Sveriges radio ljuger om Gaza igen

HATMEDIA. Två år efter det senaste kriget mellan israeler och palestinier besöker Ekots utsände, Jesper Lindau, Gaza city. Här är hans unika rapport.

– Det är en värld av stora kontraster man ser, i vissa delar av centrala Gaza city pågår i princip ett helt normalt liv, medan massor av hus är helt förstörda och renplockade på armeringsjärn i andra delar, vid gränsen mot Israel, berättar Jesper Lindau.

Rapporten slutar så här

Har synen på Israel förändrats något jämfört med tidigare?
– Nej, det tror jag inte, eftersom Israel omsluter Gaza och eftersom landet är den kraft som sätter villkoren för vardagslivet i så hög grad. Det som har förstärkts under de gångna åren är en trötthet över styret inne i samhället, där Hamas styr: Att inte den egna kraften förmår komma närmare en lösning. Där har jag pratat med en del som uttrycker att de bara blir tröttare och tröttare på situationen. Det finns inget ljus i tunneln, säger Jesper Lindau.

2014-04-27_1810

-Pettersson ber er titta på kartan nedan och fråga er om Sveriges Radio rapporterar sanningsenligt ”eftersom Israel omsluter Gaza”…på de kartor jag tittar på är inta Gaza omslutet av Israel utan har en skaplig landremsa mot sitt arabiska grannland. Att Gazaborna har gjort sig till ovänner med Egypten är knappast Israels fel. Vi kan dock vara övertygad om att Sveriges Radio inte kommer att ta upp att det i Hamas stadgar står att Israel ska utplånas och judarna kastas i havet.  Sveriges Radio kommer inte eller nämna att Hamas använder biståndspengar och byggmaterial för att bygga terror-tunnlar och anfalla Israel.

Gaza_Egypten_

Gaza har stora möjligheter till att bli ett rikt land men de måste de sluta försöka utplåna Israel och börja arbeta, men de verkar föredra att leva på bistånd…

Nedan en film från 19 juli 2015, alltså knappt ett år efter det senaste kriget. Det visar det som många beskriver som världen största fängelse och koncentrationsläger.

9 thoughts on “Sveriges radio ljuger om Gaza igen

  1. Gaza har en lång vacker strand mot Medelhavet. Fast härliga stränder lär inte räcka för att locka dit turister.

    Jag har talat med flera ”palestinier” och de beskriver Gaza som en sönderbombad stenhög i öknen. Men så är det ju tyck-synd-om-mig-experter.

  2. Liknelsen med ett koncentrationsläger är inte fel. Fast vakterna är Hamas och andra fanatiska muslimer.

Kommentera