Tips till coachen

Tillhör ni de som tröttnat på TV:s tillrättalagda debattprogram, de vänsterdominerade expertsofforna och partiledardebatterna där man hellre snackar skit om motståndarna än för fram sitt egna budskap?

Ja, vi är nog många som tröttnat och om inte fler ska ledsna, behövs nya idéer och här kommer ett tips till SVT (vårt statliga och oberoende public service-företag) och det är alldeles gratis.

Att debattera innebär inte att kasta smuts på varandra, utan att övertyga tredje part om att den egna linjen är den bästa. Att debattera en sakfråga innebär inte att man går in i den med förevändningen att ljuga, lägga till, undanhålla eller undvika. En bra och intressant debatt innebär att debattörerna utgår från en sanning och utefter den försöker övertyga utomstående att just deras beskrivning är den rätta.

Därför är mitt förslag dessa inför valet 2018:

  • Skippa de traditionella partiledardebatterna som mest går ut på att snacka skit om andra partiledare och partier.
  • Skippa också de traditionella utfrågningarna som inte sällan kretsar kring det som varit och inte det som komma skall.
  • Spela istället in avsnitt där samtliga partiledare enskilt och i lugn och ro får berätta om sitt parti, dess visioner och partiprogram.
  • Ta istället fram de sex utvalda frågor som berör svenska medborgare och skattebetalare mest.
  • Låt sedan varje aktuell myndighet presentera raka och ärliga fakta i dessa frågor. Utan censur, utan att undanhålla fakta, utan att lägga in personliga perspektiv i siffrorna.
  • Låt därefter varje partis talesperson i dessa sex utvalda områden debattera utefter de siffror och den statistik som på ett öppet och ärligt sätt förs fram för allmän beskådning.

I juli presenterade Novus en undersökning om väljarnas tio viktigaste frågor: De här sex frågorna toppade:

  1. Invandringen
  2. Sjukvården
  3. Skolan
  4. Jobben
  5. Ekonomin
  6. Lag & ordning

Det är verkligheten vi medborgare vill ha del av. Om det är verkligheten som är uppe i politiska debatter, vill vi ha fakta, siffror och statistik presenterade på ett öppet och ärligt sätt. Det är inte politiskt käbbel vi röstar på, utan den verklighet landet och dess invånare står inför. Därför är vi medborgare och väljare värda att få höra partiernas åsikter och förslag kring den verklighet som påverkar våra liv, för att inte nämna våra barn och barnbarns.

 

13 thoughts on “Tips till coachen

    • Var har Du uppgifterna att Stenungsund/Tjörn har otjänligt dricksvatten? Tjörn har HAFT problem, partiella och begränsade i omfång. Dessa är sedan ca 3 år till fylles korrigerade.

      • Problemet(n) på Tjörn orsakades av felaktigt monterade dräneringsrör/-brunnar, vilket ledde till att jordbakterier kom in i systemet. Dessa (bakterier) har en ’förmåga’ att sätta sig i rör/skarvar/ventiler etc. och är rejält besvärliga att bli kvitt. Anföras ska också, att där har varit rejäla problem tidigare pga inkompetenser inom VA-organisationen, way-back in time. Sedan ca 5-6 år har det satsats 3-ställiga miljonbelopp på renoveringar respektive modernisering av VA- anläggningarna typ reningsverk, rör både på land och till havs och situationen nu är snart helt ok. Ett stort problem har varit, att befolkningen här nästan 3-dubblas sommartid och de dåvarande systemen pallade inte ’trycket’, i synnerhet inte när utsläppskraven skärptes.

    • Förklaringen borde du själv förstå.
      Tarmbakterier i vattnet är samma sak som skit i vattnet.
      Någon har helt enkelt skitit i dricksvattnet, t.ex. någon som har tillgång till vattentornet, eller reningsverket.
      Just nu anställs alla raketforskare i statlig och kommunal tjänst oftast i chefsposition. Någon som säger döda de otrogna.
      Vad fan trodde du?

      • Vad jag trodde har nog ingen betydelse men du har fått mina tankar att vandra, tack.
        Infiltrering i samhället, dock jag fodrar svar på min fråga från de som handhar frågan.

  1. Ja och om man i ett debattprogram ställer en fråga, så ska frågeställaren hålla käften tills Hen fått ett svar, men i SVT ställer man en fråga och när den som fått frågan försöker svara blir den genast avbruten av frågeställaren.
    SVT verkar att vara fullproppad med idioter? Kanske är det en förutsättning att man är idiot eller vänster gök, som i grund och botten är samma sak!

  2. Mycket bra förslag det skulle dom genomföra för det skulle vara väldigt intressant att se hur dom skulle bete sig om dom bara fick prata fakta.

  3. Det var i alla fall ett uppfriskande undantag i torsdags att se när Janne Josefsson gjorde slarvsylta av en vänsterextremist som var totalt svarslös stackarn.

Kommentera