300 irakier återvänder från Sverige varje månad

INVANDRINGEN. I år har omkring 300 asylsökande irakier varje månad valt att lämna Sverige och återvända till sitt hemland. Det rapporterar SR Ekot. Sammanlagt rör det sig om 2 600 personer, en stor ökning jämfört med 177 under samma period i fjol. Långa väntetider på Migrationsverket och den nya tillfälliga lagstiftningen som endast ger tillfälliga uppehållstillstånd tros ligga bakom ökningen, rapporterar Ekot.

-Pettersson antar det inte bara är långa väntetider och lagstiftning som ligger bakom. Det skulle knappast får någon som flytt för sitt liv att återvända.

Ekot berättar om Sudat Alwandaui som drog tillbaka sin asylansökan efter åtta månader i Sverige och åkte hem till Irak. Han klagar på ekonomin, och att han bara fick 61 kronor om dagen av myndigheten. Dessutom hade Sudat fru och tre barn kvar i Irak och de klarar tydligen av att leva där.

61 kronor är en bra summa, den går att överleva på men det är svårt att leva ett bra liv med de pengarna. Precis som det ska vara. Sudat, verkar helt enkelt ha varit en ekonomisk flykting som trodde att Sverige var ett bidragsparadis.

Nedan en film från norra Irak dit Sudat Alwandaui har flyttat och där hans fru och barn varit under tiden Sudat suttit i Sverige och klagat…där finns plats för många fler återvändare.

9 thoughts on “300 irakier återvänder från Sverige varje månad

  1. Den verkliga anledningen till att de återvänder är att de får betalt för att resa hem. De får 30 000 kr per individ i s.k. återetableringsstöd av svenska skattebetalare. Detta efter att ha varit här på semester med allt betalt av svenska skattebetalare s.k. ”all inclusive”.

  2. Det går för sakta, 30 000 återvändande migranter i månaden är vad vi behöver, under 6 år under förutsättning att inga nya tillkommer.

  3. Om dessa siffror stämmer så jublar vi!!! Fler borde följa deras exempel. Detta ger oss bevis för det vi vetat hela tiden – att de var ekonomiska ”flyktingar”. Samtidigt som de lämnat fruar och barn kvar i ”kriget??” Inget stämmer med deras Sverige ”besök”, de är bedragare rätt och slätt!

Kommentera