Var tredje brandman utsätts för hot

INVANDRARVÅLD. Under förra året utsattes nästan var tredje brandman för hot eller våld, enligt en enkät från Brandmännens riksförbund. Nu vill facket ändra lagen för att skydda sina medlemmar.

Nästan varannan medlem i Storstockholm och Malmöområdet uppgav i enkäten att en insats har fått vänta på grund av hot eller våld, rapporterar TV4 Nyheterna. I värsta fall kan det innebära att nödställdas liv riskeras.

I en del fall har brandmän fått larm om bränder inne på gårdar – larm som har visat sig vara falska när brandkåren har kommit dit. Brandmännen har då mött grupper av män som har omringat, hotat och jagat dem.

– Det är helt jävla sjukt i huvudet att bete sig på det här sättet mot räddningspersonal. Jag är rädd, säger Kaj Engelke.

Under hösten ska en utredning om straff för hot och våld mot blåljuspersonal starta.

Facket vill att en lagändring som innebär att brandmän klassificeras som tjänstemän ska ske, som en markör för att samhället inte accepterar hot och våld mot räddningstjänstpersonal.

Enligt inrikesminister Anders Ygeman (S) är det inte tjänstemannaskyddet i sig som krävs.

– Det krävs tuffare straff för den som ger sig på den som är satt att hjälpa andra. Där vill regeringen gå vidare, säger inrikesministern.

-Pettersson tycker att det är larv. Regeringen tänker tillsätta en utredning!!! Varför är inte det gjort för 30 år sedan om det nu behövs.

Varför talar inte brandmännen klarspråk, om att det är invandrare som hotar och kastar sten?

Det behövs inte nya lagar. Mordförsök kan ge upp till 18 år i fängelse och det finns lagar för försök till grov misshandel och framkallande av fara för andra med möjligheter till rejäla påföljder.

Obligatorisk utvisning vid dom som ger fängelse är effektivt. En lag borde dock ändras, det är att medborgarskap ska kunna återkallas.

7 thoughts on “Var tredje brandman utsätts för hot

  1. Det blir säkert bättre när vi får in fler hjärnkirurger.
    Vi får väl Ungerns kvot också.

  2. Jag trodde faktiskt att Ygeman skulle lyssna lite mer på vad de anställda hade att säga om sin chef och omorganisationen men nej. Regeringen idag skiter fullständigt i både personal och väljare, de vet bäst.

    Den enda chansen till förbättring vore om strålkastaren börjar granska både Ygeman och Löfven närmare och lägga skulden på dem.

    Det är nästan så man undrar vad Danne har för påtryckningsmedel….

    • Något måste Danne ha eftersom att denne odugling får det ena toppjobbet efter det andra, trots totalfiasko. Ändå så är denne nolla högst betald av alla GD.

  3. Det sjuka är att en stor mängd destruktiva utlänningar befinner sig på svenskt territorium oftast på det svenska skattekollektivets bekostnad.

    När ska Svenne inse att regimen förstör landet för all framtid?

  4. För invandrar-relaterad brottslighet har rikspolischefen bestämt att den statistiska mörkningskoden 291 skall tillämpas.

    http://www.exponerat.net/wp-content/uploads/2016/02/dan_eliasson_kod_291_polis_polischef_korruption_asshole_lognare_kommunist.jpg

    I praktiken kan poliserna ute på fältet bevilja omedelbar ”amnesti” i sådana ärenden genom att ej gripa de misstänkta. Dessutom hemlighålls de faktiska omständigheterna kring de begångna invandrar-brotten. Allt sopas under mattan tills vidare.

  5. Vad än inrikesministern säger och gör kan vi vara övertygade att det utförs under nationsfientlighetens grällt vulgära flaggspel. Varje uttalande visar i eldskrift vederbörandes totala respektlöshet gentemot rikets tappra brandsoldater och alla övriga yrkesgrupper, vilka dagligen utsätts för den allmänfarliga verklighet som regeringen skapat. Den av Ygeman nämnda utredningen kan med fördel stoppas upp i de regioner dit solljus aldrig når.
    Andreas.

Kommentera