Migrationsverkets chef avgår

INVANDRING. Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson avgår, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. – Det finns sällan någon rätt tid för att byta jobb utan rätt tid är när tillfället dyker upp. Det som känns bra är att vi har landat efter förra hösten, att vi har en positiv utveckling i verksamheten och att Migrationsverket står väl rustat att hantera de utmaningar som väntar, säger Danielsson.

Han tillträder den 1 december som generalsekreterare för Röda Korset. Regeringen kommer inom snar framtid utse en tillförordnad generaldirektör, uppger Migrationsverket. Anders Danielsson, 62, har tidigare bland annat även varit generaldirektör för Säkerhetspolisen och länspolismästare i Skåne.

-Pettersson är inte förvånad, då får herr Danielsson syssla med samma saker som han gjort på Migrationsverket, nämligen ordna det mysigt och kanske åka på utflykt med barnen…

Fast Danielsson far med osanning. Han säger att Migrationsverket är väl rustat för framtiden, trots att han måste inse att myndigheten har stora utmaningar framför sig och att Migrationsverket inte fungerar bra…men råttor brukar lämna det sjunkande skeppet…

Lönen för Röda Korsets generalsekreterare är f.n. 92 300 kr i månaden och jag kan inte tänka mig att Anders Danielsson tänker arbeta billigare.

Röda Korset om nye chefen

30 thoughts on “Migrationsverkets chef avgår

  1. Inte en sekund för tidigt, skulle gjort det för länge sen!

    Nu du Stefan Löfven är det din tur att avgå utlysa nyval och anordna Swexit omröstning!

  2. Så kom det då igen…………….ordet utmaning.

    …..”Migrationsverket står väl rustat att hantera de utmaningar som väntar, säger Danielsson.”

    Utmaningar…utmaningar…..hela Sverige är snart en hel utmaning.

    Som upprepas av ”PK-papegojor”.

  3. Ge alla skojare ett jobb som Kalle Bakom eller Smörgårdsnisse med minsta pensjon 5 400 i månaden så måste stadsmitionen ställa upp med ett mål mat om dagen………….

  4. Kan vi hoppas på att nästa snille som avgår blir rikspolischefen ,för det finns ju väl alltid någon generalsdirektörspost ledig annars så skapar vi en .Och skulle det till äventyrs inte finnas någon ledig tjänst så svingar herr Löfven med sitt trollspö så vips så kanske vi har en myndighet till som dom kan placera alla sina oduglingar för sådana finnes det ju gott om i den nuvarande regeringen .

  5. Makthavare och PK eliten går ifrån det ena välbetalda jobbet till nästa med enbart den tillgången att de tillhör just eliten.

  6. Kan sätta hur mycket som helst, på att nästa chef för detta (verk) blir en PK-femenist!!!! GUD HJÄLPE OSS!!!!

  7. Råttor är alltid de första att lämna skeppet även om det är de själv som gnagt hål i skrovet.

  8. Då kan han alltså dra sig tillbaka i lugn och ro, samt avnjuta sitt otium genom att bli försörjd av RK.

    • Värre bullshit än Röda Korsets pressmeddelande finns inte! Slutsats av Röda Korsets nye chef är att det blir mindre i bössorna och att de organisationer som ÅMÅL så förtjänstfullt listat inte har idealen som mål utan chefens lön för hens insats att berika sig själv.

      Minns jag rätt var Veronica Palm påtänkt men hon var ”ledtyngd” av sin riksdagspension som hon inte ville avstå ifrån.

      Frågan är således vad får Anders Danielsson för att han ”frivilligt” lämnar sin tjänst som han enligt min bedömning misskött att han borde degraderas till internbudpojke (malaj)!

    • Några har ju anständiga löner 400 – 500 000 men övriga som snor åt sig milonlöner borde skämmas. Vidriga girigbukar.

    • Detta är alltså jobb som i många länder görs gratis eller för symboliska summor typ USD 1/år.
      I jämlika solidariska Sverige är det miljonbelopp som räknas..
      Försörjningsjobb helt enkelt, eller kanske oftare ”belöningsjobb”?
      Jag får ”Danielssonsyndromet” på direkten när jag läser summorna..
      RK och RB är sen länge på Nollkronorslistan

      En liten privat tanke är, hur många av dessa överavlönade är sossar? 85%? Flera?

  9. Äntligen blev vi av med en av de värsta politrukerna och samhällsförstörare, nu väntar vi bara på nästa avgång eller entledigande av Dan Eliasson. Det känns som det äntligen börjar hända något inom den statliga korrupta byråkratin då även de tre riksrevisorerna nu avgått.

    • Tyvärr kommer det inte bli någon förbättring för den vanlige svensken.

      Makteliten bara flyttar runt sina pjäser på schackbrädet.

  10. Han passar bra där i Röda Korset som är en antisvensk PK och skitorganisation. Minns Barbro Felt som de tog livet av.

      • Det var väl den äldre kvinnan som som arbetade för Röda Korset, helt ideellt, och blev filmad av asylsök/invandrare i en Röda Korset affär någonstans i Dalarna. Hon blev anklagad av personen för att vara rasist. Någon person i ”ledande ställning” reste upp från Stockholm (Röda Korset) för att ”ta sig an”/reda ut händelsen. Den äldre kvinnan tog så illa vid sig att det markant påverkade hennes hälsa och hon avled kort därefter.

  11. De är så poltiker styr tjänsterna han var generaldirektör för säkerhetspolisen, han blev migrationsverkets chef, nu avslutar han sin karriär för röda korset. Där han har jobbat tidigare så har staten styrt penningtvätt migrationsverket är bank för pennintvätt och polisen tittar bara allt har gått rätt till.

Kommentera