Låt oss visa våra nya landsmän att arabiskan har en självklar plats i vårt samhälle

INVANDRING. Daniel Lindeberg är 42 år och trebarnsfar, omskolar sig just nu till lärare i svenska och samhällskunskap. Vikarierar som SFI-lärare och på etableringskurser för nyanlända. Daniel skriver i Sydsvenskan ”Låt oss se till att arabiskan i framtiden omfattas av samma speciella skydd vad gäller modersmålsundervisning och samhällsinformation som de övriga minoritetsspråken. Låt oss visa våra nya landsmän att deras språk är värdefullt och har en självklar plats i samhället”

Herr Lindeberg skriver också: ”Arabisktalande svenskar är på väg att bli en stark grupp, såväl i antal som i inflytande. I och med stora flyktingvågen från Syrien har Sverige förstärkts av högutbildade människor som talar arabiska – hit kommer tandläkare så väl som lärare och journalister. Denna minoritet kommer inte att acceptera en skuggliknande tillvaro där deras modersmål alltid placerar dem i socialt underläge – och varför skulle de det?” 

-Pettersson menar att arabiskan inte har någon plats alls i vårt samhälle. För med det arabiska språket följer arabisk kultur och den har vi facit från hela världen.

Det finns 22 arabiska länderna, de rankas sist av UNDP när det gäller brist på demokrati, mänskliga rättigheter, särskild för kvinnor, minoriteter och oliktänkande är situationen svår.

I dessa arabiska  och islamska länder finns ingen fri press eller oberoende domstolar. Trots enorma oljeinkomster och resurser är arbetslösheten högst i världen. När det gäller vetenskap, forskning, uppfinningar, böcker med mera är den islamska arabvärlden så gott som frånvarande.

De människor som mot, i varje fall min vilja, har själva ansvaret för att integreras och då borde det svenska språket prioriteras och inte arabiska.

På samma sätt som den kristna världen har fått bukt med extrema kristna borde moderna muslimer kritisera islams sämre delar, bristen på demokrati och respekten på mänskliga rättigheter i de muslimska länderna och hos många muslimer som bor i vårt land.

De som kräver satsningar på det arabiska språket borde kritisera det det muslimska sättet att leva. De borde kritisera dem som jagar muslimska flickor i förorterna för att de vill dansa, umgås och lyssna på musik, de som försöker hindra flickor från att jobba eller ta studielån.

Kritisera de muslimer som trakasserar andra muslimer för deras klädsel, matvanor och livsstil. Kritisera alla som inte vill assimileras enligt FN:s konventioner eller be dem åka hem, och kan de av någon anledning inte åka till hemlandet så finns det drygt 50 muslimska länder att välja på.

I debatten kring migration och asylsökande hänvisar debattörer gärna till FN:s flyktingkonvention. Det är dock märkligt att två artiklar ständigt faller bort.
Andra kapitlets första artikel är en sådan. ”Det åligger flyktingen eller den asylsökande att särskilt följa värdlandets lagar och förordningar i syfte att upprätthålla ordningen” Författarna av FN:s flyktingkonvention var sannolikt smärtsamt medvetna om vikten av att flyktingar lever efter värdlandets lagar, efter andra världskrigets flyktingströmmar.
Artikel 34 glöms också bort. Assimilation och naturalisering. ”Värdlandet åläggs att allokera nödvändiga resurser för assimilation och naturalisering,  för att immigrantgruppen skall så snabbt som möjligt kunna bli en del av värdlandets kultur och arbetsmarknad.”
Varför går Sverige emot FN:s flyktingkonvention, då vi verkar vilja förstärka nationella identiteter istället för att arbeta med att assimilera dem in i värdlandet i likhet med FN:s anda.
Assimilation verkar vara ett förbjudet ord i den svenska debatten då Sverigedemokraterna använder sig av det begreppet. Det anses vara rasistiskt.
Slutsatsen, kan inte bli annan än att FN:s Flyktingkonvention är ett dokument, som med sina tydliga krav på den asylsökandes lagefterlevnad och assimilation är rasistiskt, och då ställer man sig frågan om varför Sverige undertecknat en rasistiskt konvention.

 

27 thoughts on “Låt oss visa våra nya landsmän att arabiskan har en självklar plats i vårt samhälle

  1. Man kan inte titulera sig musiker bara för att man kan hantera ett självspelande piano.
    Jag skulle vara djupt imponerad om Daniel Lindeberg beskrev att han hade ett välavlönat jobb i näringslivet där har gjorde stor nytta och levererade 100-tals tusen i statlig skatt…..
    Att utbilda sig för att bli SFI-lärare och lärare på etableringskurser för nyanlända är ju bara en förbrukning av skattemedel….hela Sveriges befolkning kan faktiskt inte vara sysselsatta i asylindustrin…..
    faktum är ju att om vi behöver låna i en högkonjunktur både pengar såväl som av framtiden, boenden där ja, lever vi högt över våra tillgångar . . . tyvärr så har ju MV et. al. bara plockat fram sedelpressen . . Raddison SAS hotell skulle ju bli asylboende nu sade visst någon nej så någonstans så röder lite mer sans tyvärr ännu på för få ställen—

  2. Sedan så finns det ju en anledning till att dom talar (skriker) arabiska i öknen ….bara för att ingen skall behöva må illa och få hörselskador av skiten såklart.

  3. Ovan nämnda SFI-predikant anser sig säkerligen ha åstadkommit en riktigt storartad PK-bragd via detta logikbefriade manifest. Han förväntar sig nog en och annan duktighetsklapp i ryggen av extremvänstern och alla övriga grupperingar som beslagtagit formuleringsprivilegiet. Det torde stå klart för alla oss övriga att arabiska språk inte alls har någon självklar plats i vårt svenska samhälle, lika lite som dess malplacerade användare. Svenska, engelska och en del övriga europeiska tungomål fyller sin naturliga funktion. Arabiskans föga attraktiva estetik och främmande alfabet är en angelägenhet som Sverige inte har någon skyldighet att befatta sig med. Det torde fastmer vara av yttersta vikt att stärka vår egen identitet och betona den korrekta svenskans betydelse för såväl skolungdom som vuxna i arbetslivet. Av undertecknad erhåller den patetiske medlöparen endast en välriktad spark i ändalykten. Lindberg är skam för språklärarskrået!
    Andreas.

  4. Den 42 åriga trebarnspappan är säkert enbart ute efter att provocera.
    För denne, kan väl inte vara så naiv och ointellligent, att han ej inser att det inte stannar vid ett språk…eller har han blundat för resten.
    Står hans tre barn för hans teori när de blir vuxna…konvertera, könsstympning, kvinnoförtryck osv

  5. Vi kan alla vara naiva ibland.

    Men att vara medvetet dum naiv, är det inte många som klarar av.

    Daniel Lindeberg tillhör den skaran. Huva.

    Daniel kan väl pröva på det omvända, i något arabisktalande land, som vill göra svenskan till ett minoritetsspråk.

  6. I Sverige talar vi svenska.

    Om inte landet ska slås sönder i skärvor, så måste vi enas kring ett språk och en rättsordning. Jugoslavien nästa?

    Om Daniel Lindeberg värnar så mycket om arabiska språket och arabiska traditioner bör han överväga att emigrera till något arabland. Han har helt missuppfattat sitt uppdrag.

    Landsförrädare finns i många olika skepnader.

  7. Han är en folkförrädare utan att vara medveten om det. Som så många andra i vårt samhälle.

  8. Han som lärare måste veta att det handlar inte enbart om språk utan mycket annat:

    http://www.skolverket.se/skolutveckling/larande/nationella-minoriteter

    t.ex.: ”De nationella minoriteterna har bott i Sverige under lång tid. De har en egen religiös, språklig eller kulturell tillhörighet och de är en viktig del av vår historia och vårt kulturarv som alla elever ska ha kunskap om. Det handlar om att visa det Sverige som alltid funnits, ett område med stor mångfald av språk och kulturer.”

    http://minoritet.se/

  9. Enda anledningen till att språklagen kom till 2009 var att tränga undan svenskan genom att fastställa finska, jiddisch, meänkieli, romani chib och samiska som minoritetsspråk. Jag skulle stryka alla utom finskan som jag skulle behålla av tre orsaker; Finland var en del av Sverige i sexhundra år, det är det enda icke-indoeuropeiska språket i Norden och som en påtryckning för att Finland ska behålla svenskan som officiellt språk. Meänkieli är förövrigt en finsk dialekt från en tid före den finska språkreformationen och eftersom vi inte lär ut andra dialekter så bör vi vara konsekventa.

  10. Är tacksam att den förvirrade mannen inte är far till mina barn.
    Vilka krav ställs det numera för att bli antagen till lärarhögskolan ?

  11. Det hade varit intressant att fråga om han tycker att Sharia, könsstympning och taharush också ska ha en självklar plats i Sverige.

  12. Varför ska arabiskan ha en självklar plats i SVERIGE??? Ska svenskan då ha en självklar plats i exempelvis Saudiarabien, det finns ju Svenskar som bor och arbetar där. Vad säger denne man om det?

  13. Återigen någon som läst för mycket att Aftonblaskan..
    I det ögonblick som arabiska blir godkänt minoritetsspråk är det definitivt kört för Sverige!
    Då finns det ingen som helst anledning at på något sätt integrera sig (”assimilera” Icke!) i Sverige. Då kommer arbakulturen, dvs islam att ha en fast bas för vidare avancemang….
    Man brukade, iaf förr, säga att med ålder och mognad lärde man sig att tänka alltfler steg framåt, att lära sig att förutse, planera, se framtida alternativ.
    Den egenskapen tycks idag ha utraderats hos en stor del av svenska folket, man är tillbaka på infantila nivån dvs ETT steg framåt.

    • Dessutom vill jag än en gång framföra,att ”arabiska” inte är ett språk,utan ett läte som är närmast påminner om apornas !!

  14. God natt Sverige med sådana lärare.
    Är han helt IQ befriad?
    Det är väl svenskan som kommer att bli ett minoritetsspråk .

    • Det är inte konstigt att Sverige platsar som näst sist i Pisa-undersökningen – lärarnas fel.

      • Enligt mitt sätt att se så är även föräldrarna medskyldiga, de ska ställa krav både på sina barn och personalen på skolan.

Kommentera