Centerpartist – Sverige bör skicka hjälp till närområdet

ISLAM. Sedan den senaste offensiven mot IS inleddes för två dygn sedan lever många svenskirakier i stor ovisshet. Snart kommer majoriteten att känna någon som mist livet i Mosul, skriver Abir Al-Sahlani (C) på SVT Opinion.

Hon är kritisk till att Stefan Löfven (S) dragit slutsatsen att situationen i Irak gör att Sverige bör förlänga sina gränskontroller.

”Egentligen borde vår statsminister ha sagt så här: Vi har efter diskussioner med Myndigheten för samhällsberedskap och Försvarsmakten beslutat att skicka tält, vinterkläder, mat, vatten, fältsjukhus och vårdpersonal till områden kring Mosul dit många kan fly för att erbjuda en säker och hygienisk tillflyktsort, tills de kan återvända hem. Det hade min statsminister sagt”, avslutar Abir Al-Sahlani.

-Pettersson noterar att Al-Sahlani låter precis som en Sverigedemokrat, hjälp i närområdet med massor med vårdpersonal, lärare, ingenjörer, gatsopare, kamelherdar osv. som kan det lokala språket och sådana har vi har gott om i vårt land. 

Dessutom borde Al-Sahlani åka själv för hon har sin släkt på plats så jag antar att det är om dem hon värnar och inte det svenska folket.

Abir Al-Sahlini var en tid avstängd från sitt riksdagsarbete utan lön, misstänkt för att tillsammans med sin pappa ha förskingrad statliga biståndsmedel i Irak. Läs HÄR. I maj 2014 friades Abir Al-Sahlani från misstankarna då åklagaren inte kunde styrka att något brott begåtts. Hon fortsatte därefter verka som riksdagsledamot.

Om de förskingrade pengarna kommit tillrätta eller om de redovisats på ett godtagbart sätt vet jag ej.

8 thoughts on “Centerpartist – Sverige bör skicka hjälp till närområdet

  1. Såg att i Malmö satt irakier i ett center och följde utvecklingen i Mosul. Två starka män som ”flytt” satt och gnydde över sina fruar och barn de lämnat i Mosul. Den ene var mest orolig för sig själv för han hade gått ned nio kilo för att han inte fått hit familjen. Den andre tyckte att han borde få PUT snart så hans familj kunde komma hit.

    Samtidigt rapporterar media i intervjuer med en del äldre män i Irak som hoppas att Mosul ska befrias för då ska de genast återvända till sina gårdar och hem och bygga upp allt igen.

    Vad är det för fel på de relativt unga och friska ”män” som kommer hit? Lämnas fru och barn och föräldrar att klara sig själva. Till råga på allt så klagar de på allt här.

  2. Jag förstår och håller med dom som skriver här att Sverige har blivit förstört, men jag begriper inte varför andra skall gnälla. Dom har ju fått det precis som dom vill 87-klubben.

    • Jag känner flera som har precis likadana åsikter som mig men ändå valde att rösta på 7-klövern. Varför? Propagandan var stark och från alla håll i vårt samhälle. Lögner och åter lögner. Vi lever i lögnens tid. Det finns ett problem med lögner och det är att sanningen sipprar fram bit för bit. Just nu sipprar sanningen fram. Inte hela sanningen men fragment efter fragment.
      Flera av de som röstade på 7-klövern grämer sig mycket och många av dem är mer än utsatta för direkt kontakt med problemen.
      En kommentar från en vilsen svensk -var lugn de kommer att vara tvingade att anpassa sig efter oss. Inte alls vi kommer att få anpassa oss efter dem. Andra vågen är redan på g. Vid tredje vågen finns inte längre Sverige. Så om något skall ske måste det ske före andra vågen.
      Är SD hoppet? Gotland visar mig att jag kan vara grundlurad.

  3. SVT. Håller på hela tiden på och tjatar om attentatet i Trollhättan
    Men det är ingen Manifestation För den Unga kvinna som Blev MÖRDAD
    av en ENSAMKOMMANDE Galning på ett HVB hem och ingen omtanke om ALLA KVINNOR som Blivit VÅLDTAGNA av några VIDRIGA SOMALIER FY FAN FÖR SVENSK MASSMEDIA NI som PRENUMERERAR SÄG UPP ABONNEMANG

    • Reagerar på samma sak. Vad är på gång, kan man undra?? Tidningar och tv kör en intensiv kampanj känns det som. Stod i köket och hörde väl ca 10 som sa ”jag är muslim”. Då åkte tv:n av blir så himla trött på denna hjärntvätt. Är dom rädda att Turkiet ska släppa på flyktingarna? För inte kan väl EU bevilja att dom får visumfrihet!!! Är de därför vi blir korvstoppade just nu, så vi är lite förberedda……

  4. Snart kommer majoriteten av svenskarna känna någon som blivit gruppvåldtagen, misshandlad och rånad och mördad. Vi ska inte glömma de gamla och sjuka i vårt land som behandlas illa och värre kommer det att bli.

    Ansvaret vilar på de styrande i vårt land som lekt politiker och humanitär stormakt. När är makteliten nöjd? När svenskarnas blod rinner längs gatorna??

    • Enligt vissa så blir Sverige softare och softare? I själva verket är det precis tvärtom. Sverige har aldrig varit otryggare och obehagligare än nu.

      Skoningslöst hårt och brutalt!

Kommentera