Asylsökande åker på semester dit de flytt ifrån, betalar med bidrag

INVANDRARBEDRÄGERIER. En undersökningen avslöjar att registrerade asylsökande reser tillbaka tillbaka till krigshärjade länder, däribland Syrien, Afghanistan, Somalia och Irak. 

Asylsökande från krigshärjade länder och registrerade som flyktingar reser tillbaka till sina hemländer. Det ”avslöjas” i en undersökning av tyska Die Welt am Sonntag , som intervjuat asylsökande som bekräftat att de hade besökt sitt hemland på semester.

Migrationstjänstemän undersöker nu hur ofta flyktingar är på semester i sitt hemland, när de tidigare sagt att de flyr från förföljelse. Reglerna i Tyskland ger de asylsökande som lever på sociala förmåner rätt att lämna landet under 21 dagar per år – men de är inte skyldiga att rapportera när de är ute och reser eller vart de reser.

Läs mer…

-Petterssons har många gånger skrivit om detta nya ”avslöjande”…

Flyktingar åker hem på semester direkt efter att de fått uppehållstillstånd

Tusen ”svenskar” strandsatta på semester i Somalia bara för att ta två av många exempel…

Det är allmänt känd bland ”flyktingar” att det är lika enkelt att få svenska bidrag som att lura godis av barn: 

Gränspolisen i Skåne reagerar mot att flyktingar från Irak, som fått permanent uppehållstillstånd av skyddsskäl, ändå obehindrat gör resor tillbaka till Irak. Nu ska polisen börja tipsa Migrationsverket om fall, där skyddsskälen och uppehållstillståndet kan komma att omprövas, rapporterar TV 4 Nyheterna Malmö.

Från Malmö Airport går sex ofta fullbokade plan i veckan till Irak. Bland resenärerna finns irakier som beviljats uppehållstillstånd i Sverige därför att de riskerar att fängslas, torteras eller dödas i sitt hemland. Ändå kan dessa personer resa till Irak och ibland tillbringa månader där, enligt tv-kanalen.

Man är inte i behov av asyl om man genast kan åka tillbaka till hemlandet. Snarare är det ett sätt att komma åt svenska bidrag för att sedan återvända hem. Varför godkänner regering och riksdag asylregler som leder till detta? Varför låter sig svenska myndigheter att luras, om och om igen. På skattebetalarnas bekostnad.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

18 thoughts on “Asylsökande åker på semester dit de flytt ifrån, betalar med bidrag

  1. Jag blir så förbannad att jag får ont i huvudet!
    Verkar ha samma storlek som assistansbedrägeriet i Södertälje
    (där alla, tror jag, hade utlandsklingande namn.)
    Vi, skattebetalare, betalade 90 miljoner kronor i advokatarvoden i
    den processen.
    Skulle kanske vara lönsamt att stänga ner giltigheten på ”semesterfirarnas” pass så att de fick stanna kvar ”hemma”?

    Är de dessutom muslimer så passar de bäst där.

  2. Andra länder är inte lika naiva. Schweiz har beslutat att skicka tillbaka alla som far hem till landet de ”flytt” ifrån.

  3. Det är socialkontor som godkänner dessa resor där flygbiljetter och uppehälle betalas av oss. Men godkänner migrationsverket dessa resor till Somalia, Iran och Syrien?
    PUT borde återkallas med en gång, vet att de från Eritrea inte får komma tillbaka om de åker dit. Men det går säkert att komma runt också.
    FUSK och bedrägeri är det och inget annat och straff bör utdelas och då med indraget PUT och en biljett hem igen. Dessa människor skrattar åt våra dumhet hela vägen ner till Irak mfl länder.

  4. Men det är också känt i hela världen att Svenska Myndigheter
    är dom mest flata och korkade som finns?

  5. Lämna frågan till era kommunpolitiker dvs fråga hur de försvarar detta.
    Har man flytt av rädsla från sitt land för att få det bättre, sen lovordar och gynnar hemlandet med semester där….är man nog inte så rädd iaf.

  6. Och medan detta organiserade bedrägeri tillåts fortgå har våra egna sämst ställda i samhället inte erforderlig finansiell kapacitet för att lösa ut sin medicin på apoteket. Än mindre göra ett nödvändigt tandläkarbesök… Sverige är verkligen fan så fantastiskt, och landet blir mer mardrömslikt och verklighetsfrånvänt för varje dag som går. Politiken som bedrivs är rent kriminell och den vanskötsel av landet vi nu bevittnar är utan tvekan unik och historisk.
    Andreas.

  7. Den här trafiken bör kunna jämställas med försäkringsbedrägeri.

    I TV4 Fakta går en serie om försäkringsbedrägerier i Storbritannien. Försäkringsbolagen är aktiva med egna spanare och får stöd av specialstyrka i polisen. Uppdagade skurkar tas till domstol.

    Sätt i gång i Sverige. Men sannolikt måste man utreda först och finner det vara oetiskt att ifrågasätta.

    • Den som godkänner en sådan resa borde anklagas för medhjälp till bedrägeri — och dömas HÅRT!

  8. Då undrar jag om de här ”flyktingarna” plötsligt har hittat sina borttappade pass? Jag har svårt att tro att Syriska, Irakiska och Somaliska myndigheter har samma slappa rutiner vad gäller inresa som de svenska?…

Kommentera