Hur beräknas invandringens vinster eller kostnader?

INVANDRING. Vissa påstår att asylinvandringen är en ekonomisk vinst för samhället, andra påstår att det är en enorm förlust, ett tredje gäng säger att det är en investering. Miljöpartiet säger att vi ska ha fri invandring av afrikaner som släpper ut 20 gånger mer koldioxid i Sverige än i Afrika.

-Pettersson undrar när vi får en riktig kalkyl på asylinvandringens kostnader eller vinster?

Många, bland annat sakliga och opartiska Sveriges Radio och SVT påstår att det är en ren plusaffär för Sverige. det vräker in raketforskare, hjärnkirurger, lärare och ingenjörer, fast i nästa andetag säger de att det är störst brist på folk i just de yrkena, trots den enorma invandringen.  Men sammanfattningsvis är det ingen som begriper hur vi kunnat bygga upp ett rikt land utan alla kamelryttare från öknen.

Gudrun Schyman, en av de politiker som varit med längst säger att pengarna är ointressant och eldar upp dem. Det är kanske inte så dumt. Om vi eldade upp alla pengar så fick vi se om de asylsökande kom hit för att de älskade oss och vårt land eller om det beror på något annat.

Den statistik som finns visar att asylinvandrare är överrepresenterade när det gäller att sluka bidrag, när det gäller kriminalitet och sjukvård men å andra sidan skapar de massor med jobb.

Pizzeriorna får i inte glömma, tänk på hur vi svalt under 1960-talet då de inte fanns. Tänk hur många magar dessa duktiga turkar, syrier, irakier och pakistanier mättar med sina pizzor.

Men handen på hjärtat, vi svenskar borde öppna våra hjärtan.

Har ni tänkt på att i Kongo finns inga pizzerior, och det visar att det är i Kongo som mångfalden verkligen behövs, varför ska vi vara så ”nationalistiska” och bara tänka på vad som är bra för Sverige?

Vi måste tänka på fattiga länder före oss, det är nog nu. Sverige är redan rikt, nu måste vi offra oss och ge dessa duktiga nybyggare till att land som verkligen behöver dem.

Det är humanistiskt och demokratiskt! Skicka invandrarna till Kongo, för mångfaldens och vinsternas skull…

17 thoughts on “Hur beräknas invandringens vinster eller kostnader?

  1. På sidan 22 i regeringens långtidsutredning, som kom ut år 2015, står det så här. Jag citerar:

    ”Utredningen anser att det är missvisande att analysera och diskutera huruvida en invandring som till en övervägande del består av flyktingar och deras anhöriga i termer av om den ”lönar sig” eller inte.

    Samhällets åtagande i flyktingpolitiken bör i stället, i likhet med biståndspolitiken, i första hand ses som ett uttryck för en demokratiskt beslutad nivå av humanitär generositet.

    Däremot är det enligt utredningens mening viktigt att försöka bedöma de offentligfinansiella och samhällsekonomiska effekterna av detta åtagande, på samma sätt som för andra offentliga åtaganden.”

    Jag konstaterar då……

    Det är alltså missvisande att diskutera samhällsnyttan av kostnaden /intäkten av svensk migrations politik.

    Men det är ändå viktigt att försöka bedöma. Eehhhhh????

    Så då spelar det ingen roll vad det kostar.

    För att ”försöka bedöma” är ju inte detsamma som att man ska undersöka en sak ordentligt.

    Så då kommer det fortsättningsvis bara svamlas från våra politiker angående kostnader för svensk migrations politik.

  2. Om Mångfald är så oerhört bra, varför är det då bara Enfalden
    som märks mer och mer inom alla samhällsfunktioner??

  3. Miljöpartiet kan kanske börja med vad samhällsvinsten
    blir av tusen bilar eldas upp varje år helt i onödan, plus
    hur det påverkar miljön. Svara nu Fegisar?

  4. En pizza tar 18 km att förbränna om man förbränner 50 kilokalorier per km… 18 * 50 = 900 kilokalorier.
    Sverige importerar 50 % av livsmedel och jordbruksprodukter. Detta kräver transporter. Blir vi fler ökar transporterna och CO2-utsläppen.
    Vad säger Miljöpartiet de gröna islamisterna om det?

  5. Invandringen är bara netto vinster för Sverige och Välfärden! Finns ingen negativt med invandringen eller ensamkommande barn.

    • Kan bara hålla med dig Peter. Jag ÄLSKAR invandringen! Tycker vi ska hjälpa alla mänskor hela världen. Tyvärr så jag är psykisk ostabilt just nu så mitt engagemang är inte i topp justnu!

    • Allvarligt? Du har ju alltid gillat PK. Har de hänt något för du ska kritisera MP? Har du skadat din hjärna?

      • @Petter och Synonymen. Glädjande att ni i arla morgonstund blivit omvända och tillhör den reformerta pk-skolan, som ska kasta alla svennar utför ättestupan. Kan det beror på att veckoransonen med 14 glas har överskridits? 😉😊☺

  6. I min lilla stad ca 7000 innevånare så skjuts det smällare och raketer varje kväll………….finns ingen polis så vi sover vidare.

  7. SVT sprider samhällsfarlig desinformation

    SVT påstår att det är ’svenskar’ som reser till Syrien och Irak för att kriga för IS. Det är inte svenskar. Det är ARABER & ARABKONTAMINERADE MUSLIMER SOM HAR INVADERAT SVERIGE FRÅN MENA.
    SVT försöker med denna desinformation medvetet
    vilseleda och förvilla begreppen för folket.
    beskydda de riktiga förövarna
    försvåra både det förebyggande och spaningsarbetet mot islamsk terrorism.
    SVT lever inte upp till sitt uppdrag att med hederlig journalistik leverera fakta till samhället. Det är inte journalistik som SVT bedriver idag. Det är ren kriminell verksamhet.

  8. Det är bara att inse alla västerländska länder är vidrigt VÅLDTAGNA av det svarta Afrika !

  9. Ordet vinst kan du stryka det handlar tyvärr om kostnader inte bara i pengar utan ännu värre en kulturell galenskap, en katastrof.

  10. Bara en sinnessjuk person kan på allvar komma och påstå att massinvandringen till Sverige är vinst! Och bara sinnessjuka och mentalt efterblivna människor tror på dessa genuina fabler!
    OM dom vore en vinst, ja då skulle förstås dom flesta länder köa för att få in dessa negroida vinstmaskiner i sina samhällen!
    Verkligheten är den att endast ett fåtal dumskallar fortfarande släpper in ohyran, dom flesta länder försöker skydda både sitt land och dess befolkning mot dessa primitiva kombinerade vandaler, parasiter och våldsverkare!
    Janne

    • Helt rätt!
      Dom där länderna är naturligtvis glada och tacksamma att bli av med sitt eget avskräde! Det är nog enbart Sverige (svenska myndigheter) som står och bugar när alla dessa dårar nu kommer i hundratusental.
      Janne

Kommentera