Malmö kommunala bostadsbolag bjuder på gratis

Det kom en tidning från min stad idag, ”Vårt Malmö” ”…..Många av deltagarnaMalmö bor hos MKB ( Malmö Kommunala Bostadsbolag min not.), som bjuder på deltagaravgiften.

Sen när och var togs beslut att det kommunala bostadsbolaget sponsrar cykelkurser för utlänningar? Jag blir faktiskt väldigt upprörd över detta pengaregn över personer som aldrig gjort input i vårt välfärdssystem.

Jag funderar litet över mitt och mina barns liv och fritidssysselsättningar, vi har helt naturligt betalat för alla de kurser och cirklar vi anmält oss till, vi har fått prioritera det vi hade och har råd till, vi har INTE kunnat gå på allt som vi velat, något har fått stå tillbaka. Inget konstigt alls.

Men NU, är vi med och betalar ”gratis”-kurser till personer som om rätt hade varit rätt snällt skulle få betala själv, eller vänta tills man har råd.

Jag googlade fram MKB och läste deras stadgar, jag kan inte finna var det finns stöd för att betala cykelkurser till utlänningar. Känner att det är läge att sända iväg ett mejl till MKB om hjälp att hitta cykelkursparagrafen.

”Hej!

Jag har i min hand ett nytt exemplar av tidningen ”Vårt Malmö”, i detta nummer kan man dsc08154 dsc08155läsa om cykelkurser för vuxna som inte kan cykla. I artikeln blir läsarna informerade om att ”Många av deltagarna bor hos MKB, som bjuder på avgiften”.
Jag tar tacksamt emot dokument där Ni kan visa på var i MKB:s stadgar man kan finna stöd för att betala cykelkurser för boende?
Protokoll och dokumentation över beslutet om cykelkurs-avgiftsbjudning emottages även det tacksamt.
Tack på förhand
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson Malmö”

8 thoughts on “Malmö kommunala bostadsbolag bjuder på gratis

  1. Man kanske vill sprida problemen? Enligt den gamla historien:
    – Grannarna bara klagar och klagar på att vår lille Kalle är så vild och bråkig. Vi kanske ska köpa honom en cykel?
    – Cykel? Varför det? Blir han mindre bråkig då?
    – Nej, men hans hyss kommer att sprida sig över ett större område!

  2. Kommer denna vanvettets stora epok att leda till att det om 20 år inte kommer att finnas några etniska skåningar kvar i denna jämmerdal vid namn Malmö? Tveklöst förhåller det sig sålunda! Deras hembygd har konfiskerats av fienden – såväl den inre som den utifrån kommande. Sorgligt.
    Andreas.

Kommentera