Arbetsförmedlingens ekonomi allt mer ansträngd, 80 miljarder räcker inte

INVANDRING. Arbetsförmedlingen, har uppdraget att hjälpa nyanlända att etablera sig på arbetsmarknaden, de fick nyligen 1,4 miljarder kronor EXTRA men det kommer inte att räcka. – Vi har möjlighet till en kredit på 100 miljoner som vi börjat använda oss av och vi gör redan nu bedömningen att hela den krediten kommer att förbrukas, säger Fredrik Modigh, ekonomichef på Arbetsförmedlingen. 

Totalt har Arbetsförmedlingen i år tilldelats 9 miljarder kronor till etableringsuppdraget.

Arbetsförmedlingen har gått från att ha 7 000 anställda år 2006 till att ha drygt 13 000 idag. En stor del av denna ökning beror på att Arbetsförmedlingen får ta en allt större del av problemen med asylinvandringen och samtidigt döljs kostnaderna för asylinvandringen.

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år plus det de får extra. Om detta är det tyst.

Kan vi använda dessa 80-90 miljarder per år på något annat sätt? Fundera själv…

  • Jag vill ha kvar nuvarande Arbetsförmedlingen precis som den är.
  • Jag vill att samhället ska anställa 400 000 ytterligare lärare, sjuksköterskor och poliser. Nettokostnaden efter skatter för vår arbetsförmedling motsvarar 400 000 anställningar av människor som bär det svenska samhället: sjuksköterskor, lärare, vårdpersonal, poliser.
  • Jag vill sänka skatten per löntagare med 20 000 kronor per år.
  • Bygga 100 000 små lägenheter.
  • Jag vill använda dessa 80 miljarder till att skicka hem asylinvandrarna och/eller hjälpa dem som stannat i hemländerna. (FN:s hela budget för 60 miljoner flyktingar är 70 miljarder men de får oftast in bara hälften).

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg, som tjänar 148400 i månaden, har tvåårig utbildning på fordonslinjen och har sedan gjort politisk och facklig karriär. Han är också kusin med Göran Persson. Det är varken något fel med studenter från fordonslinjen eller att vara kusin med en gammal statsminister för den delen. Problemet är politiker som chefar över verksamheter. De klarar inte ens av att avveckla. De vill lösa allt med att kräva, inte tjäna, mer pengar. Politik är att lova. Företagande är att räkna.

Arbetslöshet är oerhört skadligt för individen och för samhället. Lösningen är inte mer förmedling, utan fler arbeten. Det är sorgligt att inte ett enda parti vågat göra politik av denna självklarhet. De fortsätter att sol och våra oss med fagra löften och diskuterar i sammanhanget små pengar.

Arbetsförmedlingen kostar som två svenska försvar. Arbetsförmedlingen skapar inga arbeten utom för dem som arbetar där och de behövs i vården och i skolan.

25 thoughts on “Arbetsförmedlingens ekonomi allt mer ansträngd, 80 miljarder räcker inte

  1. Det är det gamla klassiska problemet med politiker. Dom tror fortfarande och gång efter gång att det går att pressa fram marknadsmässiga jobb i samhället bara man öser fram skattepengar! Att de enda jobb politikerna kan skapa är inom offentliga sektorn där det verkligen fattas personal, det har dom tydligen inte fattat! Men det är lögn i h-e att få dom att satsa pengarna där så vi får tillräckligt med djukvårdspersonal, äldrevårdspersonal och lärare i skolorna! Att det är samma skattepepengar verkar inte heller ha slagit dom! Vad är problemet?

  2. Detta är för dj…..t.
    Ett hån mot våra gamla. I äldrevården sparas det på personal.
    Och pensionspengar, finns de till oss, vi som jobbat ihop dem?
    Var har dessa guldgruvor att hämta pengar ur, funnits tidigare?
    Ni på migrations, socialkontor, flyktingboende ….en undran.
    Medvetandegör ni de nytillkomna om att vi svenskar inte själv fått något gratis, att våra tidigate förfäder och generationerr byggt upp landet sverige och slitit, att vi inte valt att få hit det våldsamma, att vi är ett respektfullt folk som inte kunnat ta för givet ett bra liv alltid vi heller. Att vi bekostat buss, simskolor, utbildningar, lägenheter, möbker själv. Inte fått.
    Berättar AF att många svenskar går utan jobb? Osv.

  3. Osmakligt att arbetsförmedlingen finns kvar när det inte finns några jobb.
    Socialrövardemokraterna maler ner allt till damm. Inte ens gränskontrollerna på öresundsbron sköts endast stickprov delar av dygnet.

  4. Något rationellt måste göras med penningrullningen hos AF. Detta är hutlöst och det har hållit på så här i många år. Värre blir det också.

    Det är en skam att handskas så vårdslöst med skattebetalarnas pengar.

    Då man vet vilka grupper i samhället som verkligen behöver pengarna och inte får dem, trots alla dessa stora behov som finns i det svenska samhället.

    Varför inte klippa bort 70 miljarder rakt av, så fort som möjligt.
    Låta AF få ha kvar 10 miljarder årligen, i max fem år.

    Samtidigt låter man införa ett nytt system med registrerade företag som vill syssla med arbetsförmedling.

    Dessa företag kan då premieras efter effektivitet. Man får då en viss summa från staten när ett jobb har anskaffats och ytterligare en fastställd summa, när jobbet blir till en tillsvidareanställning.

    Denna marknad ska sedan det statliga AF anpassa sig till efter 5 år.

    Klarar man inte det så är det bara att lägga ner det statliga AF helt.

  5. Ännu en sak att tillföra till listan av kostnader för invandrare. De indirekta kostnaderna av denna typ hade jag inte tänkt på måste jag erkänna. Jasså, dubbelt så många anställda på ett decennium. Ja, ser man på.

    AF är nog den minst vettiga organisation som finns. Har någon ens räknat hur många jobb de har fixat? Men de ser sig som en kontrollfunkion för a-kassa främst. Skrämmande ineffektiva.

  6. Arbetsförmedlingen skapar bara jobb åt sig självt. Lägg ner den vidriga verksamheten.

  7. Arbetsförmedlingen bör omgående avvecklas helt och hållet, dom gör ingen som helst nytta utan kostar oss bara en massa pengar helt i onödan!
    Dom är tvättäkta parasiter i samhället!
    Janne

  8. Arbetsförmedlingen har inget berättigande. Skall läggas ner. Finns privata arbetsförmedlingar och även borde facken ha denna tjänst, så hade facket haft sitt berättigande om dem inte varit politiska.
    Även tycker jag att långtidsarbetslösa borde finnas i lokal på dagtid för att söka arbete eller utbilda sig vidare inom det område man önskar.
    Inte Komvux. Facken borde ha denna roll.
    Totalt bortslösade pengar. Intyg kan fack skriva. Varför betalar man annars i till dessa fackföreningar?
    Hoppas vi en dag kan bryta ner alla dessa onödiga och byråkratiska Socialdemokratiska paraplyorganisationer. Kommunism.
    Bara Sverigedemokraterna kan förändra. Kom ihåg detta.

  9. OT vs AF, dock relevant vs ’svågerpolitik’; Anitra Steen, GPs sängkamrat, blev vd för systembolaget på ’rekommendation’ av…just det, GP själv. Hon fick en fallskärm (förutom lön, asså) om 34 mio sek efter de fåtal år hon satt och vände papper + petade/pudrade näsan som vd… 🙁

    • Ja och Göran Persson själv stal 257 miljarder från
      pensions fonderna som skulle betalas tillbaka krona
      för krona, det enda som hänt är att dom stulit ännu mer.
      Att ge sig på och sno Pensionsmedel är för djävligt i sig,
      inget seriöst land beter sig så, förutom det Sossestyrda
      Sverige, och i inget annat land betalar Pensionärer högre
      skatt än löntagare på sina inkomster. Och inget annat
      land mer än Sverige kan man tillsätta vilken djävla idiot som
      helst på höga viktiga poster, bara man har rätt partibok?
      Och i inget annat seriöst land kan dessa höga överbetalda
      skitstövlar bli ansvarsbefriade oavsett vad dom företar sig,
      och hur dåligt dom än sköter sitt jobb?
      För endast Sverige har ansvarsbefriade tjänstemän,
      som kliar varandra på ryggen och ser till att ge varandra
      dessa fantasilöner för dåligt utförda jobb? Fy Fan!

      • Yes, det var ju ’sosse-bosse-undergång’ som genomförde det hela. Därtill försökte sosseriet att dra ytterligare 94 miljarder från AP-fonderna samma år, men då(!) vaknade(?) oppositionen och lyckades förhindra detta.
        Ej heller att förglömma är, att man (S) sålde ut ca 94 ton(!) fysiskt guld (Au) på världsmarknaden till dumpingpriser…
        Snacka om fullödiga vansinne – och vi medborgare har inga, säger INGA, möjligheter att ansvars ställa dessa gangsters… 🙁

  10. ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation.
    Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.” — Tage Erlander i riksdagen 1965
    ”Eftersom jag nu talar för finländare, ska jag förvarna er: Jag är väldigt mycket för invandring. De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista.”
    Fredrik Reinfeldt 2016

  11. Det nya Sverige. Dom som byggt upp landet svälter medan muslim importen bara ökar till en kostnad av 100 tals milijarder pär år tack vare landsförädarna 7klövern……….

  12. ”Grammofon-Argus” här: Till att börja med, stoppa all vidare asylmottagning. Nästa steg är att stoppa alla bidrag till icke-svenska medborgare och istället erbjuda mediokert avlönade beredskapsjobb som inte inkräktar på vanliga jobb genom ett återstartat Statens arbetslöshetskommission. Dra vidare in alla svenska pass som utfärdats till icke-svenska medborgare och medborgare som fått medborgarskap utan att ha kunnat bevisa identitet.

    Slutligen är det dags att skärskåda alla som någonsin fått asyl om asylskäl fortfarande föreligger. De utan asylskäl som är integrerade och gör och har gjort rätt för sig och som faktisk producerar någonting (detta exkluderar politiker) är det dumt att repatriera.

  13. Sanningens ögonblick börjar närma sig…
    Min pension under existens, betalar 11% mer än de som nu har lönearbete för motsvarande peng och den pengen kommer från lönearbete som jag arbetat in under mina yrkesverksamma år.
    Nu betalar jag solidariskt för att invällare som fyllt 65 när de kliver in i Sverige skall kvittera ut garantipension som är skattefri.
    ”112 åringen” som har fuskat sig till pension från det att hon som 53 åring klev på Sveriges mark. Och där landsmaninnan på Skatteverket vägrar korrigera misstaget? Fusk JA under alla dessa år. För övrigt skuttar 112 åringen runt i barnens trädgård enl grannar. Borde få mer uppmärksamhet med ett sådant praktexemplar.
    Leve Absurdistan. Helt i linje med AFs omätliga krav på mer pengar. Vi har många gökungar i sossarnas och kommunisternas och miljöpartiet hägn

  14. ÄNTELIGEN ! KLARTEXT !!! ANAR lete ljus i horisonten – men försent!! NU blir någon arbetslös SÅ ärlig vill inte PK att någon ÄR OSTRAFFAD !!!!

  15. Massinvandringen kommer att bära sig, säger ”landsfadern” Stefan Löfven för något år sedan.

  16. Pettersson, du är fenomenal! Men du får mig att bli illamående emellanåt de gånger man får upp huvudet ur sanden. Intressant info om Mikael Sjöberg. Snacka om svågerpolitik.
    Arbetsförmedlingen har spelat ut sin roll för flera decennier sedan. De hjälper inte arbetslösa att få jobb, visar bara hur man skriver en ansökan, och det kan man hitta gratis på webben.
    Dessutom finns inga jobb i Sverige, i Norden, i Skandinavien, i Europa för de som inte kan varken läsa elelr skriva, inte kan något av de stora språken, främst engelska.
    Så läget är kört för AF. Lägg ner AF! Och spara pengar.

Kommentera