En död och tiotal skadade i bombdåd på turistort i Thailand

TERRORISM. På torsdagskvällen detonerade två sprängladdningar på semesterorten Hua Hin i Thailand, skriver BBC på sin hemsida. Minst en person har dött i explosionerna. 

Uppgifterna om antalet skadade varierar, men det ska röra sig om ett tjugotal. Bland de skadade ska nio personer vara utländska turister, skriver thailändska medier.

Sprängladdningarna ska ha varit placerade i blomkrukor och utlöstes via mobiltelefon. Utländska turister finns enligt polisen bland de som skadats i explosionerna i Hua Hin.

Hua Hin är en mindre ort längs med thailändska kusten som ligger sydväst, 20 mil från huvudstaden Bangkok.

UPPDATERAT: En serie explosioner skakar Thailand. Minst fyra personer har dödats enligt myndigheterna och mer än 30 människor är skadade. Det rapporterar The Guardian. I ett tidigt skede är det oklart exakt hur många bomber som detonerat.

Under fredagsmorgonen har minst sex nya explosioner inträffat i landet. Det efter gårdagens två som skedde i turistorten Hua Hin. Enligt The Guardian ska ytterligare bomber detonerat den senaste timmen, uppgiften är ännu inte bekräftad.

Av de senare explosionerna uppges två ha ägt rum i Hua Hin, samtidigt som två inträffat i Phuket, en i Surat Thani och en i södra Trang.

– Bomberna är ett försök att skapa kaos och förvirring, säger premiärminister Prayut Chan.
Gårdagens bomber har hittills krävt mist en thailändsk kvinnas liv samtidigt som 20 personer skadades, däribland nio utländska turister.

Ingen ansvarig har pekats ut.

-Petterssons har skrivit om åtskilliga bombdåd i södra Thailand, då är det som över hela världen muslimer som av någon anledning är missnöjda med tillvaron och tror att om de bara mördar några oskyldiga så blir de lyckliga och världen bättre.

Thailand är till 95 procent buddistisk och buddismen är ungefär 2500 år gammal, det hindrar inte muslimerna i söder från att driva en väpnad kamp för en islamsk stat och påstå att området tillhör islam.

Bangkok Post Twitter

10 thoughts on “En död och tiotal skadade i bombdåd på turistort i Thailand

  1. Att inte koranen och islam är förbjuden är för mig en gåta….Alla folk borde ta lagen i sina egna händer och se till att de aldrig mer kan göra en fluga förnär!
    De är ingenting annat än galna oförutsägbara mördare och de ska naturligtvis STOPPAS till varje pris!’

  2. Muslimer är muslimer och måste behandlas därefter, de följer koranen som uppmanar till mord på icke-muslimer.
    Taktiken måste bli att söka upp deras imamer, föräldrar, ev. bröder och systrar och ta dem i förvar.
    Öga för öga, tand för tand….!

    • Jag tror de löser detta, till skillnad mot i Sverige använder sig Thailand flitigt av kameraövervakning, förhoppningsvis finns bra bilder. Föreslår långsam tortyr av de skyldiga och deras föräldrar + syskon….Det finns bara ett sätt att stoppa muslimer och det är att ta deras släktingar och därefter dem själva.
      Inte omöjligt att någon är svensk bland de skadade, finns många i Hua Hin!

  3. Tysklands lanserar en ’plan’ för att stoppa islamsk terrorism!
    Planen innehåller en lång rad verkningslösa förslag.
    Det hela är bara ett spel för galleriet för att lura i det lättlurade folket att man gör någonting.

    För att stoppa islamsk terrorism behövs endast en enda åtgärd
    ———————-
    Förbjud islam!
    ———————-
    Allt annat är trams.

Kommentera