Mikael Wiehe hyllar dollarmiljardären Fidel Castro med en dikt

KOMMUNISM. Mikale Wiehe är kommunist och mångmiljonär, i dagens Aftonbladet hyllar han dollarmiljardären Fidel Castro med en dikt. Fidel Castro beräknas ha en personlig förmögenhet på nio miljarder dollar, medelinkomsten på Kuba är några hundralappar i månaden så Fidel måste ha tjänat skapligt. 

Vad de måste ha hatat dig
de snikna
de som skamlöst vältrar sig
i roffade rikedomar
i tryggheten bakom vakterna
taggtråden
och de glasbeströdda murarna
Vad de måste ha hatat dig
du som alltid krävt
att de skulle återlämna stöldgodset
och dela med sig av sitt överflöd till de bestulna…fortsättning på Aftonbladet om ni orkar leta upp det.

-Pettersson tycker den första versen räcker ”de som skamlöst vältrat sig i roffade rikedomar”…

Medan Kubanerna har svårt att få lönen att räcka till mat åt sig själva och sina barn så vältrar familjen Castro sig i rikedomar.

Antonio Castro, en av sönerna till Fidel Castro, puttrar ibland omkring på Egeiska havet på sin 160 fots yacht med en grupp vänner och när de ledsnar på sjölivet tar de som exempel in på ett 5-stjärnigt hotell i staden Bodrum, Turkiet, där Antonio Castro hyrde 5 sviter för sig och sina vänner, enligt turkiska tidningar. Läs mera…

aftonbladet_fidel

 antonio5 antonio-castros-yacht

12 thoughts on “Mikael Wiehe hyllar dollarmiljardären Fidel Castro med en dikt

  1. Mikael Wiehe ar den nya euro-kimmunisten..en miljonar som hyllar det han sjalv gor med pahittade ”orattvisor” som beskriver vad kommunismen egentligen ar ..statsfeodalism dar ett fatal har det bra pa de mangas bekostnad…

  2. Lysande framsnokat av Pettersson. Dock måste Aftonbladets kulturfeministiska skribent få beröm för att tidningen undersökt och publicerat. Kan det bero på att Wiehe att en vit man är rasist oavsett om han är vänster eller höger. Om Nordfront läser detta, be någon (ursäkta men ni har en uppgift här) att gå ut med Michael och supa till. Fyllesnack förbrödrar så att vänster blir höger och vice versa vilket leder till att ni två tycker synd om varann.

  3. Mikael Wiehe, fast i sin dyrkan av kommunistideologin, grundlurad i sin tro på proletariatets diktatur, totalt oförmögen att se hur hans hjältar är.
    De som predikar solidaritet och mördar alla åsiktsmotståndare, de som predikar om att bekämpa fattigdom och skor sig själva medan folket dör i armod. Ja gud hjälpe oss från den typ av dårar som proklamerar kommunismens lov mot allt sunt förnuft. Ja hjälp oss att bli kvitt all Sveriges PK-media och alla dessa kulturmarxister som vill utplåna vår fungerande kultur och vårt goda sekulariserade samhälle.

  4. Vad är det som får dessa vänsterns genomruttna frukter att tro att dagens informationssamhälle inte skulle avslöja alla högst penibla detaljer om deras så kallade folkhjälte? De har så kapitalt avskärmat sig från den verklighet de uppenbarligen är urståndsatta att hantera, att dessa mytomaner bygger sina egna ideologiska luftslott, omgivna av rosaskimrande skyar.
    Den floskulöse gamle kommunisttrubaduren såg givetvis sin chans att damma av några syndikalistiska klyschor för att åter få avnjuta en dag i rampljuset. En högstämd hyllning till tyrann emeritus Castro, den besynnerlige skäggprofeten som det röda gardet gett vad som helst för att ges äran att knästående få bjussa på en fellatio. Tvi fanken!
    Andreas.

  5. Det politiska klimatet i Sverige är perfekt för dessa föredettingar att göra come-back i.

    • Wiehe skrev en ”hyllning till Bob Dylan på AB. Den handlade om när han översatte Dylan till svenska och visade på ett exempel, det var Grönköping och Alf-r-d V-stl-nd fär hela slanten. En konverationskurs på ABF räcker inte. Han skulle omforma det hela till svenska förhållanden! Som BLM som talar om slaveriet i S! Och engelskan har nyanser i språket och det blir helfel med politiska pamfletter.
      Sedan ett Ode till Leonard Cohen i samma blaska. Jag mötte Lassie-förlåt Leonard. Han skrev om sina vedermödor att resa till konserten i Spanien och hur han räckte över en skiva med hans egen översättning! Cohen diggade hela natten efter sin spelning då paret Wiehe drack kaffe i baren-haha kaffe i baren i en spansk hotellbar. Att gå ut med den mannen är som att kolla när våt färg torkar!

  6. Wiehe bor fint i 2 bostadsrätter mitt i city som bör vara värda 4 miljoner.
    Till skillnad från Björn Afzelius så hyllar han fortfarande kommunismen efter som han tjänar bra på det. Hycklare.
    Björn ändrade uppfattning efter ett besök på Cuba när han så fattigdomen och konsekvenserna av kommunism.
    Tyvärr de bästa som går åt först. Wiehe lär bli minst 90 år om han inte
    cyklar ner i kanalen, för jag tror inte han kan simma.

Kommentera