Det behövs inget tiggeriförbud – det finns andra lagar att använda

TIGGARE. Civilminister Ardalans Shekarabi (S) gamla SD-förslag om tiggeriförbud behövs egentligen inte. 

-Pettersson tycker att vi ska använda den lagstiftning som finns. 

Det finns redan flera lagar som går att använda. Egenmäktigt förfarande är i svensk rätt ett tillgreppsbrott enligt 8 kap 8 § Brottsbalken.

Påföljden är böter eller fängelse i högst sex månader.

I Brottsbalkens 8 kapitel regleras stöld, rån och andra tillgreppsbrott. De tillgreppsbrott som inte särskilt reglerats i 8 kapitlet har samlats under beteckningen egenmäktigt förfarande.
Det finns tre situationer då ett brott utgör egenmäktigt förfarande.

  1. då gärningsmannen olovligen har tillgripit något men inte har någon avsikt att behålla det tillgripna.
  2. då annans besittning olovligen rubbas på så vis att den rättmätige ägaren hindras att använda föremålet som det är tänkt.
  3. då gärningsmannen med våld motsätter sig laga självtäkt. Utövningen av våld omfattar inte bara personvåld utan kan även vara oriktat våld där gärningsmannen sliter i en sak.
  • Om den allmänna ordningen störs och polisen uppmanar någon att lämna platsen kan det även bli åtal för ohörsamhet mot ordningsmakten. Om du håller fast dig i andra eller i föremål när polisen försöker få bort dig räknas det som våldsamt motstånd.
  • Att olagligt ta sig in på annans mark, hus, fabrik, båt osv. Olaga intrång ger böter och grovt olaga intrång ger fängelse i högst två år.
  • Man får inte bo utan avlopp och sophantering.

I de flesta kommuner finns det kommunala ordningsstadgar. Där det anges var och när man får campa, var man får dricka alkohol, spela musik etc. Dessutom behövs ofta tillstånd för att samla in pengar vid den lokala butiken.

2015-08-11_2110

– Det finns fler lagar och exempel så varför diskuterar flata myndigheter självklarheter i åratal?

Dessutom undrar jag varför inte hatmedia och PK-politiker går i taket och kallar myglaren och den illegale invandraren Ardalan Shekarabi för rasist och fascist som de gör när Jimmie Åkesson säger samma sak?

Ardalan Shekarabi, en illegal invandrare och fascist
Ardalan Shekarabi, en illegal invandrare och fascist

 

30 thoughts on “Det behövs inget tiggeriförbud – det finns andra lagar att använda

  1. Sen går vår oberoende media ut och frågar en zigenerska som fet och frodig sitter och stoppar i sig mat vad hon ska göra om det blir förbud. Hon svarar föga trovärdigt: Svälta ihjäl!

  2. Det finns tiggeri på många plan. Svenska kyrkan tigger i stora annonser. Skänk en hundring till mat i Afrika. Så behåller kyrkan hälften.

  3. En bekant person som arbetar som polis i Göteborg talade om följande: det går ,som Pettersson påpekar ,använda sig av befintlig lagstiftning för att få stopp på tiggeriet, men det är inte sanktionerat uppifrån.Och skulle man ha som polis fräckheten att strunta i Dan och hans lakejers påbud ,så får man de jävligaste och tråkigaste arbetsuppgifterna tills man självmant byter yrke.
    Tydligen är det inte ens på sin plats att diskutera dylikt inom husets väggar,utan sånt får vädras i privata rum.

  4. Sedan finns det också andra grupper av berikare,som strålkastaren borde riktas mot…På bilden från PI syns några få av alla tusenden niggrar,som åter skall sätta Deutschland på fötter.Innan detta arbete påbörjas livnär de sig nu som knarkdealer lite varstans i landet.Från MP`s sida har de fullt understöd med gratis boende och full immunitet. Situationen är ju likartad i Absurdistan :
    http://pi-news.net/wp/uploads/2016/08/dealer-440×261.jpg

  5. Efter som nuvarande regering är oförmögen att fatta beslut tar de till ”utredning” och denna tar ett par år och man hoppas under tiden att allt ska lägga sig så man inte behöver ta itu med problemen……

    • Det är så sossarna gör. De har en massa kompisar som behöver jobba därför tillsätter de alla dessa utredningar.

  6. Fruktansvärt trött på skitiga och äckliga tiggare. Måtte de komma väck snart? Befintliga lagar kan användas.

Kommentera