Neger säljer negerbollar på marknad

GOTT OCH BLANDAT. Den  1 till 2 oktober 2016 pågår Kopparbergs Marknad som beräknas ha 125000 besökare och har anor från 1700-talet. På Facebook får vi reda på att där står en trevlig glad man och kränger kaffe med tillbehör. Den trevlige unge mannen förstår inte varför godsaken inte får kallas för sitt rätt namn – negerboll. 

neger-med-negerboll

 

27 thoughts on “Neger säljer negerbollar på marknad

  1. Det här är så klockrent så det är inte bara komiskt och bra .. det är förbannat bra .. och att det krävs en färgad man för att poängtera till ett folk att de är helt ute och cyklar med överdriven rasism ..

    Det HETER negerboll och har gjort så i alla tider.. jag tänker då inte ändra på det i mitt ordförråd .. för mig är det en god kaka till kaffe..
    ( Jag äter finska pinnar också)

    • En klassiker! Det finns vettiga människor. Dock få och långt mellan dom. Herrn verkar vilja göra rätt för sig.

  2. De vettlösa som hävdar att det är chokladbollar har fel, som vanligt. Huvudregeln är att man döper ett livsmedel efter huvudingrediensen, om det inte är uppenbart att namnet är påhittat och inte har med innehållet att göra. Sansade personer torde omgående begripa att negerbollar är lika befriade från negrer som sjämansbiff från sjöman.

    Om livsmedelslagstiftningen ska följas så kommer dessa bakverk att heta ”Havrebollar med socker, smör och chokladsmak” vilket torde sätta stopp för vidare försäljning. http://www.negerbollar.com/se/negerbollar_recept

    Ordet neger härstammar sig från latinets ”niger” som betyder [skinande] svart och som man i sin tur tror härstammar från det urindoeuropeiska ordet ”nókʷts” som betyder natt eller möjligen kväll. I Skandinavien använde vi inte neger långt tillbaka utan betecknade en högpigmenterad som ”blåman”.

    En annan benämning av bakverken skulle kunna vara ”basketboll” som alla som sett en NBA-match skulle kunna hålla med om. 🙂

  3. Rasiiiiiiiiist

    Var är medias drev? Var är vänsterns manifestationer? Var är Henrik Arnstad?

  4. Neger betyder NEGRO som är latin = svart och omg han är ju svart så varför bryr han sig inte, jag kan sälja vita bollar vilken dag som helst, kommer inte ringa polis eller aftonhoran

  5. Är fläsk också rasistiskt ? Ja, det måste vara det därför att det är bara vi kristna som äter det. Muslimerna blir kränkta bara av att se på fläsket.
    Fläsk är gott !!!! Kokt, stekt, grillat, fläskfärs i otaliga maträtter: biffar, bullar, limpa, frikadeller (i soppa), cevapcic, lasagne – you name it ……..
    Om fulingen Eliasson läser min kommentar, hoppas att hen mår illa och kräks – hen är ju muslim i själen.

  6. Ett ord täcker allt i den här historien ”befriande”!!

    Äntligen någon med rätt hudfärg, bryter förtrollningen som PK patraskfeministerna kladdat och kletat på varenda svensk och varenda neger!

    Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

    En röst på det marginaliserade Socialdemokraterna är en fullständigt bortkastad röst i riksdagsvalet 2018!

  7. Såg på bilden att det var negerboll med mjäll, underbar humor med eller utan mjäll. Tur för honom att han är neger annars…………….!!!

  8. Vad är det för likhet mellan en n#ger och en julgran?

    Båda har färgade kullor i grenen!😂😂

    • Höhöhö…så jädra bra, alltihop. Smilbandet är på för resten av kvällen. 😀

      • Det är ju sent och troligtvis inga barn uppe, så jag vågar mig på en som inte är rumsren:

        Vet du vad det är för skillnad på en apelsin och en negerk#k?

        ????????????????

        Bit i den så får du känna!

      • Sen kommer det bästa! Följdfrågan!

        Du blev inte arg va?

        Nej.

        Ta en tugga till då!

  9. På ett av mina barns födelsedagskalas så var även en afrikansk kamrat till mitt barn bjudet. Vi hade allt möjligt även chokladbollar. Då sa den afrikanska vännen -vad gott jag älskar negerbollar. Det vart knäpptyst t o m de små barnen runt bordet förstod att så får man inte säga.

      • Ja mycket illa. Hjärntvätten av våra barn pågår för fullt. De som inte samtycker är tysta och rädda.
        Skrev ngt nyligen som jag delvis ångrar och fått konstiga meddelanden och DNS problem vilket jag aldrig haft.
        Våra barn är rädda och det är även jag.

  10. Någon påpasslig feminazistfjolla kommer säkert att påpeka för den oförfärade ynglingen det olämpliga i hans avisering, samt övertala denne att anmäla sig själv till Diskrimineringsombudsmannen. DO har förmodligen någon specialavdelning för ärenden gällande negerbollar och andra rasistiska livsmedelsprodukter, och därmed god erfarenhet av denna typ av brottslighet 😉
    Andreas.

Kommentera