Ung kvinna nedslagen och rånad i sitt hem av blond gärningsman

BROTTSLIGHET. Kvinnan i 20-årsåldern blev inknuffad i sin lägenhet och nedslagen när hon öppnade dörren. Gärningsmannen roffade åt sig bland annat smycken och flydde sedan från platsen. – Hon är förd till sjukhus och är svårt chockad, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.
Larmet om rånet kom klockan 13.17 från Näset på Lidingö i Stockholm. Det var en kamrat till den utsatta kvinnan som larmade.

– Kvinnan är i 20-årsåldern. Hon har blivit inknuffad och misshandlad, bland annat fått glassplitter i huvudet, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen.
Förövaren lämnade lägenheten efter att ha tagit med sig smycken och liknande.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på plats och har inlett en förundersökning om rån.
Gärningsmannen beskrivs av polisen som blond, klädd i en röd kofta eller jacka, och uppges vara i 30-årsåldern. – Vi håller utkik efter folk som ser ut så. Men viktigast nu är att säkra det som finns att säkra, teknisk bevisning både på målsägaren och i den aktuella lägenheten, säger Albin Näverberg.

-Pettersson noterar att det tydligen är tillåtet att använda ”blond” i signalementet, och det är bra för det finns väl inte så många kvar…

14 thoughts on “Ung kvinna nedslagen och rånad i sitt hem av blond gärningsman

  1. Bra att de beslutat att narkomanerna ska få fria sprutor.
    Då får vi behålla narkomanerna länge.
    De sprider så mycket glädje i samhället och det är så synd om dem.

    Fram till nu har det i alla fall varit en viss omsättning på det klientelet.

  2. Blond, hm, då kan han ju vara från vilket land som helst på norra halvklotet, finns inget som säger att han skulle vara svensk. Jag vet inte hur det är med araber om det finns några blonda.

  3. ”Flera personer rånades på sina mopeder av ett stort ungdomsgäng i Hässelby gård på fredagskvällen.

    Gänget ska ha bestått av 20-25 personer iklädda huvtröjor och kepsar. De beskrivs som ungdomar mellan 13 och 18.” svt.se

    Lintottar?

  4. Troligen En av de blonda som inte har alla indianer i kanoten! Ingen normalt funtad individ klär sig så uppseendeväckande när brott ska begås!

    Föresten hårblekning kan köpas på butik, även av negrer tror inte det är så ovanligt! De vill ju vara blonda? Det är ju klart blond med röd jacka skär sig ju fullständigt, tror jag skrattar ihjäl mig, vilket förträffligt signalement! Kan inte vara svår att hitta, även om det är en blond neger eller bara en blond! Ser ju för fan inte klok ut, efter de slutsatser jag drar av signalementet!

    • Person (ej kvinna) i grannhuset ville tydligen ha blont hår i stället för sitt medfödda svarta. Resultatet blev dock kraftigt orange!

  5. Tror faktiskt att det kan vara en rabiat ”antirasist” (antivit) som blivit rånad. Den svartklädde araben/negern springer i väg och hon ligger där och tänker på den stackaren som är ”offer för strukturell rasism” så vad gör hon? Fabulerar ihop en historia om en karikatyrarier med rågblont hår.. Och vem i h-e är så dum att klä sig i en röd jacka eller kofta(!) när man planerar en sådan grej? En färg som i princip lyser när man flyr och som fastnar på allas näthinna, hahaha! Låter som ett inverterat vittnesmål så långt från verkligheten som möjligt. Det har ju hänt förr..

  6. Det är tydligen viktigt för polisen att betona att gärningsmannen för en gångs skull, inte är av utomeuropeisk härkomst, vilket annars är självskrivet. Petterssons notering är som alltid skarpsynt.

Kommentera