Majoritet av vita kvinnor röstade på Donald Trump

DEMOKRATI. Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet beskrivs som överraskande. Men enligt slutmätningarna var republikanen den mest framgångsrika kandidaten bland vita frikyrkliga väljare sedan George W Bush 2004.

Många kvinnor föredrog också Trump. Slutmätningar visar att en majoritet, 53 procent, av vita kvinnor föredrog fastighetsmogulen framför Hillary Clinton.

Inför valet hade de amerikanska medierna skrivit om hur valet skulle avgöras av minoriteter, utbildad arbetskraft och 80- och 90-talister, skriver Forbes Joel Kotkin. De stod för det nya Amerika.

Men Kotkin skriver ner minoriteternas stora betydelse 2016. Minoritetsgrupperna, som tenderar att rösta demokratiskt, växer jämfört med den vita befolkningen men utgör fortfarande mindre än 30 procent av den röstberättigade delen av befolkningen.

CNN

-Pettersson menar att media har fel, det är de vita som är en minoritet. Vita är färre än svarta, färre än asiater och färre än latinos. Så de vita kvinnorna röstade för den vita minoriteten…

befolkning-raser

15 thoughts on “Majoritet av vita kvinnor röstade på Donald Trump

 1. Just nu tittar jag nyfiket på RTV, förstås. Alla nyhetsprogram uttrycker jätestor glädje över att Trump är president. En ung politisk kommentator som gästar DIGI-24 ger en trovärdig förklaring till varför vissa ledare, politiker och deras anhängare ute i Europa brister i entusiasm för Donald T och för USA i allmänhet: politisk korrekthet !
  Han har uttalat fler sanningar – bl.a. att Rumänien har varit och är först och främst en proamerikansk nation. Han nämnde inget om landets ‘allegiance’ gentemot EU !!
  Fritt fram för tumme ned ??!

 2. Anonyma bittra reaktioner:
  En kvinnlig reporter: “Hur kunde så många ha så fel ?”
  Stockholm.Två kärringar ståendes ute i snövädret: “Det är klart, man blir besviken”.
  Försöker avstå och inte svara de förgrämda rödgröna nollorna på det enda sätt de förtjänar – med hånfulla hårda ord. Får jag dock citera Involuntarium:
  “Hahahohaaaaaahoha Hahahohaaaaaahoha !!!”

 3. Majoriteten av svenska kvinnor röstar vad jag förstår motsatt. Miljömupparna lär ju ha flest kvinnliga väljare, vilket definitivt är jävligt illa för både våra kvinnor och barn. Idioterna blundar för alla megaproblem som denna sanslösa invandring medfört,utan vill öppna hela skiten utan att begripa vad det innebär. Man kan ju alltid hoppas att Trumps seger kan förändra något i denna sjuka värld…

 4. Jo, falska media i sverige glömde den lilla detaljen. Det är så media ljuger, genom selektering av vad de berättar. Ja, förutom när de ljuger rakt av då förstås.

 5. Vita är i MINIRIOTET på jorden och kvinnorna röstade på en vit Alfahanne mot den politiskt korrekta adeln som ställt till det!

  • Sverige är USA:s och Donald T:s motsats, våra ledare prioriterar andra staters medborgare och vill till och med ge mördare från ISIS gratis bostäder, bidrag och terapi….DET MÅSTE BLI ETT SLUT, VI FÅR INTE LÅTA DE POLITISKT KORREKTA VANSTYRA SVERIGE!!!! Jag tror på en GIGANTISK nedgång inom några år för världsekonomin och speciellt Europas!
   SOCIALDEMOKRATERNAS och Stefan Lövens politik att släppa in 100,000 tals bidragsmottagare är LIVSFARLIG POLITIK!! STARK VARNING!!!!!!!!!!!

Kommentera