Iraks armé inne i Mosul: ”Nu börjar befrielsen”

ISLAM. Irakiska styrkor har tagit sig in i IS-kontrollerade Mosul, uppger armén. IS–krigare har gått till motattack och beskjuter de irakiska trupperna med raketgevär och granatkastare, rapporterar BBC:s reporter som befinner sig med styrkorna.

– Nu börjar den verkliga befrielsen av Mosul, säger en irakisk befälhavare vid ett framträdande i nationell tv.

-Pettersson hoppas att någon uppmanar IS och de andra islamisterna att ge upp i Syrien också i stället för att skylla på ryssarna.

10 thoughts on “Iraks armé inne i Mosul: ”Nu börjar befrielsen”

  1. Varför rapporteras det inget i västmedia om all USA producerade vapen IS svänger sig med och som den irakiska armén nu hittar i Mosul? Och som wikileaks har avslöjat?

  2. Irak blir aldrig befriat så länge islam finns där.
    I brist på andra fiender kommer sunni muslimer att bekämpa shia muslimer och tvärt om.
    Även inom sunni och shia finns olika inriktningar som aldrig kommer att bli sams om inte de tvingas av en stenhård diktatur.
    Utöver det finns kurder och andra som gör anspråk på ”sin” andel av Irak.

  3. Frågan är vilken väg IS släpps ut av Obama.Erdogan denna gång? Från Aleppo släpptes ut 7000.
    Det som oroat mig enda sedan jag läste om Mosul för 1 år sedan, är om IS spränger Mosuldammen? Blir minst 1 miljon som dör.

    • Mosuldammen ligger norr om staden Mosul. Man får innerligt hoppas att de allierade styrkorna redan har hunnit ta kontroll över Mosuldammen.

      Skulle den ändå sprängas av IS så dränks staden Mosul, Iraks huvudstad Baghdad, storstaden Basrah i södra Irak + alla mindre städer och byar längs floden Tigris.

      Floden Tigris utgör långa sträckor gränsen mellan Irak och Iran. Därmed skulle många större och mindre städer samt många mellanliggande mindre orter i Iran också dränkas och människorna från båda länderna skulle spolas ut i Persiska viken.

      Det skulle kunna innebära att många miljoner människor riskerar att omkomma genom drunkning och det skulle självklart också skapa osämja och svåra konflikter mellan de drabbade länderna Iran och Irak.

      Vi får innerligt hoppas att man förmår avvärja detta fasansfulla scenario.

      http://www.mapsofworld.com/iraq/maps/iraq-map.gif

  4. Nu stundar allvaret på riktigt för muslimerna i ISIS, må de brinna i helvetet långsamt!

  5. Ja då är väl snart befrielsen över och det blir fred i världen igen eller hur. Monas pojkar kan äntligen komma hem och glömma det hemska, mångkulturen kan fortsätta i lugn och fredlig takt och Islam kan visar hur ortolig fredlig den är….tills det smäller igen och det troligen innan jul !

Kommentera