Världens äldsta person bakom Sveriges största pensionsbedrägeri

INVANDRARBROTT. Igår, den 29 november fyllde italienskan Emma Morano 117 år. Hon är den enda människan i världen med säkert belägg för att vara född på 1800-talet.

Men det är blaha, i Sverige är vi värre. Den 1 juni 2016 fyllde Saro Dursun, boende i Västerås 117 år. Men det är bara på papperet. I verkligheten är invandrardamen ett levande bevis på hur lätt det är för invandrare att lura det svenska systemet.

2014 uppmärksammade Granskning Sverige Saro Dursun från Västerås, som då var världens tredje äldsta levande människa. Redan då misstänkte vi att hennes ålder inte stämde och att hon därmed lurat till sig för mycket pension.

Granskning Sverige kan avslöja hur den åldrade invandraren har lurat till sig pengar. Ingen myndighet eller rättsinstans har gjort något, trots att grannarna kan vittna om lyx och överflöd.

Saro Dursun, kom till Sverige från Turkiet i början av 1970-talet och hävdade att hon var 65 år. Hennes troliga ålder var mellan 40 och 45, men hon ansåg sig ha jobbat färdigt. Åren har gått och ingen bland myndigheterna har tagit tag i denna otroliga historia. Vi ringer till poliser, jurister och till Migrationsverket. Skall inte grova bedragare utvisas eller sitta bakom lås och bom? Alla skickar Granskning Sverige vidare till nästa myndighet, tills vi till slut ombeds av Migrationsverket att polisanmäla Saro, för att pröva lagstiftningen.

Till sin hjälp har även denna invandrare haft en flata medier, som konsekvent vägrat skriva om bedrägeriet, trots att man fått in upprepade tips.

Historien om ”världens äldsta människa” – Saro Dursun – är en fascinerande historia som varit föremål för många spekulationer. Granskning Sverige kan äntligen räta ut alla frågetecken och samtidigt avslöja ett system, där politiker, myndigheter och medier gjort gemensam sak för att skydda en brottsling. Granskning Sverige kan också visa hur länge som Sveriges myndigheter varit på katastrofkurs.

Saro Dursun kan ha lurat till sig runt fyra miljoner i pension i ett av de förmodligen största pensionsbedrägerierna i svensk historia.

Expressen tar upp världens äldsta fast det finns en äldre i Västerås, liksom GP, men ingen tar upp invandrarbedrägeriet som hållit på i över 40 år fast de känner till det.

Så är ser det ut på Ratsit.

– Petterssons roade sig lite med att googla på Sveriges äldsta människa och Saro Dursun och fann bl.a. detta:

På den uppdaterade portalen Gerontology återfinns inte Saro Dursun på listan över Sveriges äldsta nu levande personer. Vet de något vi inte tidigare känt till eller har de läst alternativa medier?

Danske Per Hagermann har på den nederländska domänen netlog listat Sveriges 25 äldsta då levande personer. Saro Dursun står högst upp, så också Hagermann är lurad. Listan uppdaterads 2012.

På den internationella ”The 110 Club” som listar världens alla människor över 110 år, nämns Dursun i en av trådarna. Inläggen är från 2012 och alltså inte dagsaktuella, men också denna portal är blåsta av Dursun och naiva myndigheter.

En twittrare vid namn Erik Liljengren tog upp Dursun i ett tweet från 2015. Här nämns Dursun i ett tweet som på engelska vänder sig till internationell publik. Vi får också en länk till Ratsit där Dursuns uppgifter finns att läsa och där vi länkas till Tysklands då äldsta person. Hon är 116 år och alltså yngre än Saro Dursun. Lägg då på minnet att grannar sett Dursun jobba för fullt i trädgården till synes obehindrat. Både Liljengren och Ratsit har lurats av Dursun.

Wikipedia listar Nordens äldsta människor. Dursun finns inte med, borttagen eller aldrig nämnd?

Helsingborgs Dagblad hyllade Dursun redan 2009 som Sveriges äldsta person. Tänk så blåsta de var.

Även SVT gick på bluffen 2009, förmodligen utan att kolla närmare.

Osv osv. Listan kan göras längre på medier och sociala medier som hyllat Sara Dursun, invandrare från Turkiet. Många känner sig nog ganska besvikna, lurade och skamsna idag. Den förra polisanmälningen lades ned, men förstår jag saken rätt har en ny anstiftats…

Men, men, vi får lita på statsminister Stefan Löfven när han säger att invandringen blir lönsam lite längre fram… 

16 thoughts on “Världens äldsta person bakom Sveriges största pensionsbedrägeri

  1. Många som henne är troligtvis orsaken till den här sorgliga situationen, personalen gråter och patienterna får långt ifrån den vård de borde få.
    Jag är chockad över hur Sverige har låtit sig dras ner till denna misär.
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/patienter-utan-mat-och-mediciner-pa-ystads-lasarett
    Alla ni som har sett under så lång tid de fasansfulla förändringar som skett, har ni effektivt tystats ?
    Nu hörs ni i alla fall, bra.

  2. Hon fyller 118 nästa gång, imponerande! Intressant att inte media tycker det är något att skriva om, att ha världens äldsta person borde ju vara stort… Luktar PK lång väg!

    Från Birthday.se:
    ”Fyller 118 år om 182 dagar, född den 1 juni 1899”

    • Bara en av miljoner bidragsfuskare men allvarligt för Sveriges pensionssystem men Stefan Löven tycker nog att vi har råd med detta men INTE värdig mat till våra äldre…..

    • Hon har fått sin ålder nedskriven, istället för att bli 118 blir hon 95. En till present till de som lurar oss skattebetalare.

  3. Sverige i ett nötskal där feghet, rädsla och politisk korrekthet styr myndigheternas agerande, det finns en million av den här sorten i Sverige, importerade av SOCIALDEMOKRATERNA och inskrivna på FÖRSÄKRINGSKASSAN från dag 1.
    Anhöriginvandringen blir ytterligare en GIGANTISK belastning för Costa Gratis skattebetalare!

  4. Vill du betala skatt till detta?
    ‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡‡

  5. Således finns anledning att återinföra den anrika inrättningen med ättestupa! Trevlig resa, tjyvkärring!
    Andreas.

  6. jag kan sträcka mig till 90 + , för jag läste om henne för så många år sedan Men hon måste fan+++ hon var föresin tid i bedrägeri VAD ska gossarna som är 12 -16 år import pensionärer göra -uppdatera åldern vid -65 NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ DÅ FINNS inte sverige

    • @árra, medelåldern bland utlandsfödda män kommer drastiskt sjunka. Nåja det är bara statistik s k förbannad lögn. Däremot är sanningen att skattebetalarna för försörja huvuddelen dessa ensamkommande hela deras liv.
      Jag har sagt det förut. Utbilda dem till hjälparbetare i FN`s regi. Uuuut och gör er plikt!

  7. Svinerier på alla nivåer, invällare och PK-svenskar spelar skitstövlarnas äckliga spel ……………..och svenska skattebetalare står för notan !
    Alla som har möjlighet lämna landet eller kämpa mot dårarna varje dag med att ockupera kommunkontoren och riksdagen, vi måste vara obekväma !
    Folkets demonstration är en bra plattform !

  8. Går jättebra att lura systemet om du har en handläggare på Skatteverket som kommer från samma landsdel i Turkiet. Utreda sin landsman/kvinna nä varför det. Så kan korruption pågå i Sverige, hurra för Sverige..

  9. HAR läst om denna kvinna – för många år sedan – HON hade framförhållning . nu är hon kanske 80 + men hon visste hur dragspelet ska dras — haderianhadera

Kommentera