20,9 av 21 miljoner är borta men Mona Sahlin är inte orolig

EKONOMI. Anna Lindhs minnesfond har bara 104 000 kronor kvar i stiftelsekapital. Men trots att 21 miljoner i intäkter har tagit slut sedan 2003 är ordföranden Mona Sahlin inte orolig. – Vi har inga problem med ekonomin, säger Mona Sahlin till Expressen. 

Mona Sahlin, har inga problem med ekonomin. Mona grundade Barbieklubben 1963 och har sedan dess levt på bidrag och skattebetalarna
Mona Sahlin, har inga problem med ekonomin. Mona grundade Barbie-klubben 1963 och har sedan dess levt på bidrag och skattebetalarna

Dåvarande utrikesministern Anna Lindh knivskars av Mijailo Mijailovic på varuhuset NK i Stockholm och dog på sjukhus den 11 september 2003 – ett mord som skakade Sverige.

En tid därefter inrättades Anna Lindhs minnesfond – som sedan dess har arbetat för att bevara Anna Lindhs minne och stödja personer som arbetar i hennes anda.

Men 13 år senare hotas minnesfonden av nedläggning.

Den före detta statsministern Ingvar Carlsson (S) var stiftelsens förste ordförande. Sedan tog FN:s nuvarande vice generalsekreterare, Jan Eliasson (S), över 2006 då det fanns 5,7 miljoner i stiftelsekapital.

När Eliasson lämnade över till Mona Sahlin (S) 2011 hade kapitalet minskat till 2,1 miljoner kronor.

Den stadiga nedgången i det egna kapitalet har sedan fortsatt.

Stiftelsen avslutade i år sitt 90-konto för att spara kontokostnaden till svensk insamlingskontroll på 5 000 kronor per år. Nu hoppas minnesfonden i stället på att gåvorna ska bli fler tack vare Swish.
För trots de bistra siffrorna ser ordförande Mona Sahlin inga problem med minnesfondens ekonomi.

– Det kommer inte in lika mycket nya pengar nu som efter mordet. Men vi har inga problem med ekonomin, även om vi önskar och försöker hitta andra sätt att få in mer resurser så att vi kan jobba ännu längre med Annas minne, säger Mona Sahlin.

Socialdemokraternas partikassör Roger Berzell (S), som sitter i minnesfondens styrelse, sa i juni att Mona Sahlin var en av de som på allvar börjat arbeta med ekonomin i minnesfonden. Han trodde att den skulle bli bättre under 2016.

TIDIGARE: Anna Linds minnesfond plundrad av sossar

Av de 21 miljonerna har tre miljoner gått till de stipendier som var avsett och endast 104.000 kronor kvar i fondkassan, enligt Expressen.

Fonden som har letts av Ingvar Carlsson(S), Jan Eliasson (S) och nu senast Mona Sahlin (S) har istället bränt miljoner på administration, löner, lokalhyror, seminarier och resekostnader för stipendiaterna.

16 thoughts on “20,9 av 21 miljoner är borta men Mona Sahlin är inte orolig

  1. ”stödja personer som arbetar i hennes anda”
    Tja, det måste man väl säga att stiftelsen har gjort.

  2. Kriminella som stjäl från en död människa…lågt, ännu värre att det finns människor som röstar på partiet som Måhna Stalin företräder.

  3. Är det någon som vet Monas ersättning ifrån fonden tror att man finner lösningen att fonden minskat så katastrofalt…………..

  4. Det mesta av pengarna i fonden försvann ju innan Mona Sahlin tillträdde.
    Det fanns inte så mycket kvar när hon blev ordförande.

  5. Vill man få rull på pengarna då sätter man Mona Sahlin i styrelsen eller ännu bättre ger henne kreditkort.
    En sann företrädare för Sossarna,de har alltid varit bäst på att konfiskera och spendera folkets tillgångar.

  6. De arbetets söner som en gång startade partiet och var ytterst delaktiga i att bygga landet lär rotera i sina gravar till den grad att uppvärmningen hotar hela kyrkogården.

    Vid närmare eftertanke förstår jag nu varför ”sossar” gillar flyttningar, de har i grunden samma syn på andras egendomar. Enligt Världsnaturfonden är socialdemokrater en rödlistad art, den enda socialdemokraten jag kan räkna upp på rak arm är Johan Westerholm (http://ledarsidorna.se/) och han är i ständig opposition till regeringen.

    • @Argus lysande kommentar och slutkläm om att BW är en sann opponent. Läs honom!
      Förövrigt går MS samma öde till mötes som Juholt – skamvrån, utfrusen och inte nödvändig för socialdemokraterna. För henne återstår att leva på pensionen, som vi betalat för en inkompetent politiker. Dock blir jag inte förvånad om hon dyker upp som en partner, med eller utan livvakt, hos Gudryn Schyman i fi.

  7. Nu börjar den nya omgången kring Mona Sahlin……..
    Tredje intyget till livvakten och nu detta. Finns det ingen åklagare som vågar……??? Ränderna går aldrig ur en zebra och Sahlin har varit en zebra sedan hon klev in i politiken. Är hon politiker för pengarnas skull eller ideologin. Svaret har vi men har vi någon jurist som vågar ta steget att kolla sossarnas f.d. gunstling? Just nu verkar hon vara till besvär för sossarna men det kommer att bli värre när resten av sanningen dyker upp.

  8. Mona Sahlin har väl aldrig haft kontroll på Pengar, vare sig hennes egna eller Statens, och ofta verkar hon blanda ihop statens med sina egna, lite som att sätta bocken som trädgårdsmästare?

Kommentera