Italienskt recept…

För varje Euro Italien lägger på säkerhet kring terror så skall det läggas en Euro på kultur. Detta är Italiens recept på att terrorbekämpning??  Alla Italienare som är eller fyller 18 år senast detta år får ett kulturbidrag på 500 Euro. ( 4.700:-cirka) Märkligt sätt att bekämpa terrorismen på.

app italy

Hörde på radion idag om detta sätt att bekämpa terrorismen. Jag var helt säker på att jag hörde fel, men icke.  Italiens premiärminister, Matteo Renzi, sade redan tidigare att de skulle lägga lika mycket på kultur som på säkerhet kring terror. Nu får vi svaret hur de skall lösa detta rent praktiskt.

Varje Italienare är 18 år eller fyller 18 år senast 2016 får 500 Euro i form av en App. Den kan användas till bio, böcker, museum, nationalparksbesök eller annat kulturellt. Detta hoppas Renzi  skall få  Italienska  ungdomar att ägna sig mer år kulturella aktiviteter, att få mer insyn och lära sig mer om olika kulturer.

Detta är alltså en del av det Italienska terrorbekämpnings-paketet. Skall man skratta eller gråta?  Detta gäller alla 18-åringar men från början var det menat för dem som inte hade råd med att lägga pengar på kultur – för att de skulle bli mer berikade.

Förstår fortfarande inte vad detta har med terrorbekämpning att göra men jag vet ju knappt vad en APP är så man får inte begära för mycket.

Detta förslag kom till efter terrorattackerna i Paris. Då lade regeringen fram ett paket på 2 miljarder Euro som skulle fördelas lika mellan kultur och säkerhet. ”-De vill ha terror, vi svarar med kultur, det är starkare än ignorans.  Vi kommer aldrig att ändra vårt sätt att leva, vår identitet och aldrig underkasta oss  dem”  sade Renzi till  Engelska Independent.

Om Italienarna tror att detta på något sätt skall hjälpa till att bekämpa terrorn så får de tro det – MEN- meningen är mycket viktigare och djupare än så.  Vi ger inte upp!  Det skulle behövas lite sådan ”GO” här också men då får det bli lite tuffare tag. Tuffare för att klimatet är så hårt att kultur är för sent. Det enda skulle i så fall vara för att få ungdomarna att tänka på annat än det som verkligen betyder något, nämligen verkligheten!

bonus.png

 

 

5 thoughts on “Italienskt recept…

  1. Såg att någon idiot i Tyskland hittat på (kopierat armbanden) att unga flickor ska få låtsastatueringar att sätta på sig i simhallar för att motverka tafsandet.

    Jag som trodde att det var typiskt svenskar att vara konflikträdda och använda ”mjuka” metoder men det tycks finna i hela världen. Särskilt när det gäller att ta itu med islamister. Finns det ingen som läst på? Eller åtminstone lyssnat när det rakt ut säger att de ska utrota oss.

    Läs bl a Nicolai Sennels som förklarar hur de tickar. Allt dalt och all snällhet tar de som att de har rätt. Det som gäller är hårda nypor och strid. Annars når inte budskapet fram.

  2. Fransmän har väl alltid valt lite underliga metoder i sin problemlösning, kan det vara så att Dan Eliasson har franskt påbrå? Med tanke på hens metoder för att lösa Sveriges stora problem med tafsande, sexuella ofredanden och gruppvåldtäkter, armband VS kultur lika skrattretande hahahohaaaaaahoha!

    Än är inte sista idioten född!

    • Frankrike ska självklart vara Italien! Korkat att tänka på knepiga fransmän när man läser om Italienare! Fast det är ju klart de har ju i och för sig lite anorlunda synsätt på vilka metoder som kväser terrorism i sin lind, mer hårdhandskar än hallalkorv, snutkaffe och dialog Kling och Klang!

  3. Italiens ekonomi är väl inte sådär lysande, så det är väl vi i övriga EU som står för fiolerna gissar jag…..

Kommentera