Vad väntar oss när IS krossats?

Den mest brutala terroristorganisation världen skådat i modern tid är nu hårt ansatt och förlorar allt mer av den mark de tillförskansat sig genom våld och brutalitet.

Just nu är Mosul under attack och IS förlorar allt mer av initiativet i denna Iraks näst största stad. Samtidigt kommer vittnesskildringar över en sällan skådad brutalitet från terroristorganisationen, som drabbar såväl män, kvinnor och barn.

Gunilla von Hall skriver i SvD hur rapporten FN:s sändebud läste upp i veckan, närmast kan beskrivas som skildring från ett nutida skräckkabinett.

  • 40 civila sköts under tisdagen och hängdes upp i elstolpar för att de misstänktes vara förrädare.
  • 20 civila sköts under onsdagen och hängdes upp i elstolpar för att de använt sina mobiltelefoner.
  • I tisdags sköts en man för att han använt ett SIM-kort i mobilen.
  • I onsdags skickades yngre tonåringar och småpojkar ut på Mosuls gator, iklädda självmordsbälten.
  • I veckan lade man ut en video som visade hur fyra tvingades skjuta ihjäl fyra personer som anklagades för spioneri.
  • I måndags fann man ett underjordiskt fängelse där torterade fångar satt i burar så små som en halv kvadratmeter.
  • Man har börjat använda kemiska stridsmedel som placeras bland civila bostadsområden och som kommer att döda tusentals människor om staden angrips av flyg.
  • Man kidnappar kvinnor för att användas som sexslavar.
  • Civila används som mänskliga sköldar i frontlinjen.
  • Medlemmar som försöker desertera halshuggs offentligt.
  • Flera massgravar har upptäckts den senaste tiden.

Detta är bara vad som rapporterats den senaste veckan. Vad som skett i Mosul innan koalitionen började vinna meter för meter kan man bara spekulera i, men vad IS åstadkommit genom åren har vi sett i fasansfulla bilder på nätet.

Efter Mosul står Raqqa på tur, IS självutropade huvudstad. Vilka syner väntar där? Vad är de allt mer hårt trängda terroristerna kapabla och villiga till att göra?

Gunilla von Hall skriver det vi redan kunnat läsa och höra. IS försvinner inte för att man återtar de delar i Mellanöstern som man tidigare intagit. De flyttar verksamheten till andra platser och det har redan skett i Europa och USA.

SvD

Många av dessa brutala individer återvänder till Europa,  andra klipper av sig sina fula skägg och anländer med flyktingströmmarna. Länderna man återvänder respektive anländer till, behandlar individerna olika med mer eller mindre generösa bidragssystem för de nyanlända och ett mer eller mindre öppet välkomnande för återvändande.

I den bästa av världar skulle ingen i IS tjänst ens få chansen att sätta sina skitiga fötter på europeisk mark, vare sig de tidigare bott här eller aldrig besökt vår del av världen.

Den stora frågan är om dessa satans mördare nöjer sig med att leva ett vanligt liv i de samhällen deras religion föraktar eller om de försöker påverka både omgivning och samhällsutveckling? Hur är det med IS-ledarna? Lägger de ned sina krav på ett muslimskt kalifat, släpper de tankarna på brutalitet och övergår till att leva normala liv eller flyttar de verksamheten till Europa och den övriga demokratiska världen?

Varje seriös politiker borde ta detta på allvar och lägga undan tanken på öppna gränser och skrota ordet ”islamofobi” så fort ordet muslim används i negativa rapporteringar.

 

13 thoughts on “Vad väntar oss när IS krossats?

  1. Kanske bilda en underjordisk organisation som röjer asen ur vägen en efter en.Borde vara lätt att hitta deltagare till detta…..

  2. va som förväntas, blir att de som överlever lär
    få en Fristad i Sverige med en månadspeng på 20′
    …va som händer med Syrien är en annan 5:a…tror
    det blir huggsexa om tårtbiten (den som döljer sig
    under sanden, mkt i form av olja)…kommer säkert
    bli intressant att följa, då vilken position våra 87:or
    intar…det som hänt hitintill kan bara vara förspel
    till en riktig kalabalik i Bender?
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Kalabaliken_i_Bender

  3. Kanske mer av ilskna araber så underhållande, han är fullständigt tokförbannad att han har blivit lurad, ett måste att se !

  4. Det råder väl inget tvivel om vart färden för dessa sataniska bestar kommer att ställas! Det ultimata resmålet är givetvis parasitparadiset Sverige – det nya feminazistiska kalifatet som nu utgör världens främsta uppsamlingsplats för kriminella. Detta franka påstående torde icke vara okomplicerat att vederlägga, ty vi vet ju alla att detta är det bittra förhållande som råder. Hemtrevligt, rasifierat scenario som Löfvén och hans likaledes intelligensbefriade ministär etablerat under kodnamnen Det Nya Sverige och Värdegrunden.
    Andreas.

  5. Invånare i små byar, långt från polis och myndigheter, där man placerat hundratals vuxna män med okänd identitet borde kanske oroas mer än de vill?

  6. Min gissning: mer Bataclan och överfall , rån, misshandel och våldtäckt och mord, till och med i folks hem blir vardagsmat. Det är vad vi kan vänta!
    Överfall på folk som är på väg till och från arbetet, överfall på barn på väg till skolan och överfall på gamla på väg till affären eller kyrkan.
    Barn kommer överfalla andra barn.

  7. Felet är att man har lyckats tagit bort alla diktaturer….
    När lågt stående individer får fritt spelrum så utvecklas denna terror.
    En diktator har hårda nypor av en anledning.

    • Det du undrar över Nisse kanske beror på att de båda – vänster såväl som muslimer – står på samma låga intellektuella nivå? Självständigt tänkande accepterar de inte.

  8. De återvänder hit och går i terapi. Efter detta får de en lägenhet och ett arbete och blir trogna Socialdemokrater. På kvällarna umgås de med andra massmördare via Internet.

    • Sedan får de fina invällarna fritt inträde på polisskolan, till försvaret, till brandkåren eller vården.
      De är ju så fina och behöver integreras.
      De talar alltid sanning och har alltid fullständiga handlingar, alltid original och inte förfalskade.
      De håller alltid rätt på sin iPhone 7!
      Vi behöver denna grupp för att rädda vårt fosterland.

Kommentera