Zigenaren från Helsingborg är igång igen


INVANDRARBROTT. Nu är zigenaren Jemi Kwiek, igång igen, och polisen har minst 10 bedrägerifall där  med honom. Ett av allen är när han stal en Mercedes Benz A45 AMG-14 den 12 augusti 2016. Han kör numera runt i den och fortsätter med bedrägerierna. 

JEMI LUCIANO JOSEF KWIEK, 27. Född: Farsta, Stockholm, Sverige. Nationalitet: Svensk. Brottsmisstankar: Grovt bedrägeri, grov misshandel , grovt bedrägeri, grov olovlig körning med mera.

JEMI LUCIANO JOSEF KWIEK, 27. Född: Farsta, Stockholm, Sverige. Nationalitet: Svensk. Brottsmisstankar: Grovt bedrägeri, grov misshandel , grovt bedrägeri, grov olovlig körning med mera.

Den 12 augusti fick Mercedesens ägare, Erik, kontakt med en person som var intresserad av att köpa den bil han lagt ut i en annons, en Mercedes A45. Mannen kom hem till Erik och kom där också överens om att köpa varor från Eriks företag till ett värde av 20 000 kronor. Mannen visade upp en trovärdig betalning i sin telefon på totalt 390 000 kronor – pengar som aldrig överfördes till Eriks konto. – Jag trodde den bilen var utomlands. Det kändes hemskt att se honom köra runt i den bilen, säger Erik. Nu hoppas Erik att han ska få tillbaka sin bil, och har utlyst en belöning på 50 000 kronor till den som lämnar avgörande tips så att bilen återlämnas till honom. Läs mer HÄR. 

HÄR finns det uppgifter om den efterlysta bilen.

En person i Linköping skulle sälja en exklusiv klocka på en nätannons och blev kontaktad av en köpare. De träffades hemma hos säljaren och kom där överens om att mannen skulle köpa två klockor och ett armband för totalt 70 000 kronor. Mannen visade upp en banköverföring på sin telefon och åkte därefter med klockorna. Men några pengar hade köparen inte fått.
– Det var antingen en falsk överföring eller så drog han tillbaka transaktionen, säger Mikael Månsson, förundersökningsledare på polisens bedrägerigrupp i Östergötland. Läs mer HÄR. 

jeni

TIDIGARE 2015-04-19. ”Helsingborgare” jagas av Interpol

En 27-årig helsingborgare har blivit internationellt efterlyst genom Interpol. Han är dömd för grova bilbedrägerier och för att han knivhuggit en kumpan som vittnat mot honom. Han avtjänade fyra och ett halvt års fängelse – men rymde vid en bevakad permission i höstas.

Mannen är dömd i både tingsrätt och hovrätt för att han lurat privatpersoner i samband med bilaffärer. Han – och ibland även en kumpan till honom – har omväxlande lurat bilköpare eller säljare.

Antingen har bedragaren betalat handpeng på en bil och sedan försvunnit med den, eller tagit emot handpeng för en bil som sedan aldrig levererats.
Efter ett halvdussin sådana bedrägerier har 27-åringen dömts att betala skadestånd på omkring 850 000 kronor plus ränta.

I rätten hävdade helsingborgaren att han genom sitt spelmissbruk hade dragit på sig miljonskulder och därför hotades av andra kriminella som ville driva in pengarna. Bedrägerierna gjorde han för att få något att betala dem med.

En polisman från Malmö vittnade om att det faktiskt har funnits en hotbild mot 27-åringen.

– Han och hans familj har en konflikt med någon organiserad kriminell gruppering i Malmö, men det är oklart vad konflikten bottnar i och vilken betydelse konflikten har haft för utförandet av gärningarna, skriver rätten i sin dom.

Knivdådet som 27-åringen också är dömd för skedde när han och kumpanen blev ovänner efter en av blåsningarna. Den lurade bilköparen hade drabbats av cancer och helsingborgarens medbrottsling ville då att de skulle lämna tillbaka offrets pengar.

Kumpanen gav till och med 27-åringen en summa som han skulle lämna över till offret. Men det struntade helsingborgaren i och behöll i stället även de pengarna. Kumpanen blev rasande och avslöjade honom för polisen.

Det kostade medbrottslingen flera knivhugg i låret och ett i ryggen. – Jag kunde ha skjutit dig med en pistol men jag lät dig leva, ska 27-åringen då ha sagt.

Helsingborgaren dömdes hösten 2012 till fyra och ett halvt års fängelse. Han överklagade till Högsta domstolen men fick inte prövningstillstånd.

Mannen satt på Kumla i ett och ett halvt år och flyttades sedan till fängelset i Västervik. Mindre än två månader efter flytten till en anstalt med lägre säkerhetsklassning rymde han alltså under en bevakad permission. Och sju månader senare efterlystes han genom Interpol.

-Pettersson ser att Expressen/Kvällsposten kallar mannen helsingborgare sex gånger i sin artikel samtidigt som de inte vill visa hur skåningen ser ut.

Nåväl, bilderna är Expressens och Interpols, ni får själva gissa vilka som kommer varifrån. Förresten så är skåningen skriven i Farsta, Stockholm så herr Jemi Kwieks ursprung är inte Skåne…

Jemi Luciano Josef Kwiek, är zigenare, och dömdes år 2007 för grovt bedrägeri, olovlig körning m.m. till fängelse sex månader. År 2010 dömdes han på nytt för bedrägeri och olovlig körning till fängelse fyra månader. Hovrätten ändrade tingsrättens dom och skärpte straffet till fängelse 4 år 6 månader för övergrepp i rättssak, grovt brott, grovt bedrägeri, falsk tillvitelse, brukande av osann urkund, olovlig körning, grovt brott i Tingsrätten fick an tre år och tre månader.

2015-04-19_1228 2015-04-19_1227 2015-04-19_1217


19 responses to “Zigenaren från Helsingborg är igång igen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: