Res till Homs, Damaskus, Lattakia, Tartous och Aleppo

SYRIEN. Ni har säkert hört namnen på städerna, Homs, Lattakia, Tartous, Aleppo och Damaskus. De ligger alla i Syrien, där det rasar ett fruktansvärt inbördeskrig.

Men det är tydligen inte värre än att du om du vill ta en utflykt kan resa dit för en billig slant. Det går att flyga till Beirut i Libanon och sedan ta bussen till ovannämnda städer för runt 2000 kronor totalt från Sverige. Det går flygplan två dagar i veckan från både Stockholm och Malmö. Det är bra, ”flyktingarna” måste kunna åka hem på semester när de fått sitt uppehållstillstånd. Du kan boka HÄR. Trevlig resa…

Syrien karta

11 thoughts on “Res till Homs, Damaskus, Lattakia, Tartous och Aleppo

  1. Jag vet en syrisk familj som bodde i Ukraina innan dom ”flydde” till Sverige. Konstigt nog kan man se på familjens facebooksida att innan dom flydde hit så bar ingen av döttrarna hijab, men här i Sverige bär alla kvinnorna i familjen skiten. Frågan är varför inte migränvärket har sett detta??

  2. ”där det rasar ett fruktansvärt inbördeskrig”

    Inte Sveriges eller Europas problem. Vill dom kriga låt dom kriga men kom inte hit och gnäll.

  3. Har träffat flera migranter från lugna städer i Syrien,de bor i samhället och när jag frågar varför de kom hit så svarar dem att Sverige är ett rikt land och här kan de få gratis skola,bra jobb och standarden på bostäder är så mycket bättre,och bra med höga bidrag mm.De vill aldrig återvända till sitt hemland när de nu fått ett nytt gratis tillvaro med all in clusive in Sverige.

  4. Läste en rapport från en riktig journalist som bestämt sig för att undersöka hur det egentligen ser ut i Aleppo! Jodå, inte alls den bild som förmedlas av ljugmedia…Aleppo är en stor stad till ytan och ca 3 miljoner som bor på den regeringskontrollerade sidan går till sin jobb, skickar barnen till skolan, handlar m.m och lever som vanligt. Det enda som besvärar dom är en och annan missriktad granat eller missil, oftast från IS-fästen som slår ner annars är det ganska lugnt. De enda som lider är de ca 40 tusen (inte 300 tusen som påstås av fulmedia) som lät sig lockas av rebellernas och IS locktoner och stannade i områden kontrollerade av IS m.m. Så de flesta av de s.k syriska flyktingarna hade ytan vidare kunnat stanna kvar i Syrien och många har även gjort det. Däremot finns det andra asylsökare som ljuger om att de skulle vara från Syrien i syfte att kunna få vara kvar i Sverige.

  5. Har också varit i landet ett flertal gånger och det är ett skitland. Min åsikt är att vist har många flytt från krig men varför Europa när stora delar av Syrien är hur lugnt som helst. Visst det sociala systemet existerar inte och då är det bättre att åka till det naiva Sverige och bli försörjd och även få en semesterresa till hemlandet då och då..
    Tyvärr är inte lusen Reinfeldt och Röven medvetna om detta

  6. En firma med miljöfarlig hantering som jag arbetade för sålde en fabrik till Syrien. De fick åka ner under ett helt år eftersom de ville lära känna leverantören först. Vid upphandlingen sa de att de inte ville ha några väggar på fabriken. Kunden har alltid rätt.

    ”inga väggar alltså?”

    ”nähe?

    ”Inga väggar blir det”

    Var ändå så jävla varmt där så de kunde galvanisera under ett skärmtak.

  7. Jag vet en syriansk familj som nyligen åkte till Damaskus för att hälsa på släktingar. Jag frågade om det var säkert där? De sa att där är det lugnt och jag fick se foton där de festade och allt var som vanligt. Det är möjligt att just den delen av staden inte är drabbad, men jag förvånades ändå med tanke på vad man läser och ser i media. Självklart är Syrien drabbat men inte överallt bevisligen.

  8. Syrien som jag känner sedan 30 år tillbaka ……….var redan då ett skitland !
    Av alla skitländer som jag besökte var det landet det sämsta !!

    • Stämmer! Och trots min sambo vid min sida så blev jag nypt i armen och lite överallt av alla dessa arabiska män…..trots att jag klädde mig diskret när vi var på marknaden i Damaskus

Kommentera