Nidbilder av svenskar

GOTT OCH BLANDAT. Igår läste vi om att årets julvärd på SVT, Sanna Nielsen kallades rasist för att hon varit utklädd till asiat när hon spelade revy. PK-kritikerna tyckte det var fruktansvärt med sådan nidbilder ”Denna typ av nidbilder är just den typ av mobbning jag och många östasiater med mig har fått utstå både i verkliga livet och genom populärkulturella uttryck. Jättetråkigt”, skriver en av dem som tog åt sig. 

Nåväl, det finns värre exempel. Vänsterpartisten nedan kallar sig av någon anledning svensk.

Jallow Momodou, den ständigt kränkte på jakt efter skadestånd.
Jallow Momodou (V), ständigt kränkt och på jakt efter skadestånd påstår att han är svensk och det är inte så kul för ursprungsbefolkning i Sverige.

”Svensken”Jallow Momodou (V) håller till och med på att ge bort ett land som inte tillhör honom och det blir jag, som tillhör den vita minoriteten, oerhört kränkt av.

2015-03-23_1521

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

 

35 thoughts on “Nidbilder av svenskar

  1. Frågan är inte hur Sanna Nielsen tänkte,utan hur dessa så kallade moralens väktare tänkte när de i sina strävanden att utmåla henne till att vara rasist? Det liknar ankskit på ren svenska nu.

  2. De som ger sig på rasister, är de som vill kränka andra människor för sin ensidiga enögda egoistiska syn, ALDRIG rasisterna, som bara hävdar sin legitima rätt att vara till.

    Det är såna intolleranta som till slut upprättar koncentrationsläger för vissa grupper, ALDRIG rasisterna.

    Att tala om allas lika värde, går ju bra, men att inkludera de som hävdar sitt värde som grupp, blir svårare. Lättare då att anklaga denna grupp för påstådd intollerans, än att inkludera dess självhävdelse som legetim rasistisk yttring.

    Men det är väl bara de som böjer sig till intet, för likavärdesmakten som anses ha lika värde som de övriga anpassade till denna totalitet. D v s de som tvingas till likvärdighet, genom att hindras hävda sig och sticka ut med en egen identitet. Det är väl endast dessa som är likvärdiga och har lika värde i socialismens Sverige och Väst. De som ger avkall på verkligt värde, och identitet.

  3. Och vänsterpartisterna i Malmö hämtar bara in större och större
    mängder rätt sorts valboskap.

  4. En kopia av mitt eget inlägg som handlar om gudar,kyrkskatter och europa.

    Jag gick ur kyrkan förnågra år sedan.jag rekommenderar alla att gå ur kyrkan.det är gamla lagar och skit som hänger kvar.finns ingen anledning att kyrkan ska ta pengar via skattsedeln.
    Jag är ateist.jag tror inte på varken gud,jesus,allah eller tomten.tämk vad religionen har ställt till det i världen genom alla tider.
    Det kommer inte finnas en enda kristen i europa om 150 år.lite mer osäker på fanatiska muslimer men ok.1~2 procent kanske finns kvar som troende av araber om 150 år
    Till er som säger till mig att det visst finns gudar,andar,änlar,spöken och tomtar säger jag bara

    KISS MY A_s!!!

    • Men om dom nu inte får berätta eller
      Göra teater om hur det gick till på 1600 talet,har det då aldrig hänt,historie omskrivning ?

  5. Även Nederländerna bestämmer sig för Burkaförbud.
    Sverige väntas följa efter inom 2 år?

    • hönsmamman/ Tror svenska regeringen att Det finns tid , att vänta i 2 år , ISLAM jobbar jobbar skiftgång , var god vänta FINNS INTE!!.

  6. Vad otroligt fint uttryckt. Han visste han. Och det är precis så det borde ha varit. Men nu är allt förstört. Sarjat i grunden, av de socialistiska marodörersvin som låtsas styra vård arma land, som nu går rätt ner i graven för vad det en gång har varit, av skönhet, storhet och stolthet.

  7. Tänkte på det här med olika färger på plåster
    Är det inte rasistiskt att det bara finns svarta ishockey puckar?

  8. Jallow Momodou eller ”Kunta Kinte” är ovanligt stor i käften
    för sin egen betydelse, han tror tydligen att Svensken ska stå
    i givakt för honom och andra storkäftar när kravmaskinerna
    sätter sin fot på Svensk mark. Att han är kommunist förstår
    dom flesta, men på vems initiativ välkomnar han hela världen
    att komma till Malmö och Sverige. Att stå och visa pekfingrarna
    är inget som imponerar, har han haft ett jobb sen han kom till
    Malmö, eller kommer hans försörjning från Socialbyrån, som
    merparten av kommunisternas försörjning??

    • Han och alla andra som kommer hit och inbillar sig att dom är Svenskar bara för att dom vandrar på svensk mark skall återvända till den planet dom kom ifrån omedelbart.

  9. Ja, det är verkligen kränkande att ˇafrikanerˇ beskrivs som svenskar!

    ˚˚˚kulturell appropiering˚˚˚ BAH!!!

  10. Är jag ”rasist” (ordet har ingen saklig betydelse) när jag vill behålla det jag ägnat ett arbetsliv för att skaffa?
    Är jag ”rasist” när jag inte vill att ljugande inkräktare ska invadera vårt foserland?

    • Svaret på dina frågor är NEJ. Däremot är du rasist av den enkla anledningen att du är Svensk.
      Jag är och förblir Sverigedemokrat och just därför älskar jag mitt fosterland, men detta fosterland är snart totalt utplånat av den islamistiska regeringen som härjar som terrorister i Sverige.

  11. Att se rasister i varje buske och i varje uttalande som lite försiktigt ifrågasätter förd politik med följande mediadrev är vårdtids häxprocesser: Inbillad masspsykos!

  12. Nu ska Kent Ekeroth utredas i Veckans brott i SVT (var annars..?).

    Mig veteligt har han inte blivit fälld för något brott, han har bara gått på krogen, vilken han inte är ensam om…
    Han är heller inte ensam om att bli inblandad i nåt gruff, det händer ju varenda kväll på krogarna.

    Men, PK-media tar alla medel för att baktala SD…

    • KE är en gåta för mig, då hans far/mormor var överleverare från ett nazistiskt koncentrationsläger. Han är varken rasist eller nazist utan anti mot den religion som Hitler accepterade. Punkt slut.

      Visst är det olämpligt för en riksdagsman att gå på krogen 0300, men var gör du om du är ung och … Kan man säga att det var bättre förr när de på Fälldins tid ringde en kompis som visste allt hur damer kunde fixas?

      Sen ska Jimmie inte fota honom. Han är en reklampelare. Även dålig reklam ger fler väljare!.Om han lämnar SD suger gamla SD´s ungdom upp honom och det gagnar varken Sverige eller SD.

      Så mitt råd till Kent är stå ut med pajasarna både de i krogsvängen och på pk-media.

    • Att 7-klövern är tappade bakom en vagn vet ju alla som har en hjärna. Att dom inte begriper att dom binder ris till egen röv-en begriper dom inte Att ge sig på en överlägsen vinnare har aldrig varit bra, därför åker nog både S och M ur riksdagen vid nästa val.

  13. Det verkar vara ett mantra inom vissa grupper i Sverige i dag att…….”allt ditt är mitt”, precis i motsats till vad etniska och väluppfostrade svenskar har fått lära sig.

    • Jag har räknat ut att RASISM är en sjukdom som bara SVENSKA SVERIGEDEMOKRATER kan få, alla andra får hybris och övergår till stadiet idiot.

Kommentera