Minns ni TUFF?


Minns ni TUFF ( Troende Unga Framtida Förebilder)?

TUFF bildades efter den omskakande diskoteksbranden i Göteborg 1998. Det uttalade syftet var att bearbeta sorgen efter alla som omkom  den anlagda branden, men bakom fanns också ett gemensamt intresse i mer radikal islam.

Snart visade det sig att TUFF hade en agenda som strider mot de mesta ett demokratiskt västerländskt samhälle står för. Snart började föreningen uppmärksamma för de föreläsare man bjöd in och som både hyllade självmordsbombare, stod för antisemitism och som ansåg att homosexualitet ska bestraffas med döden. En av de mer frekventa föreläsarna var Anas Khalifa, känd för sin uttalade antisemitism och radikala syn.

Anas Khalifa kunde ses i dokumentären ”Det svider i hjärtat” från 2007 som handlade om unga jihadister i Sverige. Se ett reportage om denna dokumentär i Agenda 2007.

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Sydsvenskan skrev en artikel om TUFF 2007: Extremister lockar vilsna tonåringar, som handlar om hur ungdomar dras in i ett nätverk av kriminalitet, islamism och hat till alla som inte tyr sig till det islam de förespråkar.

2011 gjorde Svenska Dagbladet ett inlägg om våldsbejakande extremism, martyrskap och islamism. ”Martyrskap odlas i förorten” hette den och behandlar inte minst den radikalisering som redan då genomsyrade vissa områden i Sverige.

Samma år, 2011, skrev Göteborgs-Posten en artikel om en föreläsning i Kortedala, till vilken arrangören TUFF hade bjudit in den kanadensiske hatpredikanten Bilal Philips. Temat för konferensen var islamofobi och unga muslimers situation i Sverige. T.o.m. Sveriges muslimska råd tog avstånd från konferensen och menade att de inte hade några kopplingar till TUFF:s salafistiska inriktning.

En orädd person filmade deltagare i konferensen utanför Forum i Kortedala, något som inte uppskattades…

…i synnerhet inte av denne konvertit.

TUFF:s verksamhet, ideal och agenda kan skärskådas i denna propagandafilm och innan ni ser den, ska ni försöka ta till er att detta är i Sverige och att personerna på bild tillhör de utsatta som politiker och myndigheter vurmar så starkt för.

Hursomhelst, 2013 lade TUFF ned verksamheten, mycket beroende på att uppmärksamheten lett till att föreningen hade svårare att få bidrag från staten och Göteborgs kommunen. Bl.a. hade man tidigare tilldelats över 500 000 till den konferens som nämns i texten och kan ses på film. Detta och lite till skrev Per Gudmundson om.

Varför tas då detta upp på Petterssons, tre år efter att föreningen TUFF lades ned?

Jo, därför att politiker och myndigheter inget lärde av TUFF, dess radikala framtoning, inbjudna hatpredikanter, islamism och jihadism. Tvärtom har TUFF ersatts av andra radikala föreningar som tilldelas bidrag från olika håll, som bjuder in hatpredikanter, som förespråkar islamism och rekryterar jihadister. Antalet jihadister är större än någonsin och antalet personer med radikal inriktning ses allt oftare på våra gator och torg.

Denna ovilja och rädsla över att konfrontera och förbjuda dessa religiösa föreningar, kan komma att upplösa det Sverige vi fötts och vuxit upp i.

Petterssons skrev om diskoteksbranden HÄR.


2 responses to “Minns ni TUFF?

 • pete

  svar till Dumstuten : Den enda anledningen ca 90 % kommer hit för är att Sverige och dess regering är naivdumma åsnor som vräker iväg skattepengar som alla andra samhällsfunktioner hade varit i skriande behov av. Stora delar av dessa 90% är allehanda analfabeter som lyder blint det som imamen sagt till dom.
  >De är här för att sprida islamismen med sitt ohöljda barnafödande,vägran att integrera sig i samhället,sharia,parallella samhällen med egen rättsskipning,kravmaskiner med agendan att köra samhället i botten för att kunna skapa samma skit som finns i Mellanöstern.
  Så länge man godkänner all beteende som vi ser prov på varje dag med bilbrännerier,sk. demonstrationer, att de överhuvudtaget kan med att protestera genom att ockupera en buss för att det var för få toaletter…
  I Afrika kör de med ”walking toilet”, de skiter i en plastpåse för att sen slänga iväg den.
  I mellanöstern är de ännu svinigare och skiter i princip i närmaste hörn som passar,,,
  Dessa mellanting mellan män och apor hör inte hemma här.

  Gilla

 • Stromboli

  Islam är en ideologi och politik, helt förödande för det aningslösa Västeuropa, östra delen vet bättre av erfarenhet från en annan vidrig ideologi kommunismen !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: