Örebroare misstänkts för folkmord i Rwanda

INVANDRARVÅLD. En 48-åring från Örebro är gripen misstänkt för delaktighet i folkmordet i Rwanda 1994. Mannen är utöver folkmord misstänkt för grovt folkrättsbrott, rapporterar P4 Örebro.

– Det här är mycket allvarlig brottslighet och en viktig fråga för polisen, vårt yttersta mål är att Sverige inte ska bli någon fristad för krigsförbrytare, säger Patricia Rakic Arle, kriminalinspektör på polisens nationella operativa avdelning.

Brottet utreds av Krigsbrottskommissionen.

-Pettersson menar att hatmedia i onödan hänger ut örebroare, närkingar och svenskar. Naturligtvis är mannen en afrikan från Rwanda. Han kom till Sverige 1998 och blev av någon anledning svensk medborgare 2006. Han och alla andra asylsökande som ljugit vid sin asylansökan har förbrukat sin rätt att vara kvar i Sverige.

Pressmeddelande från Polisen

Folkmordet i Rwanda år 2004. Nästan en miljon människor mördades, där fungerade inte mångkulturen och jag undrar om det gör det någonstans…

Rwanda 2016 – som stora delar av Afrika enormt rikt.

7 thoughts on “Örebroare misstänkts för folkmord i Rwanda

  1. Jag tycker det är väldigt konstigt att du kan skriva att ”mannen och alla andra som att ljugit vid sin asylsökan har förbrukat sin rätt att vara i Sverige”. Som att du liksom vet att 48-åringen är skyldig och att han ljög när han sökte asyl i Sverige. Det vet du inte än, vilket gör att du inte har nån rätt att döma honom innan du fått klart för dig att det var han. Naturligtvis har du rätt i att de som har ljugit – har förbrukat sin rätt i Sverige. Men eftersom att det inte är någonting du vet så kan du inte ta det för givet. Visar det sig om ett tag att mannen är oskyldig så har du gjort ett stort fel som du säkert vet om kallas förtal.

  2. Inte första gången en krigsförbrytare från Rwanda gömmer sig i Sverige.
    Om jag minns rätt var det en skolvaktmästare el. dyl. i Norrland som togs för några år sedan för samma sak.

    • Snabbmatsvagnskock i Gävle Livstid fick svinet men varför inte utvisning till krigsbrottstribunalen i Haag?

Kommentera