Polis: ”Så jävla illa just nu” och ”Det är förfall inom kåren”

POLISEN. Den kritiserade omorganisationen och resursbristen inom polisen har skapat en mycket pressad situation inom kåren. Om det vittnar bland annat Peter Ågren, chef för lokalpolisområdet Södermalm.


– Den största kritiken mot omorganisationen är att vi behöver bli fler, istället blir vi bara färre och vi måste prioritera bort många jobb, säger han till Svenska Dagbladet och fortsätter: – Vi räcker inte till.

Även Uppsalapolisens Christer Nordström beskriver situationen som akut: – Det är så jävla illa just nu. Jag har aldrig varit med om maken under mina 47 år hos polisen, säger han till SVT Nyheter Uppsala.

Christer Nordström är en veteran inom polisen. Han har varit i kåren i 47 år, och arbetar för tillfället som presstalesperson inom Uppsalapolisen.

– Jag är så jävla förbannad. Vi hinner inte med det vi ska göra helt enkelt. Man pratar fint inom polisen om att ”vara nära medborgarna”, men det du – det är helt omöjligt och är bara att glömma med tanke på hur det ser ut nu.

Det Christer Nordström bland annat syftar på är den rådande resursbristen inom polisen, vilken enligt honom påverkar deras arbete – avsevärt.

– Vi kan inte göra vårt jobb. Arbetsbelastningen är totalt åt skogen, säger han.

Bland annat riktar presstalespersonen skarp kritik mot den omorganisation som polisen nyligen gått igenom. Den där 21 distrikt blev 1.

– Det inte ledningen fattar är att det finns skillnader mellan distrikten. I vilka problem som föreligger och hur man ska ta sig an dem. Som det ser ut nu så är allt centralt styrt, vilket medför otroliga omvägar för samtliga.

Hur menar du? – Allt ska analyseras och gås igenom. Det är inte klart vilka som ska göra vad och det som är klart fungerar inte. För i slutändan så finns det helt enkelt inga som kan utföra det som sägs ska göras.

Resursbrist alltså? – Ja, så in i helvete.

Enligt Christer Nordström har den nya organisationen medfört merarbete, och styrning som inte gagnar poliserna i fält.

– Allt ska styras centralt och sättas in i rutor som inte är verklighetsförankrade. Och om några fel uppdagas så ska allt enformas och likriktas. Kommunikationen exempelvis är centralt styrd så pass att det nästan liknar diktaturfasoner!

-Pettersson tycker det känns tryggt, vad tycker du Danne?…men det är inte bara ditt fel, dina socialdemokratiska partikamrater som tillsatte dig trots att du misslyckats där du varit tidigare och trots att du inte har någon poliserfarenhet utan är socialdemokratisk politruk…

Dan Eliasson pannband

14 thoughts on “Polis: ”Så jävla illa just nu” och ”Det är förfall inom kåren”

  1. Det ligger nära till hands att misstänka att det är ett strategiskt drag att dels tillsätta en olämplig ledning med väldokumenterade missöyckanden och samtidigt få honom att dra igång en stor omorganisation under det mest olämpliga tidsfönstret. Det är så katastrofalt illa genomfört att det helt enkelt måste ha beslutats i syfte att skjuta polisen i sank. Ungefär av samma skäl som man skickat de minimala resterna av försvaret till Mali.
    Det verkar finnas en plan att köra omkull AB Sverige. Och sedan?

  2. Överallt resusursbrist, stämmer säkert ibland.
    Lika säkert är nog att skattemedel kan handhas effektivare.
    Det har kostat svett och möda att betala in de höga skatterna.

  3. Sjukklöverjuntans Sverigeförstörande agenda står fast,no matter what.
    Vårt lands gränser är öppna för alla som vill söka asyl och få ett bättre liv,oavsett vad lögnarna i rövarregimen säger så har ytterligare över 58 000 utlänningar från mena (mestadels muslimer) fått uppehållstillstånd i Sverige bara under årets första 6 månader,innan året är slut är vi uppe i minst 100 000 nya lyxmigranter som fått uppehållstillstånd plus deras anhöriga som alla vill hit och få all inclusive.De ”ensamkommande” eller gruppkommande vuxna mena barnen fortsätter att släppas in i Sverige trots att det kom över 35 000 ifjol de flesta från helmuslimska afghanistan och alla myndigheter och politiker vet att majoriteten av dessa lögnare är vuxna män och inga barn ,inga eller få ålderstester görs på asylbedragarna från mena, trots att de kostar mer än allt annat i landet,slukhålet är öppet, och svenskfientliga sjukklöverjuntan fortsätter världens grövsta och dyraste asylbedrägeri i Sverige och svensken får betala nu och svenskens barn och barnbarn måste betala alla dyra lån som landssvikaren och lögnaren till finansminister drar på vårt redan så hårt skuldtyngda folk,ladorna är tomma enbart för svenska folket som jobbar hårt och betalar skatt.Svenska folket måste vakna och inse att landsförrädarpolitiker kör på tills vårt land är helt sänkt ner i helvetesavgrunden oavsett vilka falska utspel de gör,ord betyder ingenting det är handling och resultat som gäller och att lyssna på folkviljan och göra vad som är bäst för vårt land och folk,Löfvenjuntan gör precis tvärtom,Sverige är en enpartistat med diktatur,skendemokrati där follket får välja och rösta på parti men inte ledare och har för övrigt ingen talan alls och inget medbestämmande alls.

  4. En inrikesminister som mumlar, en osynlig justitieminister och en okunnig rikspolischef som alla tre litar mer på Jerzy Sarnecki än på verkligheten. Om någon av den stora mängden anmälda dock skulle hamna inför domstol efter något år i pappershögen och då verkligen inställer sig utan omtag så säger domaren, att det här är inte så farligt. Högre straff enligt lagboken får vänta tills om det skulle hända något värre.

    • Ja en osynlig justitieminister är inte bra.
      Däremot var det bra när Beatrice Ask var en sådan.
      Jag önskar hennes hårda nypor tillbaka nu när det politiska landskapet ändrats till det positiva.

  5. Varje enskild polis måste inse att dom måste säga upp sig med omedelbar verkan, detta är det enda sättet att komma tillrätta med viruset i Sverige allt annat är bara konstgjord andning och en fördröjning av det oundvikliga.

Kommentera