Färre asylsökande men fler nyanlända

Migrationsverket spår att färre asylsökande än man tidigare trott, väntas till Sverige i år.

Detta har Petterssons och många medier skrivit om idag. Bra och givetvis nödvändigt. Det man inte betonat särskilt högt är att ett rekordstort antal anknytningsärenden lämnats in. Fram till 2019 rör det sig om 317 000 personer, en nivå Sverige aldrig tidigare sett. Siffran är lite otydlig och förtäljer oss inte om både föräldrar, syskon och eventuellt nära anhöriga ingår.

Aftonbladet

23 thoughts on “Färre asylsökande men fler nyanlända

  1. ”Siffran är lite otydlig och förtäljer oss inte om både föräldrar, syskon och eventuellt nära anhöriga ingår”.

    Det är make/maka och barn under 18 år som ingår.
    Man räknar även in de barn som adopteras.

    De flyktingar som kommit hit efter den 24 november 2015 kommer få mycket svårt att ta hit någon anhörig, eftersom reglerna för anhöriginvandring har ändrats.

  2. Ja det är intressant att det talas så lite om anhöriginvandringen när det är den stora invandringsposten. Lär ju bli massor som ska ta in sina släktingar.Att svensken fortfarande inte fattar detta är totalt obegripligt.
    Jag hoppas ni inte tror att se största kostnaderna är vid flyktingmottagandet.
    Invandrare som grupp är en belastning under överskådlig framtid (decennier) p g a att integrationen fungerar så dåligt.
    Vi har de senaste åren tagit på oss att försörja hundratusentals människor nästan livslångt.

  3. Tyckte jag hörde Morgan Johansson säga att det väntade 100.000 asylsökanden på sina beslut från MV. Men det finns noga specificerat vilka som har rätt att söka asyl men jag tycker att alla välfärdsturister från icke krigförande länder anser sig ha rätt till asyl i Sverige?

    I Finland har de redan processat fjolårets asylsökande. Många irakier kom då till Finland. 78% fick avslag och man började omgående skicka tillbaka dem liksom många afghaner.

    Morgan J sa att över 70 % av de 100.000 sökande kommer att få stanna?

    • Lögn, förbannad lögn och statistik, så låter väl det gamla talesättet.

      Jag la in följande kommentar i en tråd på Avpixlat tidigare ikväll. Informationen hämtad från http://www.bild.de 2016 10 25

      Italien räknar med nytt flyktingsrekord 2016.
      Hittills har 153.450 personer kommit iland i Italien.
      Ökning från förra året med 10 %.
      De räknar med en ökning från 2014 med 170.000.
      Bara under förra veckan ankom 12.000 personer sjövägen

  4. Jag rör mig ofta mellan Sverige och Frankrike, känner väl till båda länderna.
    Det kokar i Frankrike bland de som jag känner, är ganska så säker på att det kokar över mycket snart i alla där jag vistas.
    I Sverige så är det jag som kokar över av besvikelse över mitt folk, orkar inte länge till, hela landet är en dålig fars……….så frustrerande,……… tur att mina grannar är jättefina !

  5. Jag var nära att använda en rad fula ord.
    Efter att ha sett filmerna måste jag nog skaffa hjärtmedicin
    eller något lugnande.
    Enda trösten är att jag är så gammal att jag kommer att slippa uppleva
    helvetet när muslimerna invaderar vårt fosterland.

    Hur länge ska det dröja innan alla dumma svenskar fattar vad som
    kommer att hända?

    Alla muslimer är muslimer och vi kommer alla att drabbas av dem.

    Upprop, samling, aktion och utrustning är nog värdefulla ord just nu.

    • Helt rätt! UPPROP, SAMLING OCH AKTION!!!

      Läs vad jag skrev tidigare längre ner, och engagera dig och gör nåt! För nu brinner Sverige, oavsett om det är bilbränder, våldtäkter eller antirasistfackeltågsspektakel.

      • För det är vi medvetna som måste göra något! Engagera oss! Och starta folkupproret!

  6. Hm hm hm asylturistanhörig släpps väl inte in bara så där, vi får verkligen hoppas att vid asylturistanhöriginvandring så stannar asylturistanhörig i hemlandet fram tills dess att ärendet avgjorts och prövats i alla möjliga och omöjliga instanser, precis som vanligt vid asylturistansökningar, till absolut största kostnad för det betalande svenskafolkets skattekollektiv!

    Dessutom har det väl tidigare beslutats om att asylturist måste klara sin egenförsörjning samt kunna försörja de som kommer som asylturistanhörig! Dessutom innehöll beslutet lägsta försörjningsnivå, alltså den lägsta lön som accepteras som ”egenförsörjning”! Fast det beslutet kanske inte gäller längre?

    Det förstår den mest svagsinte, svagbegåvade, naive och enfaldige PK patraskfeminist att är man väl här så lämnar man inte Sverige frivilligt! Då krävs tvångsavvisning!

    Stefan Löfven har du lyckats bestämma dig för om Saudiarabien med grannländer är diktaturer eller demokratier?

    Stefan Löfven tydligen gillar du kvinnoförtryck och anser att kvinnofrigörelsen i Saudiarabien är att jämställa med den svenska!

    Stefan Löfven bra om du utvecklar ditt uttalande i Saudiarabien ”nästan som hemma”!

    Stefan Löfven du har snart inget eget val, utan måste avgå, utlysa nyval och anordna Swexit omröstning!

    Stefan Löfven du berättade väl för kungen av Saudiarabien att i Sverige skiter vi också i de mänskliga rättigheterna när det på något sätt gynnar staten, verifierade gjorde du väl genom att hänvisa till Regeringsformen! Ja du vet Stefan den del av Sveriges rikes grundlag som ger staten rätt att helt utan ersättning till mark- och fastighetsägare, ägandes fastigheter med strandnära eller vattenrätt begränsa markägarens användande av stora markområden! Stefan Löfven du borde ha förbannat klart för dig att äganderätten till fast och lös egendom ingår i konventionen om mänskliga rättigheter!

    Stefan Löfven och din regering ska inte upphöja Er till några värlsräddare, när du och din regering inte klarar av att leva upp till och efterleva konventionen om mänskliga rättigheter! Stefan Löfven jag skäms för att du är Sveriges statsminister jag skäms också över din regering!

    Sveriges regering värnar och månar om resten av världen, men skiter fullständigt i både Sverige och svenskafolket!!!!

    Fy fan för naiva, svagbegåvade, svagsinta och enfaldiga PK patraskfeminister!

  7. Om ni har tid och tålamod, se båda dokumentärer. Magstarka, våldsamma scener som jag sett för första gången.
    En video (bland flera) med varningar till rumäner – med subtitles på rumänska. Innehåller en ganska stor del om dagens Sverige.
    Cu portile deschise – refugiatii musulmani ucid Europa = Med öppna portar – muslimska flyktingar mördar Europa.

    https://youtu.be/L7R-GUQHN9w

  8. https://youtu.be/TmHdR8EyZ9k

    Adevarul despre refugiati. De ce si pentru ce vin in Europa ! = Sanningen om flyktingar. Varför och vad för de kommer till Europa !
    En halvtimmes rumänsk dokumentär som vill sprida mer kunskap om islamfaran bland rumäner.

  9. Vilket sjukt bedrägeri. Bara för att invagga oss i tron att invandringen har miskat. Dylik propaganda, och förvanskning av fakta, brukar endast förekomma i dom mest totalitära regimer, typ Nord-korea, gamla Sovjetunionen och Hitler-tyskland, vilket säger något om Sverige av idag. INGET KAN MAN LITA PÅ LÄNGRE! INTE ENS
    S K ”NORMALA” SIFFROR.

  10. Märk väl att det är bara antalet asylsökande som mäts.
    Om det kommer 100 000 personer och 2 söker asyl så säger makthavarna att antalet människor som kom till Sverige var 2

  11. Detta är enorma mängder som kommer och makthavarna i Bryssel vill att vi ska ha ”open border” eller de kallar det ”fri rörlighet”! Det kommer 10,000 tals och det är alldeles för mycket! Det räcker nu med ansvarslös massinvandring och s.k. ensamkommande ”baaarn” vill ingen vettig svensk ha här, – STÄNG GRÄNSEN!!
    PROTESTERA 2018 – RÖSTA PÅ SD!

    • De ansvariga i Bryssel och i Stockholm kommer en dag att ställas inför rätta för den ansvarslösa massinvandringen, landet Sverige går mot en krasch! Den kommer förr eller senare när svenska staten inte kan låna mer pengar till detta vansinne!
      Tänk på att politikerfrälset prioriterar massinvandring framför vårt eget folk, – bl.a. SVÄLTER 75000 äldre i vårt land!! YNKEDOM av 7klövern!!

    • Vi måste ut på stan och demonstrera och protestera, som vänstern gör ständigt och jämt. Vi måste visa engagemang för vårt, och värva ”vanligt folk” för våra tankar och idéer. Det räcker inte med EN gång vart 4:e år. Då står vi oss slätt i förlängningen. Sätt igång saker där ni bor. Vi behöver synas och höras vi också, på ett positivt engagerande sätt, för det vi tror på.

      • Hörde idag på ”Verkligheten i P3”, om en som startat Facebook-grupp för att hjälpa fattiga äldre på stan, i Storstockholm (70-åriga uteliggare). Mycket positivt. Det är också bra! För nåt måste göras. Gör saker ni också. Engagera er för äldre, utsatta tjejer i Sverige, eller något annat ni tror på, eller demonstrera och protestera, eller både och. Men gör nåt! LIVE!!! Jag försöker på mitt hörn. Det behöver hända saker nu! Och det är vi medvetna, som måste göra det, och få det att hända! DET ÄR NU SOM GÄLLER!!!

  12. Makteliten lägger ut dimridåer som vanligt.
    Förra året tog Sverige emot 35000 ensamkommande. Skulle USA tagit emot i motsvarande grad skulle dom tagit emot en miljon ensamkommande. Vem destabiliserade mellanöstern?

Kommentera