Populistiskt att hacka på Malmö

INRIKES. Våra vänner på Sydsvenskan, som jag inte länkar till, tycker det är populistiskt att hacka på Malmö. 

-”Beskattningsåret 2014 var skattekraften i Malmö 85 procent av riksgenomsnittet. I Danderyd var den 178, i Täby 141. Skattekraft är ett mått som bygger på den beskattningsbara inkomsten per invånare. I Malmö uppgick denna förra året till 160 529 kronor. I Danderyd var den 334 244 kronor, i Täby 268 106 kronor. Lite förenklat säger detta att den genomsnittliga Danderydsbon tjänade drygt dubbelt så mycket som den genomsnittliga Malmöbon.”

Sydsvenskan “glömmer” att Danderyds folkmängd endast utgör 10% av Malmös.

Folkmängd i november 2015 enligt “Kommunalekonomisk utjämning för kommuner”, utjämningsåret 2016

– Täby: 68015
– Danderyd: 32469
– Malmö: 321970
– Göteborg: 547558

I år bidrar Täby med 410 893 297 kr och Danderyd 524 835 925 till “Kommunalekonomisk utjämning”. Malmö och Göteborg däremot får 4 594 442 397 kr respektive 2 524 124 179 kr. Till dessa summor tillkommer statliga bidrag.

Notera att Göteborg, landets näst mest bidragsberoende kommun, har drygt 220 000 fler invånare än Malmö. Trots det får Malmö nästa 2 miljarder mer i “Kommunalekonomisk utjämning”.

Malmös ekonomiska situation är ett unikt självförvållat svart hål. Frågan är bara hur stort det svarta hålet skall behöva bli innan bidragskranen skruvas åt?

-Pettersson undrar också hur långt det ska gå innan Sydsvenskan vaknar och inser att det inte går att föra samma politik som Malmö gjort i åratal och Sydsvenskan försvarat och dolt nackdelarna av…

Sydsvenskans chefredaktör hotar Petterssons och yttrandefriheten

292 Rös

 

7 thoughts on “Populistiskt att hacka på Malmö

  1. SKL varnar för kommunal skattechock.

    En kommunal skattechock väntar Sverige. Utan statsstöd, effektiviseringar och nedskärningar kan en genomsnittlig kommunalskatt år 2020 hamna på över 34 kronor, enligt Sveriges kommuner och Landsting (SKL).

    Fast det kommer inte att gälla Malmö……..förmodligen. De kör på som vanligt…….

  2. Tror inte Sydsvenskan och dess ledning begriper bättre, dom
    begriper ju inte ens att deras tidning är på väg ner i avgrunden
    med sin ständigt sjunkande upplaga? Men det är priset dom
    får betala för sitt ljugande och trixande med verkligheten,medveten
    oärlighet ska inte belönas, ens när det utförs av en P K tidning!

  3. Malmö-politikerna och dess anhängare, börjar få det hett i sin uppblåsta multi-kulti-bubbla. 2G och 3G invandrare är förmodligen inte så mycket bättre vinster i kommunen än de nyanlända? Där tar de ständiga upploppen, kriminaliteten med alla utryckningarna bort den eventuella vinsten kan jag tänka mej. Det kommer in katastrofalt dåligt med skatt i jämförelse med sociala utgifterna helt enkelt. De som inte betalt skatt förut, förlorar heller inget på skattehöjningar. Ingen vågar sätta upp den verklighetsbaserade statistiken över skattebetalare och deras bakgrunder. Sveriges ledning verkar vara ett mjukt sagoträd med djup röta. En stad, som inte bär sig borde avvecklas mer självklart än vad mindre landsbygdsorter fått smaka på under flera decennium.

  4. Ansvarig utgivare Pia Rhenqvist dagar på SDS är räknade.
    Socialdemokraterna gör allt för Malmö skall bli Europas första kalifat.
    Mycket som inte kommer fram i Malmö. Droghandeln ökar dramatiskt i Malmö, och många ungdomar kommer dö innan vuxen ålder.
    Nybyggd 2 rums lägenhet hos MKB ute på Limhamn som endast är 49 kvm kostar 10000/månaden i hyra. Vem kommer få råd hyra den? Invandrare naturligtvis.
    Höjning med 30 öre som sossarna föreslår är löjligt. Borde varit minst 5 kr.
    SD har begärt totalstopp för all invandring till Malmö.
    Går Malmö under kommer resten av Sverige följa efter.

  5. Man undrar när nysvenskarna skall börja ge den från svetsaren utlovade vinsten. Funderar om inte vi kanske skulle ge tillbaka Malmö till Danmark igen, men å andra sidan tror jag inte Danmark är så öppna för förslaget.
    Katastrof är bara förnamnet och man undrar var det riktigt slutar

Kommentera