45 mord och 75 mordförsök utreds i Stockholm – polisen har aldrig sett något liknande

INVANDRARVÅLD. Stockholmspolisen utreder för närvarande 45 mord och 70 mordförsök. – Vi har aldrig upplevt något liknande, säger regionpolischef Ulf Johansson i ett poddradioavsnitt.

De flesta av morden har skett i de så kallat ”särskild prioriterade områdena”.

Det är i ett poddradioavsnitt producerat av Polismyndigheten själv som regionpolischef Ulf Johansson talar ut om den ansträngda situationen inom polisen i Stockholm.

Ulf Johansson säger sig ha stor förståelse för den kritik som under senaste tiden riktats mot polisen och han erkänner öppet att man i dagsläget inte klarar de uppgifter man är satt att lösa.

Hade hatmedia, i detta fall Dagens Nyheter, skrivit klartext så hade de rapporterat att mordvågen, i det närmaste ett småskaligt inbördeskrig beror som Stockholm och stora delar av det övriga landet nu upplever beror på Sveriges ansvarslösa asylinvandring och fullständigt misslyckande misslyckade integrationspolitik som lett till att grovt kriminella och dysfunktionella invandrare gör upp med vapen på gator och torg.

I Stockholm, Göteborg och Malmö men även i mindre städer ser det likadant ut. Yrkeskriminella invandrare mördar och försöker mörda i allt större utsträckning.

Regionpolischef Ulf Johansson rapporterar även att antalet grova brott utförda av ”internationella ligar” har ökat, i motsats till vad BRÅ, Jerzy Sarnecki och vänstermupparna i våra medier rapporterar.

Vidare berättar Johansson att den ökade arbetsbelastningen till följd av det ökade antalet grova brott utförda av invandrare innebär att vanligt folk inte längre kan räkna med hjälp av polisen när de utsätts för det som brukar kallas för mängdbrott – stölder, inbrott, lättare misshandel, skadegörelse osv. “Det är lika bra att vara tydlig med det”, säger Johansson, så att folk inte tror att de fortfarande kan påräkna polisens skydd och hjälp när de utsätts för brott.

– Det är en tuff tid, en tuff tid på alla nivåer, konstaterar Ulf Johansson i podden.

Han pekar ut flera orsaker:

  • Antalet grova brott har ökat.
  • Antalet internationella ligor som begår brott i Stockholm har ökat.
  • I princip samtliga brottstyper har blivit mer komplicerade att utreda, inte minst finns det inslag av it-brottslighet som tar mycket resurser och som är svårutredda.

Förutom detta är Stockholm, med dess 7.000 anställda*, hårt ansatta av fotbollsmatcher och besök av potentater som ska bevakas.

– Just nu klarar vi det inte. Mängdbrott som inbrott, lindrigare misshandelsfall och skadegörelser kommer att få minimala utredningsresurser, det är lika bra att vara tydliga med det. det är effekten av den situation vi befinner oss i, fortsätter han.

Utfrågaren i podden är Stockholmsregionens presschef Varg Gyllander. Han undrar om Ulf Johansson förstår att det är ett provocerande besked för alla dem som drabbas. Ulf Johansson svarar:

– Absolut. Jag vet att det är brottslighet som drabbar individen hårt. Men resurserna måste alltså användas på andra håll.

Hur känns det då att kritiken är så massiv mot polisens arbete, undrar Varg Gyllander.

– Det känns i hjärtat. Vi måste samla oss för att hålla ihop det här.

-Pettersson läser men förstår inte riktigt ”– Absolut. Jag vet att det är brottslighet som drabbar individen hårt. Men resurserna måste alltså användas på andra håll”. 

Vilka andra håll? Vad är viktigare att skydda individer? Den frågan ställer inte DN…

*Pettersson undrar hur många av dessa 7000 anställda i Stockholm som ägnar sig femhjulsåkning på huvudkontoret i Stockholm som enligt uppgift är en byråkratisk koloss i ett helt kvarter…

Spännande säger Mona, berikande tycker Fredrik, beställt menar 87:an men brottsligheten minskar vrålar Jerzy!

6 thoughts on “45 mord och 75 mordförsök utreds i Stockholm – polisen har aldrig sett något liknande

  1. Tyvärr når denna information inte ”Nisse i Hökarängen” även om han med egeninhämtad information börjar förstå. Därför börjar fler och fler att överväga att rösta på det minst sämsta alternativet nästa gång trots att mytomedia med deras vasaller till opinionsinstitut försöker mörka sanningen efter bästa förmåga. Att inte partilstrategerna och partiledningarna inte heller tror på väljarundersökningarna ser vi på deras i rask takt förändrade politik där man desperat försöker anpassa politiken. Ja, alla utom de rena kommunistpartierna V(PK) och MP(K).

Kommentera