Två män skjutna till döds i Göteborg

INVANDRARVÅLD. Två män har dödats i en skottlossning i Göteborg.

– En person anträffades avliden på platsen och den andre fördes till sjukhus där han konstaterades vara avliden, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen region Väst. 

Han vill inte säga något om åldern på männen eller hur många skott som avlossats.

Larmet om en skottlossning utomhus vid Briljantgatan i Västra Frölunda kom vid 20.30-tiden på måndagen. En boende i området berättar att denne hört omkring 20 skott avlossas.

Ingen misstänkt har gripits. Vittnen har sett två personer lämna på en moped, men det är oklart om skotten avlossats av någon på den.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Det har beslutats om att inleda en så kallad särskild händelse vilket betyder att poliser från hela regionen kan användas.

-Pettersson ser att de två mördade var bröderna Farshad och Rowshan Rostami, en 20-åring och en 16-åring. De flyttade till Frölunda med sin familj för några år sedan. Ingen av dem är, enligt tingsrättens register, dömd för något brott.

Farshad har en intressant bild på sin Facebook som visar Fardeen Goulara som också mördades som ung. Fardeen har varit med på bloggen HÄR. 

farshad_rostami

På sex år har över 20 män mördats i Göteborg och senast i söndags kväll mördades en man. 

30 thoughts on “Två män skjutna till döds i Göteborg

  1. Nu meddelar Ann-Sofie Hermansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg att hon är upprörd och förbannad, varför det ?, Har inte hon och partiet fått den kulturberikning och pensionsräddning de eftersträvat?, tanten tycker att det kanske inte räcker och vill ha mer.

  2. Jag kan inte mycket om vapen, men borde det inte gå att stoppa införsel av vapen i landet om man verkligen går in för det?
    Och höja straffen för innehav.

    Samt göra husrannsakan hos de som ingår i dessa gäng så fort det uppstår lämpliga tillfällen.

    • Mia, vapen är inte farliga. Det beror på vem som hanterar dem. Det finns ungefär två miljoner lagliga vapen i Sverige och dessa används ytterst sällan vid brott. Sverige är bland de vapentätaste länderna i världen.

      Vi har jägare och sportskyttar. De kan hantera vapnen och lämnar dem hemma när de går ut, dessutom förvarar de vapnen så de är svåra att stjäla.

      Så vapnen är inte problemet…

      • Nu menade jag inte tillåtna vapen som ägs av sportskyttar och jägare utan illegala vapen som smugglas in i landet och hanteras av fel personer.
        Men även tillåtna vapen verkar vara ett problem i USA där var och varannan människa har tillgång till vapen. Så pass att Barack Obama ser gråtfärdig ut efter varje skolskjutning.

        Jag kommer att tänka på hur en del uttrycker sig om hundar
        som gått till anfall mot någon och man säger att det är inte hundens fel utan ägarens. Men för den angripne spelar det ingen roll vem som får skulden, felet är hunden biter.

  3. Stefan hur länge skall du sitta kvar som statsminister inse för helvete att du klarar inte av att sköta landet.

  4. Sanering – självsanering – vi kan kalla det vad vi vill så länge de bara skjuter varandra. Risken är stor att oskyldiga kommer emellan i dessa områden där det bor vanliga, svenska barnfamiljer också.
    1 tonåring och en i 20-års åldern – det kryper nedåt i åldrarna!!

  5. Det kallas självsanering! Det har en polis sagt till mig så det måste vara rätt benämning.

  6. Så vackert och så sorgligt, dock inte för dem men för oss andra det är vår kultur kan lyssnas på av oss i vår sorg ………..inte deras……för numera gäller ”grupp mot grupp” !
    ”Vi gillar olika” !

  7. Hitlers kumpaner, flydde också för sina liv vid krigsslutet, men ingen här i väst, var då särskilt uppåt, att ta emot dylikt klientel, som man är nu. Det var bra mycket bättre folk som styrde här innan -68 började förstöra vettet hos folk, liksom allt omkring. DET ÄR ALLDELES SJÄLVKLART ATT KRIMINELLT VIDRIGT BROTTSLINGDRÄGG, FLYR FÖR SINA LIV. Det vore ju konstigt annat.

  8. Vad har hänt med samhället att det finns så mycket våld, vart har vänlighet, artighet och humanitet tagit vägen? det bästa är att man själv uppför sig korrekt.

  9. Brilijantgatan i Göteborg (Frölunda) kanske nr 27. Blattindex på dessa adresser ligger på över 95% ( enligt snabbt överslag på namn fr hitta.se}

  10. Hur många skottlossningar var det i dag i Sverige och
    – hur många mord?
    – hur många våldtäkter
    – hur många sexuella ofredanden?
    – hur många bränder?
    – hur många stenkastningshändelser?
    . hur många anmälda brott?
    – hur många dömda?
    – hur många nedlagda brottsanmälningar?
    – hur många poliser finns det kvar i tjänst idag?

    Dessutom följdfrågorna
    – var
    – när
    – hur
    – vem

    Var finns den konkreta informationen för allmänheten om det inte skrivs i tidningar? Man kan ju tänkas behöva informationen om man är ute mycket och rör på sig i Sverige. Man vill inte hamna i ett helvetes område av misstag, bara för att man inte blivit informerad.

  11. Spännande sa Fredrik Reinfeldt; berikande sa Mona Sahlin; vi kan ta emot 40,000,000 sa Annie Löf; DE FLYR FÖR SINA LIV JIMMY ÅKESSON SKRIKER STEFAN LÖVEN!

  12. Är väl som Leif GW brukar kalla det saneringsmord. Lär väl få höra hans kommentarer i morron.

  13. Tja! Vem fan bryr sig! Tänk att så sent som på nittiotalet var det mycket uppseendeväckande när skottlossningar i civilsamhället skedde!

    Efter att Stefan Löfven blev statsminister så har det både kastats handgranater, bilbombats och skjutits i Sverige, ta mig fan mer än det sköts och bombades i Vilda Västern!

    Någon bär ju det yttersta ansvaret för dessa ilgärningar! Självklart är de PK patraskfeminister som medverkat och försvarat invällandet av asylturister, ända sedan mitten av sjuttiotalet fram till idag direkt medskyldiga till de illgärningar som genomförs i en aldrig skådad omfattning!

    Vi brukar säga att Honduras är världens farligaste land, undrar var Sverige befinner sig på skalan ”värdens farligaste länder”!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

Kommentera