Den perfekta skolan

I Nyköping och även utanför har man lovordat kommunens initiativ att samla stadsdelarnas ungdomar i en skola. Detta för att motarbeta segregationen.

Idel lovord har höjts och alla som synts på bild i medias olika reportage verkar så glada, så lyckliga och detta gäller både lärare, elever och ansvariga politiker, men…

…även under sådana ideala förhållanden och lovordade initiativ finns problem, som om någon nu trodde något annat.

Först fick vi läsa om knarket på skolorna.

Alkohol, cykelstölder, narkotika, mobbning och slagsmål är bara några av skoldagens inslag. Under de temadagar man haft om droger och andra problem har få föräldrar dykt upp. Nu behöver vi namn och konkreta bevis för att komma tillrätta med problemen, säger en områdespolis.

Nu larmar polisen om en bötningsvåg i skolorna där ungdomar tvingas att stjäla och råna för att blidka andra ungdomar på skolan. Även en organiserad försäljning av stulna kläder sägs pågå, enligt polisen. Polisen försöker få stopp på detta, men klarar det inte utan hjälp, säger områdespolisens chef.

En skola ska vara trygg för alla. En skola ska vara en plats där framtiden stakas ut. En skola är en plats där man ska lära för livet. Den svenska skolan är på fallrepet och rankas idag som en av Europas sämsta. Därför ska inte skötsamma elever behöva vara rädda för att gå till skolan och de ska banne mig inte behöva utsättas för våld och rån i denna miljö som lovordas så högt av ansvariga.

Därför hjälper Petterssons gärna till. Har ni barn som går på Nyköpings skolor tar vi gärna emot berättelser om vad som egentligen händer, men givetvis ska ni först vända er till polisen med det ni vet. Det går rykten på stan, men rykten är rykten och sanningen är alltid verklighetens bästa vän.

 

7 thoughts on “Den perfekta skolan

  1. Jag är nästan glad att jag inte har några minderåriga barn som ska gå i den ”svenska” skolan idag.
    Jag läste om Hannaskolan, en kristen friskola med bra ordning och resultat. Hundratals stod i kö för att få plats där. Det vore kanske en idé för småbarnsföräldrar….

  2. Min dotter hade gått ut årskurs 9. På vägen hem från skolan så hoppade en kille ut ur buskarna och slog henne i ansiktet med knytnävarna. Han fick en ny cykel som belöning av sociala myndigheterna efteråt.

    Hon har flyttat långt härifrån numera men ända upp i pensionsåldern så kommer denna händelse att bita sig fast.

    Idag är det säkert ännu värre.

  3. Såg ett inslag på TV4 häromsistones om en skola som kör finska modellen och som går superbra, där det är ordning och reda och där resultaten går upp.

    När kamerateamet filmade skolgården så var det uteslutande etniska svenska barn bland eleverna. Kan det vara så att frånvaron av mångkultur förklarar de goda resultaten? Vad vet jag…

  4. Massivt multikulturellt misslyckande som media väljer att förvandla till något positivt – ingenting nytt i det idiotsverige man dagligen ges anledning att skämmas över och förfasas inför. Det måste råda ett rent studieföraktande och hotfullt mentalt klimat inom dagens infekterade skolmiljöer, och man kan inte annat än beklaga lärarnas arbetssituation och icke minst de begåvade elevernas utsatta positioner. Hur skall någon kunna tillägna sig kunskaper under sådana ogynnsamma förhållanden? Emellertid får vi hålla i minnet att denna kvalitetsförsämring ingår i globalistregimens nations- och bildningsfientliga agenda. Dagens skola utgör främst en förvaringsplats och har inte som slutmål att producera några studiehågade unga genier. Ju mer intellektuellt avtrubbad, desto bättre…
    Andreas.

  5. Antagligen en modern, svensk variant av sådana lyckoreportage som kom från socialistiska stater: glada arbetare på väg mot dagens id, sjungande.
    Lyckoreportage på allt utom brudpar, nyblivna föräldrar och lottovinnare är båg.

Kommentera