Dramatisk ökning av ”svenskar” som får diagnosen d-vitaminbrist

INVANDRING. Antalet ”svenskar” som får diagnosen D-vitaminbrist har ökat explosionsartat de senaste åren. Det visar statistik som SVT Nyheter tagit del av. 

Hudfärg-och-D-vitamin1

2004 fick nio personer D-vitaminbrist som sin huvuddiagnos inom öppenvården. Bara efter tio år, 2014, var den siffran uppe i 1.030 fall.

En liknande ökning visar statistiken för läkemedel. 2006 fick 14.964 personer D-vitamin utskrivet till sig av läkare. 2015 var den siffran uppe i 126.041 personer.

En orsak till den ökade förskrivningen kan vara att nya effektiva D-vitaminläkemedel introducerades 2012 med det verksamma ämnet Kolekalciferol.

Det finns kritik mot ökad diagnostisering av D-vitaminbrist och förskrivning av D-vitamin. Flera experter som SVT Nyheter varit i kontakt med tror att en del får D-vitamin i onödan. Mats Palmér är docent och överläkare vid Karolinska sjukhuset i Huddinge. Han föreläser om D-vitamin.

– Jag tror att det här är en liten trend i samhället. Det kommer olika modediagnoser, inte minst när det gäller kost, vitaminer och mineraler. Jag har varit med länge och jag kommer ihåg när C-vitamin var den stora grejen och många sjukdomar berodde på brist, säger Palmér.

Statistiken visar att 60 till 70 procent av de som får diagnosen D-vitaminbrist är barn. Den största ökningen har skett i områden i Stockholm, Göteborg och Malmö där fler personer med täckt klädsel och mörk hy bor. De grupperna tycker samtliga forskare är viktiga att följa.

– Ja, vi har grupper i samhället där det finns brist, bland annat bland personer med pigmenterad hud och heltäckande klädsel. De har svårare att bilda D-vitamin. Det är extra noga att man poängterar betydelsen av D-vitamin för barnens utveckling.

-Pettersson säger att det är ännu en dold kostnad för invandringen. Mörka personer passar inte i vårt ljusfattiga klimat och går de sedan med heltäckande klädsel blir det ännu värre.

På Petterssons har vi skrivit om detta många gånger, afrikaner behöver Afrikas sol. 

Mörka människor passar inte i Sverige av medicinska skäl och det är ovärdigt världens humanitära stormakt att medverka till människor blir sjuka.

burka-paraply

12 thoughts on “Dramatisk ökning av ”svenskar” som får diagnosen d-vitaminbrist

  1. Hur ska vi bekämpa vårt rasistiska klimat,som inte tar hänsyn till invandrare.
    Kanske en sol dans.

    • Det är inhumant art dra hit dom. Det medför en livslång medicinering. Med outgorskat resultat.
      Det påstås att människor i områden med lågutbildade lever kortare tid än i välutbildade. Kanske dessa livslängdsskillnader i stället kan relateras till hudens förmåga att tillgodogöra sig den relativt korta soltid vi har här i norr. Och då är det inte i första hand utbildning som gäller (bortsett då från politiker som borter från fysiologiska förutsättnibgar). Utan snarare att finna platser på jorden åt dessa som ger dem deras mest optimala solutbyte. Petterssons bild visar ett exempel.

      Huden och solen tycks ha ett avtal som inte kan förbises utan ganska allvarliga följder. Även om politiker gör sitt bästa för att blunda för det. Humant? Knappast.

      D-vitaminets betydelse har även nämnts när det gäller cancer. En googling ger t ex detta: http://www.lifeextension.com/magazine/2006/3/report_vitamind/page-01
      Diabetes, skelett/muskelvärk och mycket annat nämns i artikeln.

      Det kan vara så att den här flytten av människor med begränsade fysiologiska förutsättningar att dra nytta av vårt låga antal soltimmar de för en sjukdomsbild som gör dem till livslånga vårdkonsumenter i stället för att vara de pensionsräddare som mindre begåvade statsmän som Reinfeldt upprepat hävdar. Den humanitära stormakten är inte bara en floskel utan en stor livslögn som i stället kan visa sig vara den inhumanitära stormakten?

      Det kunde vara intressant att kartlägga förekomsten av brist på d-vitamin hos de i vårt land som dömts till fängelsestraff.
      Folk kanske rent av har svårt med det mentala livspusslet om man hamnar på en alltför avlägsen latitud relativt sin fysiologiska kapacite eller i klarspråk: de blir onödigt våldsamma och dumma i huvudet? Om de redan har tendenserna kan det kanske blomma ut genom bristen? Hypoteser som inte är helt orimliga att framkasta?

      Det är som att placera en lungsjuk på hög höjd där luften blir än svårare att tillgodogöra sig?

      • Ja detta är ett utfall av alla problem som kommer att drabba sjukvården !!!!
        Just därför LÄGGER MAN NER SJUKHUS I NORRLANDS INLAND !
        Om nu någon missat detta så har VÄSTERNORRLANDS LANDSTING beslutat att lägga ner BB på Sollefteå sjukhus och detta efter att man beslutat lägga ner AKUTEN på samma sjukhus.
        Det gäller visst bara en del människor i mellersta NORRLANDS INLAND men vi väntar på RIKSDAGEN / REGERINGENS REAKTION !!

        Vår Stefan Löven är uppvuxen och kommen ur denna BYGD och han verkar inte BRY sig överhuvudtaget gällande allas LIKA VÄRDE !!!

        Jo jag förstår att alla undrar VARFÖR VI SKA BRY OSS !

        – I detta område finns MÅNGA VATTENKRAFTVERK samt en hel del vindkraftverk (om nu ni förstår varför de finns här)

        .- Dessutom så har vi (SCA) en hel del företag just nu som
        bidrar till detta land´s BNP

        – Skulle kunna fortsätta med mera angående turist attraktioner m.m.

        NU MÅSTE VÄL DET VARA NOG OCH JAG KÄNNER ATT SÖDRA DELEN AV VÅRT LAND MÅSTE BETALA FÖR BLAND ANNAT DEN EL ,,,,, SOM DE UTVINNER

  2. Ytterligare asylturistkostnad att tillföra kontot asylturism!

    Anna Kindberg Batra varför kastar du inte ut Stefan Löfven och hens regering från regeringskansliet? Du och alliansen behöver bara ju bara stöd från Sverigedemokraterna så är ju saken biff! Eller vad säger du Anna Kindberg Batra till ditt försvar att så inte redan skett! Kanske är du också vänsterextremist Anna Kindberg Batra och låter därför Stefan Löfven sitta i orubbat bo?

  3. Vad säger Allah? Står det något i Koranen om D-vitamin är Halal eller Haram? Hade profeten Mohammed några idéer? Kan dagens imamer ge våra sydländska vänner några goda råd?

  4. Se , det går inte att förena vetenskap med religion.
    Således behöver vi inte behandla troende med vetenskapliga metoder, de tror ändå inte på dem.

    D vitaminbrist , lätt att undvikas om man inte bär den religiösa klädseln Nicap exempelvist.

  5. Bilden är ett anslående exempel på det veritabla vansinne som florerar bland dessa i alla avseenden dysfunktionella, ljusskygga individer. Skall detta komma att ingå som en naturlig del av vår gatubild – ett självskrivet inslag i det offentliga rummet? Man betackar sig. Repatriera avgrundsdyrkarna, och i väntan på hemresan kan de med fördel parkera i närmsta jordkällare. Satansnunnor med solparasoll, haha! Heliofobiskt så det förslår.
    Andreas.

  6. Människor har de senaste 3-400 åren satt naturlagarna ur spel. Då vår genetiska ursprung inte har anpassat sig tillräckligt snabbt för det klimat vi befinner oss i.
    Ljushyade får cancer i solrika länder.
    Mörkhyade bristsjukdomar i solfattiga länder.

    Det måste vara extra besvärligt med logiken för religiösa mörkhyade heltäckta kvinnor i vårt solfattiga land. Genom att bli tvungen att ta extra D-vitamin för att inte bli sjuk så är det ett erkännande att ”Guden” inte är allsmäktig och allvetande.
    För om ”Gud” vet allt, då vet ”Gud” att mörkhyade blir sjuka av de påbud om klädsel som ”Gud” har givit till kvinnor att följa. För ”Gud” visste ju redan att vid skapelsen av jorden om de olika solförhållande som råder.. eller…

    Eller hatar ”Gud” kvinnor och vill att de ska bli sjuka?

  7. Och de insiktslösa på Livsmedelsverket ska D-vitaminberika standardmjölk. Nu är 90% av världens vuxna befolkning laktosintoleranta, vissa nordgermanska stammar undantagna. Så de som de vill D-vitaminberika mjölken för tål inte den och vi som tål den behöver inget tillskott.

    • Hahahohaaaaaahoha typiskt PK patraskfeminister att vara ute i ogjort väder! Hur de än gör så går det åt helvete och kostnader uppkommer som ingen normalt funtad individ är intresserad av att betala! Fy fan för ”idoiter” som fabrikörens pojkdjävel sa till den enfaldige mördaren, i filmen den enfaldige mördaren!

Kommentera