
      Kom ihåg att alla muslimer är muslimer.
      Muslimernas ”lagbok”, koranen, säger att islam ska ta över vårt land (hela världen) och göra oss till slavar eller döda oss.
      Koranen finns inte i ”light version”.
      Minns detta om några år!

  5. GRATTIS Borlänge!
    Invånarna röstade säkert för den kommande katastrofen.
    50% är ju dummare än genomsnittet och det får vi/ni leva med.

    Några få i den gruppen kommer till insikt om hur verkligheten ser ut.
    Jag är rädd!
    Känner du dig trygg?
    Tänk efter noga!
    Vilket fosterland vill vi ha (kvar)?

Kommentera