M-politiker misstänks ha förskingrat 48 miljoner

BROTTSLIGHET. En man, Sten Heinsoo, inom en stor svensk fastighetskoncern som suttit som ersättare för Moderaterna i landstingsfullmäktige misstänks ha förskingrat 48 miljoner kronor. Pengarna skulle användas för att frakta hem 200 kilo afrikanskt guld.

Mannen, som är i 70-årsåldern, greps i torsdags. Han nekar till brott men har gjort vissa medgivanden. I polisförhör ska mannen ha berättat att han fått tips av en kvinna om guldet som skulle transporteras från Uganda. Därför tog han ett ”lån” från koncernens ägarfamilj.

– Ett solklart tillvägagångssätt för hur ett Nigeriabrevsbedrägeri går till. Guldet, tullavgifterna, alltihop, säger Anna-Lena Tapper på polisens nationella bedrägericentrum. 

-Pettersson säger att den siste idioten inte är född…48 miljoner för en frakt på 200 kg!!! Men för giriga existerar inget förstånd. Ett kilo guld är värt ungefär 350000 kronor. 200 kg 70 miljoner. Det ska vara en Moderat till att vara så lättlurat…Länk

guld

6 thoughts on “M-politiker misstänks ha förskingrat 48 miljoner

  1. Kan vi förvänta oss att detta kommer upp i PK-media precis som en viss krogrunda?

    Knappast… det är ju int en SD:are.

  2. 48 miljoner kronor ytterligare av vitas pengar till negrer om jag förstår det hela rätt? Efter ett ”tips” från en kvinna.. Att stänga mentalsjukhusen och tillsätta dårarna på positioner lite varstans inom politik och näringsliv har visat sig vara ett minst sagt ”intressant” upplägg.

    • Man förbannar det faktum att man inte kan dela denna formidabla kommentar på t. ex. Twitter! Haha! Helt korrekt uppfattat, Nils-Holger!
      Andreas 🙂

  3. Ja, det har du rätt i. Inte den förste Moderat som blivit grundlurad. Reinfeldt hade den förmågan!

Kommentera