Moderat: Partiet är på fel väg

INRIKES. Den moderate riksdagsmannen Finn Bengtsson ställer inte upp för omval 2018. Han är inte nöjd med hur hans parti har utvecklats.


Bengtsson, 58, var en av decemberöverenskommelsens hårdaste kritiker. Att han nu avrundar riksdagsarbetet beror bland annat på att han är besviken på att M inte arbetar hårdare för att driva igenom en Alliansbudget. Han framhåller också att partiet är alltför toppstyrt.

”I detta läge finns det ingen anledning för mig att kandidera till en riksdagsplats som i praktiken blir en statistroll”, sade han i ett tal vid Östgötamoderaternas förbundsråd i helgen, ett anförande som finns återgivet på Facebook.

Bengtsson var statsrådsersättare i riksdagen från hösten 2006 och ordinarie ledamot från hösten 2010.

-Pettersson har lyssnat på partiledardebatten i SVT under kvällen men gav upp, jag konstaterar att det är otroligt att landet överhuvudtaget fungerar med de ledarna…

12 thoughts on “Moderat: Partiet är på fel väg

  1. glöm aldrig akb, sade att lantisar är dummare än stadsfolk, själv infödd 08 anser att hon är den största faran för alliansen sen ruinfelt som banade vägen för dö. björklund som vill gnugga sig mot sossar, där passar det in med följande till den fd. majoren ” den gud ej gav hjärnor gav han streck vinklar o stjärnor ” samt löfs 40 miljoner asylanter får plats i sverige.

  2. Tycker att SD ska hårdlansera den lista över dumma uttalanden
    Som Jimmie Åkesson hade över S och MP medlemmar, tryck
    gärna upp den i massupplaga,? som kan skickas som julklapp

  3. Någon mätning hade noterat hur de olika könen röstade …………män röstade SD och kvinnor S.
    Stämmer inte på mig, bra att veta.

    • Utan att vara västgöte vill jag dock protestera mot att V-götland benämns som okänd mark. Tre betydelsefulla personer kommer därifrån: Bert Karlsson, John Björklund samt Lotta Bromée. Lite folkligt sådär.

    • Tack Lena för den intressanta informationen!

      Visar tydligt hur mycket mer tid som användes av regeringspartierna S & MP + stödpartiet V i förhållande till oppositionspartiernas tidsanvändning … och utan att regeringssidan förmådde bringa den allra minsta klarhet i hur alla Sveriges samlade problem skall lösas.

      Det räcker inte ens till ett urdåligt underbetyg. Det är bara omedelbar avsättning av den totalt misslyckade regerings-konstellationen som gäller.

Kommentera