Den som kräver sin rätt, ska först göra sin plikt

INSÄNDARE. Jimmie Åkesson: ”Vi menar att den som kräver sin rätt först ska göra sin plikt, men den som gjort sin plikt ska också ha sin rätt!”

Idag var jag på plats tillsammans med en vän i Sölvesborg och lyssnade på Jimmie Åkessons sommartal.

Om flyktingkrisen sa Åkesson att det är bra att regeringen skärpt flyktingfrågan. Det håller jag med om…

Men vi ska också komma ihåg att svenska folkets förtroende för Stefan Löfven sedan länge är det lägsta en svensk statsminister haft sedan regeringen Göran Perssons misslyckade krishantering av tsunamikatastrofen 2004. En avgörande orsak är just Löfvens hantering av flyktingkrisen. Därför är det, som Åkesson sa i sitt tal, synd att de ”kallade Sverigedemokrater för fula saker när de för länge sedan” påpekade att flyktingpolitiken måste skärpas till.

Den infantila attityden från Stefan Löfven sida har orsakat och kommer fortsätta orsaka mycket lidande för Sveriges befolkning.

Åkesson riktade också skarp kritik mot regeringens hantering av ekonomin och ifrågasatte varför de tvingas låna pengar trots att det är högkonjunktur. ”-Om det nu går så förbaskat bra för Sverige, varför har vi då hundratusentals fattiga pensionärer?”, undrade Åkesson.
En mycket relevant fråga!

Fattigpensionärerna blir allt fler i Sverige. Mer än var tionde pensionär har så liten pension att de lever med mycket låg ekonomisk standard. Antalet äldre som kommer leva knapert förväntas dessutom bli fler framöver. En minst sagt beklaglig utveckling.

Även ”stenkastare, bilbrännare” och Annie Lööfs förslag om att dessa individer ska få praktisera hos polisen togs upp. Och jag håller med Åkesson när han säger, att många i vårt avlånga land har nog svårt att förstå vilken analys Lööf gjorde för att komma fram till det förslaget.

Åkesson sa också att det här med kulturer är något Stefan Löfven vägrar att ta på allvar. Därmed satta han ord på det många av oss också anser, att Stefan Löfven är en svikare!

De allra flesta av oss vet om Stefan Löfven hade tänkt mer i termer av ansvar, strategi, långsiktig planering samt haft en förmåga att ställa om politiken, hade vi kunnat rädda många flickor från att få sina liv förstörda.

Som statsminister har herr Löfven inte vågat prata om att den minsta gemensamma nämnaren här handlar om män som ursprungligen kommer från länder i Nordafrika och Mellanöstern. Länder med värderingar som på ett fundamentalt sätt skiljer sig från våra….

Överlag ett bra tal!

Madeleine E Nilsson

5 thoughts on “Den som kräver sin rätt, ska först göra sin plikt

  1. Det ”sociala samvetet” enligt Åkesson.
    Vilket lär betyda skattepengar till bidrag.
    Snart har vi väl en ”Åkesson care” som i USA.
    Nej S och SD delar samma grund, och den går ut på att individen inte har eller kan ta ansvar för sin egen försörjning.
    Jag tror att M fått nog av ”socialt samvete” utan helst vill samarbeta med partier som betonar enskilda individers ansvar för sin egen välfärd.

  2. Jo det han säger är rätt, men jag stör mig på att karlen inte kan stå stilla en minut, han vandra fram och tillbaka som en osalig ande? Tur att det är vidvinkelkamera, för annars hade han förvunnet ur bilden flera gånger.
    Det är kanske det som kallas restless legs?

  3. Jag anser att SD är alldeles för tama. De skall vara betydligt tuffare i sin retorik och peka med hela handen.

  4. Där håller jag inte med! Vi tyckte att talet var alldeles för mesigt. Jimmie påminde mest om en dålig standupkomiker som försökte ta lite billiga poäng på motståndarna!

  5. En bra insändare Madeleine E Nilsson.

    Som pekar på några viktiga punkter i det svenska samhället.

    Som måste åtgärdas och förbättras.

Kommentera