Försvarets soldatbrist värre än befarat

FÖRSVARET. Soldatbristen inom det svenska försvaret är större än vad som tidigare varit känt, skriver Dagens Nyheter. Systemet med yrkessoldater var beroende av att 4 000 soldater anställdes varje år. Så har det dock inte blivit – i fjol anställdes till exempel omkring 1 350 personer.

För att täcka upp har Försvarsmakten fyllt vakanserna med tidigare grundutbildade värnpliktiga. En resurs som är tömd år 2020.

Försvarsmakten har hävdat att problemen är överdrivna, men DN:s uppgifter får stöd av regeringens utredare Annika Nordgren Christensen. I utredningen skriver hon att yrkessoldaterna inte räcker till för att fylla leden i krigsorganisationen, varför hon kommer att föreslå både mönstring och värnplikt.

Sverige har soldater i Afghanistan, Irak, Kongo-Kinshasa, Kosovo, Mali, Mellanöstern (deras uppgift är att övervaka vapenstillestånden mellan Israel, Libanon och Syrien samt fredsavtalen mellan Israel, Egypten och Jordanien.) Pakistan, Somalia, Sydkorea och Sydsudan.

FILMEN: Den svenska Malistyrkan patrullerar i området kring Timbuktu. Detta kan göras i korta patruller över dagen, lite längre över något eller några dygn (Short Range Patrol) samt betydligt längre patruller om en vecka eller längre (Long Range Patrol). I Mali har Sverige ungefär 250 soldater.

20 thoughts on “Försvarets soldatbrist värre än befarat

  1. Angående att Sverige ska införa värnplikt igen?
    Visst är väl det bra?
    Men vilka är unga 18-åringar idag…
    Ska Svenska staten nu även lära terrorister att strida?
    Alla ”svenska medborgare”….?…jo tjeena…
    Flertalet muslimska terrorister är har varit ”medborgare” i sina länder/religion dom just hatar och vill strida emot.

    Våra folkförrädare till politiker vet hur man får kaos i ett land.

  2. Att Sverige har styrts av naiva idioter i tjugo års tid är
    ingen överdrift, må fan ta dessa sjuka landsförrädare,
    dom kommer att få många liv på sitt samvete.

  3. Glöm att jag att jag försvarar Sverige som det är idag,blir ingen front för mig,åker nog åt andra hållet till Rosenbad

  4. Ni kommer från Europa, ett av de vackraste områden som finns med tanke på kultur och folk……vad tusan gör ni där i sandlådan och bland nattlinnegubbar ?
    Kom tillbaka och försvara era rötter !
    Hur är det med era kunskaper i historia…….här finns det kultur att försvara där finns det bara ………….

  5. Svenska försvaret har inte ens kapacitet att försvara personalens parkeringsplatser sina egna anläggningar än mindre landet.

  6. Många IS krigare lär vara på väg hem. Dom har ju både erfarenhet och är ju skickliga krigare. Med dem i armén kan vi väl känna oss trygga eller hur Svetsarn ??

    • Hacke Hackspett i kamouflageuniform ! Hen hånar och skändar en redan nedbantad (nästan obefinntlig !) armé. Det är en öppen invit till islamisterna att ta över ett blottat Sverige – med själva Mooooona (S)allah(lin) och regeringen som formella förmedlare ………

  7. Ni ser förfallet: En orakad snubbe i basebollkeps, ingen hjälm, inget automatvapen, är i Mali, försöker prata med negrer(varav alla är muslimer), åtföljs av tofs-Lisa…och det här står vi skattebetalare och föder! Va!?

    Det är ett skämt. Rakt av. Sverige har inte längre en krigsmakt, endast några plutoner vilka är utomlands i naiv tro att de gör något gott.

    Ok, för att göra en sur och illaluktande historia kort: Staten Sverige har inte pengar till att anställa de här ”yrkessoldaterna”. Det finns ej pengar.
    Det finns ej heller pengar till materielinköp. Ingenting.
    Därutöver, att anställa 1500 pers. är ju ingenting. Det behövs hundratusentals soldater i en värnplikskrigsmakt. Det här är endast slöseri med skattemedel.
    Pengarna har gått till den genomidiotiska invällningen av illegalister från tredje världen…

  8. Soldater finns, förra året importerades över 45.000 ensamkommande krigare, som kommer att bilda Sveriges nya arme´
    En arme´ som uteslutande kommer att användas mot den egna befolkningen!
    Gör något, eller så går vi under!
    Janne

  9. Ja, det säger väl allt. Per definition är ”sverige” inget land längre, så vem är så dum att han försvarat något som inte finns?

    ”En statsmakt är en fast organisation som tillvaratar landområdets intressen både i förhållande till landets invånare och i förhållande till andra länder. Statsmakten måste ha full kontroll över hela landområdet för att man ska kunna kalla det ett självständigt land.”

    • Ja, vem är fienden? alla(h) är ju svenskar per definition av PK eliten och Feministregeringen, iof så kan man väl skjuta av måsarna i Träslövsläge dom för ett djävla liv o skränar mer än vår nya adel.

Kommentera