Brandattentat mot asylboende uppklarat och…


INVANDRING. Ett asylboende på Nolby i Alingsås utsattes för ett brandattentat sent på måndagskvällen. Enligt polisen kastades en brinnande skokartong in i en tvättstuga ungefär klockan 23.50. Detta upptäcktes dock snabbt av boende som kunde slänga ut kartongen igen. Ingen person kom till skada.

Det blev lite brandskadat på golvet men det brann inte i själva byggnaden, uppger polisen, som har skrivit en anmälan om försök till mordbrand.

Räddningstjänsten bekräftar att de boende själva släckte elden och att brandmännen bara behövde kontrollera platsen. Polisen har på tisdagsmorgonen ännu ingen som är misstänkt för dådet. Utredningen fortsätter under dagen.

-Pettersson läser artikeln i Alingsås Tidning och för mig är det ingen tvekan om att det insinueras att det är någon utomstående som kastat in en brinnande skokartong.

Men dagen efter är tidningen ärliga nog att skriva att branden är uppklarad.  Det visar sig att det är en asylsökande som försökt tutta på.

– Av det vi hittills kan bedöma finns det inget yttre hot, utan det är en intern händelse, en ungdom som mår dåligt, säger Katarina Ahlqvist, vd för Gryning Vård AB, som driver Mira på Nolby i Alingsås.

– Vi har nu omplacerat den ungdomen, både för att minska risken för de andra där och för att skapa nya förutsättningar för ytterligare, kompletterande vård och behandling på ett annat boende, fortsätter Ahlqvist.

Sedan inser jag att risken för de boende på asylboendet i Nolby minskar medan den ökar på det boendet dit den unge herrn flyttades, men att låsa in farliga personer är väl kränkande…


7 responses to “Brandattentat mot asylboende uppklarat och…

 • age

  Jag mår också dåligt av att våra pensionspengar sipprar ut till länder och folk som inte har klarat av att bygga upp ett land och ett liv.
  Jag mår dåligt av att våra ungdomar sitter i kläm för att ”importen” ska ha vård, tandvård, körkort, bostad, kläder, mat och ”nödvändiga saker”,
  som bussbiljetter, mobiltelefoner och simkort m.m.
  Jag är dessutom rädd!
  Alla muslimer är muslimer.
  Alla muslimer ska följa koranen.
  Koranen säger att de ska ta över det vi äger.
  Koranen säger att de ska skada och döda oss.
  Koranen finns inte i ”lightversion”.
  Vad ska vi göra?
  Hur ska vi försvara oss?
  Är vi snart ett nytt Syrien?

  Gillad av 1 person

 • anna

  Jag mår också dåligt pga av att behöva se på alla dessa nyanlända och veta att min pension och mina barns framtid är hotad.
  Jag trodde aldrig att jag skulle störa mig på människor från andra kulturer men numera när jag ser mena folk så ser jag bara bidragsparasiter och lögnare framför mig.
  Har inget emot människor från t ex Thailand, Kina osv för dom kommer hit och arbetar.Det är skillnad på nysvenskar och nysvenskar.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Den allmänt vedertagna policyn att utan undantag se till brottslingens bekvämlighet, upphör aldrig att förvåna och förarga. Vad krävs egentligen för att dessa illgärningsmakare skall interneras i väntan på deportering? Upprepade våldtäkter, bränder och stölder betraktas tydligen inte som tillräckligt starka skäl för utvisning, och vi ställer oss med all rätt frågande till om det egentligen finns något brott som myndigheterna anser vara tillräckligt grovt för att legitimera ovan nämnda åtgärd. Å andra sidan löper ju allt enligt nomenklaturans agenda, och dess främsta syfte är att förtrycka svenska folket. Denna gång drabbades asylanterna själva, och mainstream media är förmodligen enormt besvikna att inte kunna publicera en smaskig nyhetsrubrik om ett rasistiskt initiativ. Allt medan den omvända rasismen befrämjas i samtliga TV- och radiokanaler…
  Andreas.

  Gilla

 • ruben

  Ja att en pyroman är uppfylld av lycklig eufori och joddlande av glädje springhoppar mellan de nytända brandhärdarna, har nog ingen trott direkt. Men det betyder ju inte att man av den anledningen kan strunta i att låsa in dem. Man måste skydda andra hur illa pyromanen än mår. Det finns många som mår väldigt dåligt och aldrig eldar upp något för sin omgivning. Det är likt det mönster som ständigt visats i migrationshanteringen, att av ”humanitära skäl” för enskilda dårar, riskerar man livet för många andra människor.

  Gilla

 • Involuntarium

  Mår dåligt?

  Vem fan mår inte dåligt?

  ”Mår dålig” på grund av att det jag, mina anhöriga och våra förfäder byggt upp i vårt land Sverige håller på att raseras av invällande asylturistparasiter som just det påstår att de ”mår dåligt” och överutnyttjar och konsumerar den välfärd som jag, mina anhöriga och våra förfäder arbetat och fortfarande arbetar in i helvete hårt för att bevara och utveckla! Asylturistparasiterna ”mår dåligt” och visar det genom diverse icke acceptabla handlingar! Nu får det ta mig fan vara slut med daltandet, vi svenskar ”mår dåligt” men vem fan bryr sig om det?

  Vi får vara förbannat tacksamma för att vi etniskt svenska medborgare som ”mår dåligt” inte genomför fullständigt oacceptabla handlingar!

  ”Må dåligt” är inte någon förmildrande omständighet när kriminella handlingar begås! Det är fan inte vård som är botemedlet, utan botemedlet är kännbara straff och utvisning på livstid!

  Rädda Sverige Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

  Gilla

 • Stenbock

  På nytt ett daltande med ett ”skyddssökande barn”,från MENA ! 😦

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: