En lång, problemfylld bro


Krim var en gång juvelen i det ryska imperiets krona, erövrat från Osmanska riket av Katarina den stora. Krim tillhörde sedan Sovjetunionen och gavs bort till delrepubliken Ukraina 1954 som ficka behålla halvön när Sovjetunionen upplöstes 1991. 

krim-bro

Ryssland annekterade det ukrainska Krim den 18 mars 2014. Bara ett år senare i maj 2015 påbörjades byggandet av en 19 km lång bro över det 4,5 km breda Kertjsundet, vilket skiljer Krim från det ryska fastlandet i öster.

Ryssland hoppas att slutföra 35-miljarders (kronor) projektet i slutet på 2018, men många andra tvivlar på grund av väder, vind, tekniska svårigheter osv. Rysslands annektering av Krim erkänns inte av den stora majoriteten av FN:s länder, men ryssarna hoppas att bron ska hjälpa dem att få annekteringen accepterad.

Läs mer på PM.com

 


12 responses to “En lång, problemfylld bro

 • Thore Hult

  Karlshamn den 12/9-2018 Sanningen är svår, i vår tid. Och SVT samt journalisterna har det svårt nu när alla människor söker sanningar på annat hål, och då ser att SVT ljuger eller håller tyst.
  Man säger ingenting om bluffen i Ukraina, inget om att Ukraina har betalt 10 000 dollar för mord på en ledare för en folkrepublik i Donets.

  Total tystnad om att Putin och Xi, lagar plättar ihop, ja det är sant. Men på grund av Trump,s handelskrig så har Kina och Ryssland kommit närmare varandra. Ryssland och Kina bygger nu världens största gasledning från Sibirien till Kina.

  Och nu i dagarna vill man skrota dollarn som ”handels-money”. Dollarn kommer att hamna i diket skriver dom. Man vill ha med Japan också. Och Kina har enormt stora intressen i Afrika, där USA bara har investerat i USA, baser, medan Kina har investerat i infrastruktur.

  Det kommer bli jätteproblem för USA som kommer att stå helt utanför till sist. Putin har också varit i Indien och samtalat. Också varit i Österrike på bröllop.

  Stream 2 kommer snart att byggas och då tjänar Ukraina inga mer pengar på gasledningen.

  Visserligen har Frankrike, Norge, Finland, Sveriges utrikesministrar varit uppe i Finland vid den ryska gränsen för att se om de kan invadera Ryssland därifrån enligt en halv order från Trump, där Danmark inte ville vara med. Och även Tysklands Merkel, är både bekymrad och mycket tveksam. Men Sverige har godtaget inköp av amerikanska missiler. Som eventuellt placeras på Gotland.

  Den Svenska utrikesministern Hultqvist, tycker att USA med alla sina krig är utmärkt bra. USA är den mest krigiska landet i Världen, om man läser USA,s krig på nätet, eller boken ”USA som Världspolis”

  Men många människor tänker inte på det, det har man glömt. Och glömskan är enormt stor.
  Om någon tror att jag ljuger så ta och friska upp minnet genom att kolla på
  nätet, Om alla USA,s krig,
  Länk här, https://anarchyisorder.wordpress.com/2016/08/14/usas-krig-och-invasioner-lista/

  Skrivet av Thore Hult

  Gilla

 • Lagro

  Den stora vinnaren med annekteringen av Krim till Ryssland är folket på Krim, Ryssland gör nu mycket stora investeringar på Krim som landförbindelsen till Ryssland genom en bro med järnväg och biltrafik, de har byggts en tillfällig bro till Ryssland som är invigd.
  En ny större flygplats håller på att byggas och vägnätet är mycket eftersatt som investeras i m.m.
  Ryssland har en mycket högre levnadsstandard än Ukraina som gör att löner och pensioner har höjts väsentligt och sjukvården och skolor har fått väsentliga förbättringar som också är gratis.
  Ukraina har inte haft medel för gratis sjukvård och skolor, utan blivit också eftersatt med utrustning och annat.
  Nu kan studenter från Krim också studera på universitet i Moskva och St: Petersburg m.m.
  Enligt FD. USA intelligent officer Scott Rickard och FD. CIA officers satsade USA 5 miljarder US dollar för att få till ett regimskifte och upproret i Ukraina.
  CIA deltog i protesterna i Kiev som startade upproret och protesterna i landet.
  Ukraina är ett mycket korrumperat land och CIA och andra skränade om att Ukraina skulle gå in i EU och Nato, som splittrade landet.
  Det är orsaken att Ryssland annekterade Krim som också 96% av folket på Krim önskade.
  Sedan har Ryssland gjort klart för USA att Ryssland accepterar inte att Ukraina går in i Nato, som också Tyskland motsätter något sådant deltagande, därför de vill ha god relation med Ryssland.
  EU har inga ekonomiska möjligheter att ta in Ukraina med 40 miljoner invånare och ett mycket korrumperad land.
  Ryssland vill också ha god relation till Ukraina bland annat därför 66% av gasen till Europa går genom Ukraina.
  Den stora förloraren med Ukraina upproret bortsedd från Ukrainska folket är EU länderna som blev tvungna införa sanktioner mot Ryssland efter USA:s direktiv.
  En stor förlorare är också USA men de har vanan inne, därför de blir alltid ”losern” där de går in och skall skapa förändringar enligt deras önskemål
  Ryssland har enorma naturtillgångar som Europa behöver, men det ligger inte i USA:s intresse att Europa blir beroende av Ryssland.
  Därför har USA varit en pådrivare för gas och olje ledningen från Mellan Östern över Syrien och till Europa som gjorde att Ryssland skulle få konkurrens på gasen. Upproret i Syrien beror på att Syrien tillät ingen sådan ledning över deras territorium. .

  Gilla

  • Lagro

   Svenska politiker har kommit med osakliga uttalanden om Ukraina och Krim och kommit med kritik mot Ryssland som varit påhittade lögner.
   Svenska politikerna tycks inte ha förstått mycket av konflikten i Ukraina, utan deras uttalanden har förargat Ryssland, som därför demonstrativt kränkt svenskt luftrum.
   Det som USA experter ser som föredöme och Ukraina borde ta efter och studera är den finländska relationen med Ryssland.

   Gilla

   • Lagro

    Nu finns det minoritetsgrupper på Krim, men det har blivit fastslaget att alla skall ha samma rättigheter som Ryssarna ingen grupp får diskrimineras.
    Det fanns tatarer på Krim som Stalin utvisade därifrån, därför de påstods att de varit sympatisörer med nazisterna.
    När Sovjetunionen föll samman kunde de komma tillbaka till Krim men de skall ha varit diskriminerade av Ukraina, de är också muslimer och är ca 10% av befolkningen på Krim.
    Men genom att Putin regimen gett dem samma rättigheter som Ryssarna anser de att en dröm har gått i uppfyllelse.

    Gilla

 • Lofas

  I bananrepubliken Sverige hade en liknande bro tagit 30 år att bygga nuförtiden. För att sen kosta skjortan för att åka över.

  Gilla

 • malmobon

  Putin gjorde avtal om att låta Ukraina vara om dem tog bort sina kärnvapen. Går inte lita på Putin.
  Donald Trump kommer ta Putin i örat och se till så han ger tillbaka KRIM halvön till Ukraina. Han har inget val. Statskassan tom till sommaren nästa år. Vinner Clinton så kommer Putin annektera Georgien. Han vill ner mot Medelhavet och oljan i Gulfstaterna.

  Gilla

  • Stromboli

   @ Gustav
   Hade varit givande om jag hade förstått ryska.
   Finns det en översättning ?

   Gilla

   • ÅMÅL

    Det finns undertexter på flera språk bl.a. engelska.
    Tryck på ratten underst och sedan ”undertext”.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: