Domstol bekräftar burkiniförbud i Nice

ISLAM. En fransk domstol i Nice har bekräftat att förbudet mot heltäckande klädsel som borgmästare i Cannes tidigare i veckan införde gäller. Det skriver BBC.

Enligt domstolen är förbudet som retat upp människorättsorganisationer i Frankrike lagligt. Det bland annat med hänvisning till undantagstillståndet som råder i landet efter den senaste tidens terrorattacker.

– Det här beslutet öppnar dörren för ett förbud mot alla religiösa symboler på offentliga platser, säger människorättsadvokaten Sefen Guez Guez, som ska överklaga beslutet till Högsta domstolen.

Det är en symbol för islamistisk extremism ( 12/8 – fransk länk)

5 thoughts on “Domstol bekräftar burkiniförbud i Nice

 1. På vilket sätt skulle ett burkiniförbud förhindra islamistiska terrorattentat? Rätt idiotisk åtgärd tycker jag. De borde köra ut och förbjuda alla araber och muslimer istället.

  • Kan så vara men byltena ger en förklädnad och vi vet inte vad som döljer sig därunder.
   Glöm aldrig vem som är president i landet……………………………..socialister…….hjälp vad göra ?
   Likadant var helst socialisterna härskar !

 2. ”Det här beslutet öppnar dörren för ett förbud mot alla religiösa symboler på offentliga platser”

  Det är väl precis så det skall vara?

 3. Religionsfrihet, inkluderande frihet från religion, är inskrivet i Europakonventionen vars ratificerande är en förutsättning för medlemsskap i EU.

  Hur Turkiet hade tänkts sig kunna bli medlem i EU är en gåta då de istället för FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna, vars innehåll Europakonventionen påminner stark om, står bakom ”Kairodeklarationen” som betonar sharia och förespråkar Islams överhöghet för hela mänskligheten.

Kommentera