Väktare attackerad med stenkastning vid skola – det är vardagsmat och ett hot mot samhället

INVANDRARBROTT. Uppåt 15 maskerade ungdomar har utsatt en väktare för stenkastning vid Lextorpsskolan i Trollhättan. Detta är den andra attacken mot väktare vid skolan på kort tid. – Vi känner igen det här mönstret, men tyvärr upprepar det sig oftare än det gjorde förr, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg. 

Det var inte länge sedan som en väktare blev överfallen och misshandlad med slag och sparkar av ett ungdomsgäng alldeles intill Lextorpskolan i Trollhättan.

Under lördagskvällen inträffade en liknande historia. Då attackerades en väktare av uppåt 15 maskerade ungdomar vid samma skola.
– Väktaren befinner sig i en bil som blir utsatt för stenkastning. Det är flera stenas som kastas och bilen blir förstörd, säger polisens presstalesman Christer Fuxborg.

En anmälan om skadegörelse är upprättad och som tur var skadades inte väktaren fysiskt denna gång. Men att våldet gentemot såväl väktare som polis och ambulanspersonal ökat finns det tydliga tecken på.
– Tyvärr börjar det här bli ett vardagsinslag i vår värld. Mot samhället överhuvudtaget. Jag förstår inte vad det är man vill uppnå med den här typen av angrepp, säger Christer Fuxborg.

-Pettersson tycker Christer Fuxborg ska fråga 87:an och regeringen vad de vill uppnå med den här typen av angrepp…

Ttela

3 thoughts on “Väktare attackerad med stenkastning vid skola – det är vardagsmat och ett hot mot samhället

    • Där är jag lite kluven. Ta en närmare titt på dessa väktare. Sist i centrum tre väktare samtliga från mena. Ska dessa beväpnas? Redan nu vet vi att de ofta får spel och skälet lär vara ostabilt psyke.

Kommentera