Offensiv mot IS-fästet – ”enorm” flyktvåg väntas

ISLAM. Irakiska specialstyrkor har inlett en offensiv mot den IS-kontrollerade staden Mosul i norra Irak. I den första operationen är syftet att återta Qayyarah strax söder om staden, en plats som ses som en strategisk utgångspunkt för en framtida offensiv mot terrorgruppen.

FN:s flyktingorgan UNHCR säger att man förväntar sig en ”enorm” folkförflyttning i och med att Iraks offensiv mot miljonstaden inleds.

-Pettersson undrar med spänning om Sveriges regeringen som vanligt tänker sig att dra in biståndspengar, tvinga människor att fly från UNHCR:s läger och lägga stålarna på Bert Karlssons asylimperium och Migrationsverket.

Ni vet väl att det Sverige lägger EXTRA på Migrationsverket 2016 0ch 2017 skulle täcka hela UNHCR:s budget så människor slapp fly från lägren i väntan på att återvända hem…

I Irak låg civilisationens vagga, Mesopotamien för c:a 10000 år sedan. Irak har alla förutsättningar att vara minst lika rikt land som vi i väst. Irak har världens femte största oljetillgångar. Landet har även gott om mineraler och bördig mark. Under 1960. 70 och 1980-talen gjordes stora satsningar på utbildning av befolkningen och Iraks ekonomiska framtid såg ganska ljus ut.

Många skyller på den USA-ledda invasionen år 2003 som orsaken till Iraks problem men det är enligt min mening fel. Den irakiska ekonomin och infrastrukturen slogs i spillror innan dess till följd av kriget mot Iran 1980–1988, Kuwaitkriget 1990–1991, de påföljande FN-sanktionerna, någon var tvungen att stoppa Saddam annars hade han försökt erövra hela Mellanöstern. Felet var att ingen planerat återuppbyggnaden och irakierna började slåss inbördes som muslimer gör…

…men förutsättningarna finns. Tyskland och Korea byggde upp några av världens rikaste länder på ett par årtionden men det kanske är en orättvis jämförelse…

7 thoughts on “Offensiv mot IS-fästet – ”enorm” flyktvåg väntas

  1. Samtidigt har USA nu gjort en olaglig invasion i nordliga syrien. Pentagon hotar Ryssland om landet tänker försvara Syriska styrkor. Vi är nu så nära gränsen för ett tredje världskrig som vi aldrig varit tidigare. Obama (The Black Hitler) har mångas blod på sina händer och tydligen är han inte nöjd ännu. När ska Sveriges regering sätta ner foten och säga till Obama ”att nu räcker det, Obama du har skapat den största flyktingkatastrofen i modern tid med ditt krig mot muslimer som inte tycker som du”

    U.S. Invades Syria, And Warns Russia
    On Monday, August 22nd, the United States government — which demands the overthrow of the internationally-recognized-as-legal government of Syria — officially announced that America’s military forces in Syria will continue to occupy Syrian land, no matter what the Syrian government says, and will shoot down any Syrian planes that fly over U.S. forces there and that attack them.

    http://russia-insider.com/en/politics/us-invades-syria-and-warns-russia/ri16082

  2. Men Tyskland och Syd Korea är inte befolkade med muslimer…. så något blomstrande nytt samhälle lär aldrig skapas i Syrien och Irak.

  3. Den väntade flyktingvågen, kommer den att innehålla varannan IS? Skulle inte förvåna mig att de blir de nya ”flyktingarna”.

Kommentera