Nu är sommaren slut

Jag älskar fåglar och matar dem gärna året om. Ett tecken på att sommaren är slut har landat på gräsmattan – Bergfinkar. Bergfinkar i mängder på sin väg söderut. Alla småfåglar äter kolossalt mycket just nu och jag kan tänka mig att det är för att klara resan söderut.  Bofinkarna har börjat ge sig av och bergfinkarna brukar inte bli kvar många dagar. Grönfinkarna är tjocka som små dunbollar, undrar om de orkar flyga? Är inte naturen fantastisk så säg?

Lånade bilder på Bergfinkar för jag fick inte några fina bilder.

10 thoughts on “Nu är sommaren slut

  1. varför inte ge asgamarna respass istället…de små söta
    birdisarna kan då ta över de voljärer som blåmesarna fixat
    åt asgamarna…går säkert 100 Bergfinkar på 1 asgam, mera
    logiskt gynna 10000 sötnäbbar ist för 100 fula parasiter!

    • ……och vi älskar att se på dem och beundra dem. Vi föder dem för att vi bryr oss om dem. Inte för att 140 miljoner skall hamna i grytor i Egypten. Frankrike var tidigare ett riktigt ”fågelnät” tidigare. Det måste finnas annat att äta i Egypten, de svälter inte så vitt jag vet.

  2. Att dessa små fåglar orka flyga så långt och hitta dessutom.
    Jag matar också fåglar, men mest på vintern.

    • Det är att hindra yttrandefriheten att varje gång jag skriver en kommentar – oavsett vilken – så är ni snabbt framme med era nedåt-tummar. Om ni inte vågar skriva vad ni är missnöjda med så kan ni lämna mina kommentarer i fred.
      Jag har själv aldrig använt den funktionen. Den finns på Avpixlat men används aldrig till skillnad mot här.

      • Mia
        Det är trist, under en lång period så var vi några stycken här på bloggen som alltid fick tummen ner bland andra jag, det har numera lugnat ner sig, mycket trevligare.
        Det är mycket bättre att få till en diskussion, det är givande.
        Ge inte upp !

      • Jag anser inte att det är att hindra yttrandefriheten att ge tummen ner. Tummen är ju ett sätt att tala om vad man tycker om kommentaren. Alla tycker inte lika och alla kan inte tycka om alla kommentarer . Får du tummen upp håller de ju med dig eller vice versa. Det har varit några riktigt oseriösa inne och kommenterat bara för att provocera och de har fått många tummar ned men dit hör ju inte du. Fortsätt kommentera vad du tycker men räkna inte alltid med att alla håller med.

  3. Väldigt fina bilder. Brukar själv mata fåglarna. Vad det är för fåglar överlåter jag till andra att avgöra.

Kommentera