Försvarsministern åkte på privat safari för skattepengar

SKATTER. Försvarsminister Peter Hultqvist (S) åkte på tjänsteresa till Botswana i september – men bara tre av fem dagar ägnades åt programlagda aktiviteter, skriver Svenska Dagbladet.

Ministern deltog i landets självständighetsfirande på fredagen och stannade sedan över helgen, åkte på privat safari och bodde på lyxiga hotellet Tau Game Lodge tillsammans med fem medarbetare från försvarsdepartementet.

På måndagen mötte Hultqvist Botswanas försvarsminister, undertecknade ett försvarsavtal och diskuterade en eventuell Jas Gripen-affär.

”Eftersom det inte var möjligt för Botswanas försvarsminister att underteckna samarbetsavtalet före måndagen den 3 oktober bodde jag och mina medarbetare kvar i närområdet på ett hotell som var att föredra både ur ett säkerhetsperspektiv och på grund av att det var kostnadseffektivt”, skriver Hultqvist i en kommentar till SvD.

Under tiden i Botswana var regeringsplanet stående med avlönad besättning, skriver SvD, som bland annat pekar på regeringskansliets föreskrifter om att resor bör planeras i god tid för att minimera kostnaderna.

-Pettersson menar att den socialdemokratiske försvarsministern ljuger. Resan planerades i fem månader och ingen kan få mig att tro att aktiviteterna inte hade kunnat läggas två vardagar i rad i stället för fredag OCH måndag.

29 thoughts on “Försvarsministern åkte på privat safari för skattepengar

  1. Det känns som att hela vår regering har varit på ”privat safari”, under större delen av sin regeringstid.

  2. Som vanligt behöver han väl bara be om ursäkt, Time out en vecka och allt är glömt!!! När man inte kan hålla sig till ”lillfingret” skall man avgå!

  3. Sådant här går tydligen an men jädrar den svensk som försöker planka en resa mellan Uppsala och Stockholm med det medborgarägda Statens Järnvägar!
    Vägrar man att uppge namn och personnummer för att erhålla straffavgift på 1200 spänn ringer biljetthäxan polisen vilka väntar på nästa station(nu har jag inte gjort så men som jämförelse).
    Botswana är inte billigt, det ska vara safarits Rolls-Royce.
    Hultqvist har råd att bekosta sitt eget safari, han har blivit gödd av Sveriges skattebetalare tillräckligt länge för att vara miljonär.
    Hemvärnsministern…

  4. Vänsterpacket dit jag räknar sossarna kan konsten att sko sig, extra bra mår de när någon annan betalar. Och någon annan, det är du och jag.

    • Väldigt farligt för honom att stanna kvar där… det kan finnas kannibaler där – de får syn på välgödde Hultqvist och vips – har han hamnat i grytan, hujedamäj!

  5. Vapenvägrare som försvarsminister. Suck. Förut var det Sten ”Tomhylsan” Tolgfors och nu denna figur.
    Bara i Sverige?

  6. Varför gör INTE ministrarna i statsminister Stefan Löfvéns (S) feministregering några safari-resor till de c:a 55 ”no-go-zonerna” runt om i Sveriges kommuner?

    Där kan de uppleva många spännande ögonblick mitt bland de farligaste vilddjuren som hotfullt stryker omkring och söker obehaglig kroppskontakt.

    http://i.makeagif.com/media/12-08-2015/5ID9NW.gif

    • Det är 291-fridlystområden där vilddjuren är lika fridlysta som lodjur – de får inte skjutas.

Kommentera