Sjukvårdsstudent vägrade servera fläskkött

ISLAM. En muslimsk sjukvårdselev praktiserade nyligen på ett vårdhem i östra Norge. Studenten ville vägra att servera mat som innehåller fläsk  och alkoholhaltiga drycker till boende på vårdhemmet på grund av sin tro.

Muslimen ville inte servera öl, vin och svin
Muslimen ville inte servera öl, vin och svin med en liten därtill

Eleven som studerade omvårdnad, hade praktik på ett vårdhem där de boende erbjuds hembrygd öl på söndagar och ibland öl och vin.

Rådet för vårdetik skriver i sitt beslut att grunden för omvårdnad är respekt för individen liv och inneboende värdighet. De påpekar att omvårdnad bör baseras på medkänsla, omsorg och respekt för de mänskliga rättigheterna, och att tillståndet omfattar denna grundsyn.

– Att tjäna och laga mat för patienter och boende är en del av sjuksköterskor uppgifter, så muslimen måste tänka om eller sluta.

Rådet anser att en utbildningsinstitution inte kan utbilda studenter till en praxis som är på kollisionskurs med sjuksköterskeyrket etik.

Rådet anser också att studenterna redan innan de börjar utbildningen måste göras medvetna om att de inte kan välja bort denna typ av arbete.

”Mathantering bestående av vanlig norsk mat med hänvisning till religionsfrihet är inte ett relevant argument i denna fråga ”, skriver rådet för vårdetik.

LÄNK

-Pettersson undrar om inte eleven fått skadestånd i Sverige alternativt hade politikerna beslutat om att de gamla inte ska serveras fläsk. Ett bra beslut, flyttar man från ett muslimskt land till ett icke-muslimskt ska man följa det nya landets lagar och regler, det står i koranen. Annars kan man flytta hem igen. Svårare är det inte.

Läs gärna om den arbetslöse muslimske tandläkaren som får socialbidraget indraget

26 thoughts on “Sjukvårdsstudent vägrade servera fläskkött

  1. EN person har vägrat och göra så, och ni får så högt blodtryck. Alla andra 100 tusentals muslimer som jobbar inom vård och omsorg och som SERVERAR den mat de äldre äter, sköter om de, torkar de.

  2. Fortsätt vägra servera den mat som inte är enligt din religion, men åk hem till ditt hemland och gör det där.
    Skulle jag vilja säga till muslimen.

  3. En liten promenad i det vackra sommarvädret i den lilla sommaridyllen som är den plats där jag befinner mig i när jag finns i Sverige.

    Den platsen förmörkades snabbt då tåget anlände och det vällde ut folk som såg ut som att de borde stigit av i Bagdad eller Mogadishu. Ett besök i den lilla lokala affären för att köpa ”fläskesvålar” till drinken och den som tog betalt såg allt annat än svensk ut.
    Ingen musik i affären utan illvrål av småbarn från annan kultur. På 50 meter av gatan räknade jag till 17 afghaner alla av ”hankön”, det var underbart att komma hem och gömma sig i trädgården.

    Alla batiktanter på stan verkade även de att undvika kulturberikningen…………kanske lediga för dagen och timpengen uteblev för att ge det svenska godhetsleendet !

    Såg att den lilla staden nu är berikad av två arabaffärer och till vissa personers lycka ett thailändskt massageinstitut.

    Restaurangernas betjäning är från fjärran länder och tre av de drivs av folk från fjärran………………..80 % av lönerna är bekostade av svenska skattemedel.
    Tur att jag och mina vuxna barn har andra länder att leva i, så länge det nu varar där.

  4. Arbetsvägran = Ge personen 2 minuter att lämna byggnaden och aldrig återkomma.
    Det är en regel som gäller även muslimer.
    F.ö. är alla muslimer muslimer!
    Koranen säger att muslim ska verka för att sprida islam,
    ta över land efter land ”och inte delar av det utan hela” –
    ”och om så behövs – med våld”.

    Känner du dig säker?
    Jag är rädd!

    Muslim har order av koranen att döda ickemuslim!
    => Stämpling till mord!
    Läs brottsbalken 23 kapitlet!
    Men ingen bryr sig! —— Svensk lag gäller nog inte muslimer?

    • Jag lärde mig i psykologin att låstas respektera människor med svagt intellekt – men nonchalera dem i praktiken.

      50% av alla individer är dummare än snittet!
      Betänk att vi måste leva med dem!

      • Hjärntransplantationen misslyckades, dom blev tvungna att sätta in en reptilhjärna.

  5. Ytterligare ett exempel på muslimers kognitiva tillkortakommanden och deras omedelbara benägenhet till våld.

    I alla situationer!

    ”Fick inte nötkräm – knivhotade personal

    ”I ett raseriutbrott ska en ung man ha slängt möbler, viftat med kniv – och hotat med bråk om han inte fick nötkräm. Nu är händelsen på flyktingverksamheten anmäld till Arbetsmiljöverket”

    http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/fick-inte-notkram-knivhotade-personal

    • Publicerat av SVT????
      Detta är sådant som gör att hatet gror i de svenska hemmen. Stoppa vansinnet nu innan det blir för sent. Svenska folkets bägare har runnit över.

  6. Hur fan kan en jävla asylant ens komma på idén att ställa krav? Vicken jävla babbe har inbillat honom att det är OK att ”vägra” med hänsyn till hansa religion. Det är de där fucking imamerna påhejade av allsköns norska batikhäxor som inbillar sig att de kan styra över landet. I fan eheller, dra åt helvete jävla idiot och en kempestor tröstkram till alla norskor och norrmän som vistas och vårdas på hemmet. Jag kan sträcka mig så långt att bära lusekofta (i 37 gradig hetta) och äta ett brunt papper på madarna för att sumpatisera. Kan ingen trycka ner ett jävla paket bacon i flabben på han och en 7% RIngnes efter det? Fast det vore ju slöseri med god mat och missbruk av alkohol.

  7. Konstatrar att Rådet gör en korrekt bedömning. Ta seden dit du kommer – annars ut. Jmf Thailan!

    • Fy fan!! Jag spyr. Vad är det för ondska som härjar på jorden?! Islam måste komma från hin håle själv.

  8. Jävlar nu får det vara nog ! dessa avarter vet så jäv,a väl vad som gäller i landet de bor i
    Satans skitfolk åk till länder där massmördarideologin härjar istället
    Jag är gruvligt rent ut sagt, riktigt förbannad

    • ”Mathantering bestående av vanlig norsk mat ”

      Muslimer är inte vanlig norsk befolkning.

      PUNKT

Kommentera